8 Απριλίου 2009

Στοίχημα Barcelona - Bayern: Μεγάλο ματς στο Camp Nou

Μπορεί οι δύο ομάδες να μη βρίσκονται στην ίδια αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο η αναμέτρηση της Barcelona με την Bayern Munchen στο Camp Nou, πρώτη για την προημιτελική φάση του Champions League, φαντάζει κάτι παραπάνω από απρόβλεπτη.

Με την ομάδα του να είναι ένα από τα καυτά φαβορί για να σηκώσει το Champions League τη φετινή σεζόν, ο πρόεδρος της Barcelona, Joan Laporta, προσπάθησε να κατευνάσει λίγο τις υπέρμετρες φιλοδοξίες ενόψει της πρώτης αναμέτρησης για τα προημιτελικά του θεσμού με την Bayern Munchen στο Camp Nou. «Η Bayern είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν νομίζω πως υπάρχουν φαβορί, αλλά πιστεύω πως η ομάδα μας θα περάσει στα ημιτελικά. Θέλω ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας επιτρέψει να πάμε πιο άνετοι στον επαναληπτικό».

Στα θετικά για τον Josep Guardiola, οι επιστροφές δύο βασικών του παικτών. Του αρχηγού Carles Puyol (απουσίασε σχεδόν ένα μήνα με πρόβλημα στον αστράγαλο) και του Andrés Iniesta (έλειψε δύο εβδομάδες). Επιπλέον, οι Yaya Touré και Aliaksandr Hleb πήραν το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο για να αγωνιστούν. Μάλιστα, ο πρώτος αναμένεται να είναι βασικός, πίσω από τους Xavi και Andres Iniesta στη μεσαία γραμμή. Αντίθετα, εκτός μάχης παραμένουν οι εδώ και καιρό τραυματίες Gabriel Milito και Eric Abidal. Rafael Marquez και Sergio Busquets θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς εάν αντικρίσουν την κίτρινη κάρτα, θα απουσιάσουν από τη ρεβάνς. Κι αν θέλετε κι ένα στατιστικό στοιχείο. Το επόμενο γκολ του Thierry Henry, θα είναι το 50ο του στο Champions League.

Ο Lucio θα απουσιάσει από την αναμέτρηση της Bayern Munchen με την Barcelona, καθώς τραυματίστηκε στο μηρό το Σάββατο. Ακόμα χειρότερα για τους Βαυαρούς, και ο έτερος κεντρικός αμυντικός Daniel Van Buyten μάλλον δεν υπολογίζεται. Ο διεθνής Βραζιλιάνος Lucio υπέστη τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια του διασυρμού 5-1 από τη Wolfsburg και θα απουσιάσει από το ταξίδι στη Βαρκελώνη, ενώ η συμμετοχή του και στο επερχόμενο ματς της Bundesliga κόντρα στην Eintracht Frankfurt - τρεις ημέρες πριν τον επαναληπτικό με την Barca στις 14 Απριλίου - είναι επίσης αμφίβολη.

Από την άλλη, ο Van Buyten μπορεί να επέστρεψε τη Δευτέρα από το Βέλγιο όπου βρισκόταν για δύο εβδομάδες, ωστόσο χθες το μεσημέρι αναχώρησε εκ νέου για την πατρίδα του λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Δεν αποκλείεται όμως η περίπτωση να ενσωματωθεί στην αποστολή ξεχωριστά την Τετάρτη. Οι άλλες επιλογές του ξανθομάλλη τεχνικού για το κέντρο της άμυνας είναι ο Martin Demichelis και ο 19χρονος Βραζιλιάνος Breno. Tim Borowski και Mark van Bommel θα απουσιάσουν από τη ρεβάνς εάν δεχτούν μία κίτρινη κάρτα. Ο πρώτος μόλις επέστρεψε στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του στο μηρό, που τον κράτησε για ένα μήνα εκτός δράσης. Το ίδιο ισχύει και για τον Luca Toni.

Αντίθετα, παραμένουν εκτός δράσης οι Hamit Altintop, Massimo Oddo και Miroslav Klose. «Ολοι γνωρίζουν πόσο καλή ομάδα είναι η Barcelona», δήλωσε ο Lukas Podolski και συμπλήρωσε: «Από την άλλη, όμως, θα πρέπει όλοι να θυμούνται πως η Bayern δεν έχει ηττηθεί στο Champions League φέτος. Μην μας ξεγράφετε μέχρι να τελειώσουν οι αγώνες. Θα παίξουμε πολύ καλά». Οσο για το ποιο αποτέλεσμα θεωρεί καλό ο Γερμανός φορ; «Φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά η ισοπαλία είναι το ελάχιστο που ζητάμε».

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως οι προπονητές Josep Guardiola και Jurgen Klinsmann, έπαιζαν αμφότεροι όταν Barcelona και Bayern συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα ημιτελικά του UEFA Cup της περιόδου 1995/96. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο, προτού η Bayern - με τον Klinsmann παρόντα αλλά όχι τον Guardiola - προκρίθηκε στον τελικό, με τη νίκη της 2-1 στο Camp Nou.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Camp Nou θα είναι ο Άγγλος Howard Webb.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
BARCELONA: Valdes - Puyol, Pique, Marquez, Sylvinho - Toure, Xavi, Iniesta - Messi, Henry, Eto
BAYERN MUNCHEN: Rensing - Lell, Demichelis, Breno, Lahm - Schweinsteiger, Van Bommel, Ze Roberto, Ribery - Toni, Podolski

Δεν υπάρχουν σχόλια: