23 Απριλίου 2009

Ολυμπιακός: "Δένει" Ντουντού, Γκαλέτι

Περίοδο προσαρμογής δεν χρειάστηκε. Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του ο Ντουντού Σεαρένσε μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Γι' αυτό οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να τον ανακηρύξουν διάδοχο του Τζόρτζεβιτς στην αρχηγία κρατώντας τον τουλάχιστον ως το 2013! Το ίδιο θέλουν να πράξουν και με τον έτερο στυλοβάτη, Λουτσιάνο Γκαλέτι. Την ίδια ώρα οι Ρουμάνοι μιλούν για επίσημη πρόταση στον Πάρντο.
Οι Βραζιλιάνοι δεν αδιαφορούν για τα παιδιά τους-και είναι αναρίθμητα αυτά-που επιδεικνύουν τις ποδοσφαιρικές αρετές τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, όπως ο Ντουντού Σεαρένσε. Οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας www.uol.com.br ρώτησαν κι έμαθαν, λοιπόν, πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν συζητά το ενδεχόμενο να πωλήσει τον στυλοβάτη της μεσαίας γραμμής του σε ομάδες όπως η Γιουβέντους ή η Μαρσέιγ, που λέγεται ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά θέλει να τον κρατήσει για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμα στον Πειραιά.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι "ερυθρόλευκοι" προτίθενται να προτείνουν από τώρα στον Ντουντού να επεκτείνει το συμβόλαιό του, που λήγει του χρόνου, ως το 2013. Θέλοντας μάλιστα να του δώσουν επιπλέον κίνητρο έχουν σκοπό, σύμφωνα πάντα με το βραζιλιάνικο δημοσίευμα, να τον χρίσουν αρχηγό της ομάδας στη θέση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει πως αποχωρεί από την ενεργό δράση.

"Την αγάπη που μου δείχνουν διοίκηση και οπαδοί στον Ολυμπιακό δεν την έχω εισπράξει πουθενά αλλού ως τώρα στην καριέρα μου. Αισθάνομαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή το θεωρώ απίθανο να φύγω", δηλώνει ο ίδιος ο Ντουντού εκφράζοντας αισθήματα αμοιβαία με αυτά των "ερυθρολεύκων" προς αυτόν.

Εκτός του Ντουντού, πάντως, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θέλει μετ' επιτάσεως να "δέσει" και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, που την τελευταία διετία έχει επίσης εξελιχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία. Το συμβόλαιο του Αργεντίνου λήγει κι αυτό του χρόνου, όμως οι "ερυθρόλευκοι" σκοπεύουν να το επεκτείνουν ως το 2013 αδιαφορώντας για προτάσεις που μπορεί να έρθουν για την απόκτησή του από ομάδες της προηγμένης ποδοσφαιρικά Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: