4 Απριλίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Β' Εθνική: Κρας τεστ για Καλλιθέα

Με το παιχνίδι στο Ελ Πάσο, ανάμεσα στην Καλλιθέα και την Καβάλα, ανοίγει η αυλαία της 29ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική. Εκ διαμέτρου αντίθετοι οι στόχοι των δύο ομάδων.

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έχει περιέλθει η Καλλιθέα. Ο σύλλογος του Ελ Πάσο βρίσκεται μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη, αφού απέχει μόλις έναν βαθμό από τον Ηλυσιακό που αυτή τη στιγμή παίρνει το δρόμο για τη Γ' Εθνική! Το κακό για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, είναι ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν έφτανε η ήττα 3-0 από τον Εθνικό Αστέρα πριν από δύο εβδομάδες - και το πρόστιμο 1.000 ευρώ σε κάθε ποδοσφαιριστή που επέβαλλε η διοίκηση - ήρθε και η νέα ήττα 2-0 στην Καλαμάτα, για να δέσει το γλυκό. Το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό και πλέον άπαντες ζουν με το άγχος του υποβιβασμού. Ο μεγαλομέτοχος Νίκος Σαλεύρης και ο πρόεδρος Παντελής Μπιτούνης έκαναν μια βόλτα από τα αποδυτήρια για να «φτιάξουν» τους παίκτες και η αντίδρασή τους αναμένεται. Το ματς με την Καβάλα, επομένως, είναι τελικός. Ο Παντελίδης ενισχύεται με τις επιστροφές του Σύρου και του Τόσκα που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ και ο Παραράς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. Ωστόσο, για διάφορους λόγους εκτός μάχης τέθηκαν οι Μουσταφίδης, Καραδήμος, Ψαρρής και Γιάμπρουσιτς.

Σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς κινείται η Καβάλα. Οι «Αργοναύτες» έχουν φτάσει πολύ κοντά στην επισφράγιση της ανόδου τους στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ, καθώς έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε βρίσκονται στην τρίτη θέση, εννέα ολόκληρους βαθμούς πάνω από την Κέρκυρα και τον Ιωνικό. Και η αλήθεια είναι πως, με βάση την πορεία τους σε όλη τη σεζόν, απέδειξαν πως αξίζουν να πάρουν για δεύτερη διαδοχική χρονιά το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία. Το καλό κλίμα, πάντως, χάλασαν δηλώσεις του Σουηδού, υποψήφιου μεταγραφικού στόχου της ομάδας, Τόμας Μάγκνουσον. «Τα πάντα ήταν καλά. Μου άρεσε η πόλη, τα είχαμε βρει και στα χρήματα, ωστόσο η διοίκηση είναι... μαφία», τόνισε ο Σουηδός για τους διοικούντες την ομάδα της Καβάλας (μεγαλομέτοχος είναι ο Μάκης Ψωμιάδης), και συμπλήρωσε: «Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής είναι τραυματίας, δεν πληρώνεται»... Φυσικά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε... Στα αγωνιστικά, ο Γιάννης Παπακώστας δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση στο Ελ Πάσο τους Κόντε και Φερνάντο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική:

Καλλιθέα - Καβάλα 04/04 15:00
ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - Βέροια 05/04 16:00
Κέρκυρα - Ιωνικός 05/04 16:00
Διαγόρας Ρόδου - Ατρόμητος 05/04 16:00
Καστοριά - Αγροτικός Αστέρας 05/04 16:00
Εθνικός Αστέρας - Πιερικός 05/04 16:00
Απόλλων Καλαμαριάς - Αναγέννηση Καρδίτσας 05/04 16:00
Καλαμάτα - ΠΑΣ Γιάννινα 05/04 16:00
Ηλυσιακός - Εθνικός Πειραιώς 06/04 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: