8 Απριλίου 2009

Στοίχημα Liverpool - Chelsea: Αντιμέτωποι ξανά...

Μοναδική διαφορά από τη φετινή αναμέτρηση μεταξύ της Liverpool και της Chelsea είναι το γεγονός ότι είναι στην προημιτελική φάση, μετά τους ημιτελικούς των 2005, 2006 και 2008.

Σημαντικό στατιστικό στοιχείο, και αρνητικό ίσως για τη Liverpool, είναι ότι σε καθεμιά από αυτές τις αναμετρήσεις, η ομάδα, που έδινε το δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας ήταν αυτή, που κάθε φορά πήρε την πρόκριση. Και οι δύο ομάδες έχουν, στα οκτώ παιχνίδια, που έχουν τεθεί αντιμέτωπες από το 2005, από δύο νίκες, αλλά καμία με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ.

Η Liverpool, που παραμένει αήττητη εντός έδρας στο Champions League για δέκα παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών, έχει δύο νίκες επί των «Μπλε» στο πρωτάθλημα, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Μετά την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου, οι «Κόκκινοι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση, αν και πέρασαν το Σάββατο στην κορυφή, μ' έναν βαθμό διαφορά από την πρώτη Manchester United, ενώ έχει κι ένα παιχνίδι περισσότερο από την πρωτοπόρο.

Θ' απουσιάσει ο Αργεντινός αμυντικός μέσος Javier Mascherano και τη θέση του θα πάρει ο Lucas Leiva. Απόλυτα έτοιμος είναι ο αρχηγός της ομάδας Steven Gerrard, ενώ επιστρέφει στην ομάδα και ο Sami Hyypia, που απουσίασε από το παιχνίδι με τη Fulham, το Σάββατο. Ο Yossi Benayoun δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει βασικός, και μάλλον θα ξεκινήσει από τον πάγκο, όπως και στο παιχνίδι του Craven Cottage, όπου, ως αλλαγή, σκόραρε στις καθυστερήσεις, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του Rafa Benitez. Σημαντικό παιχνίδι για τον Pepe Reina, που με τη σημερινή συμμετοχή θα φτάσει τις 50 στην κορυφαία Ευρωπαϊκή συλλογική διοργάνωση, με τη Liverpool, πρώτος τερματοφύλακας των «Κόκκινων», που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Δεν είναι καλή στιγμή για κανέναν από μας να παίξει με τον άλλο. Είναι μεγάλη πρόκληση και για τις δύο ομάδες. Έχουν μια καλή και έμπειρη ομάδα με έμπειρο προπονητή. Το παιχνίδι είναι 50-50,» ενώ πρόσθεσε «Είμαστε και οι δύο μεγάλες ομάδες και τα παιχνίδια θα κριθούν από ένα ή δύο λάθη. Η διατήρηση της ανέπαφης εστίας είναι σημαντικό και για τις δύο. Θα προτιμούσα να παίζαμε στο Anfield το δεύτερο παιχνίδι, αλλά αφού δεν είναι έτσι, πρέπει να το δεχτούμε.»

Η Chelsea, που δεν κερδίζει εκτός έδρας στο Champions League για επτά παιχνίδια εκτός του περσινού τελικού, προέρχεται από την εκτός έδρας, άνετη ήττα επί της Newcastle με 0-2, που τη διατήρησε στην τρίτη θέση, με διαφορά τριών βαθμών από τη δεύτερη Liverpool και τέσσερεις από την πρωτοπόρο Manchester United, από την οποία έχει κι ένα παιχνίδι περισσότερο.

Ελπίδες υπάρχουν για την επιστροφή στην επίθεση του Didier Drogba, που δεν αγωνίστηκε στο St. James' Park, αλλά προπονήθηκε κανονικά και χωρίς πρόβλημα τη Δευτέρα. Αμφίβολος είναι και ο δεξιός μπακ Jose Bosingwa, που επέστρεψε τραυματίας από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Πορτογαλίας και δεν αγωνίστηκε επίσης το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ διαθέσιμος είναι ο Ricardo Carvalho, που έμεινε στον πάγκο για ολόκληρο 90λεπτο κόντρα στις «Καρακάξες».

Ο Florent Malouda δήλωσε: «Φέτος δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε λύση απέναντί τους. Δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίζουμε, αλλά κάτι άλλαξε από τα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και πρέπει να το δείξουμε, έχουμε ευκαιρία.»

Πιθανές ενδεκάδες:
Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Aurelio, Gerrard, Lucas, Alonso, Riera, Kuyt, Torres
Chelsea: Cech, Bosingwa, Terry, Alex, Cole, Ballack, Lampard, Essien, Malouda, Anelka, Kalou

Διαιτητής: Claus Bo Larsen (Δανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: