1 Απριλίου 2009

Στημένο το παιχνίδι Μολδαβία - Ελβετία;

«Υποπτο» θεωρούν στη FIFA το διπλό της Ελβετίας επί της Μολδαβίας με 2-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Τα μεγάλα ποσά που πονταρίστηκαν υπέρ της Ελβετίας αναγκάζουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία να εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία ενδιαφέρει και την Εθνική μας, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στον δεύτερο όμιλο που συμμετέχει και η Ελλάδα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η ρώσικη εφημερίδα «Sovietsky Sport», που σε δημοσίευμά της αναφέρει το ρεπορτάζ πως στο συγκεκριμένο ματς πονταρίστηκαν περίπου 1,3 εκατ. δολάρια υπέρ της νίκης των ελβετών.

Αυτό, που πάντως, κίνησε τις υποψίες είναι το ότι ακόμη κι όταν η απόδοση υπέρ των ελβετών έπεσε από το 1,80 στο 1,27 οι παίκτες συνέχισαν να ποντάρουν.

Ακόμη, όπως τονίζουν οι ρώσοι τα πονταρίσματα συνεχίστηκαν ακόμη κι όταν οι εταιρίες στοιχημάτων έδωσαν χάντικαπ 1,5 γκολ στη Μολδαβία, κάτι που σήμαινε πως για να κερδίσει ο παίκτης του στοιχήματος θα έπρεπε η Ελβετία να νικούσε με δύο γκολ και πάνω.

Ολα αυτά οδήγησαν την FIFA στην απόφαση να ερευνήσει την υπόθεση και φυσικά οι άνθρωποι της Εθνικής Ελλάδας θα παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, καθώς υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι Ελβετία και Μολδαβία βρίσκονται στον όμιλό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: