8 Απριλίου 2009

Στοίχημα Κύπελλο Ελλάδας: Ξεκάθαρο φαβορί η ΑΕΚ

Εχοντας στο τσεπάκι της το 3-1 με το οποίο επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ βρίσκεται στο μυαλό όλων στο στρατόπεδο του Πανσερραϊκού. Τα «Λιοντάρια» υποδέχονται την «Ενωση» στη ρεβάνς του 3-1 του Ολυμπιακού Σταδίου και θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Το έργο τους είναι εκ προοιμίου δύσκολο, ωστόσο οι παίκτες του Ούγκο Μπροος πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν και δεύτερο «θαύμα», μετά από αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Κι ας έχουν απογοητευτεί οι Σερραίοι μετά το 2-2 με τον Εργοτέλη, το οποίο ουσιαστικά καταδίκασε την ομάδα σε επιστροφή στη Β' Εθνική. Για να μείνει η ομάδα στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να κερδίσει τα δύο παιχνίδια που απομένουν, αλλά και να χάσει στο διάστημα αυτό ο Λεβαδειακός. Ετσι, οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν σε διπλούς αγώνες μπαράζ. Πάντως, ο θεσμός του Κυπέλλου προσφέρεται για εκπλήξεις, και ευρωπαϊκά όνειρα, καθώς αν ο Πανσερραϊκός προκριθεί και ο Ολυμπιακός αποκλείσει τον Αστέρα Τρίπολης, τότε οι Σερραίοι θα αγωνιστούν του χρόνου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Ωστόσο, τα προβλήματα για τον Πανσερραϊκό δεν λείπουν, αφού οι Σάμι Μπανγκουρά, Πατρίκ Ζουντί, Νίνο Μπούλε και Πολ Αντάτο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα τη Δευτέρα. Τουλάχιστον, ο Μάρκο Αουρέλιο, όπως και ο Σιρίλ Καλί, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, αλλά έμειναν και αυτοί εκτός αποστολής.

Τον τελικό του Κυπέλλου σκέφτονται όλοι στην ΑΕΚ. Για να φτάσουν όμως εκεί, θα πρέπει να υπερασπιστούν στις Σέρρες το 3-1 με το οποίο είχαν νικήσει τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ πριν από 15 ημέρες. Απών από τον προσεχή αγώνα θα είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ο διεθνής αμυντικός έχει υποστεί θλάση οπίσθιου μηριαίου και θα λείψει από τα γήπεδα για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως θα δώσει μάχη με το χρόνο για να προλάβει τον τελικό του Κυπέλλου στις 2 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Στην «Ενωση», όμως, δεν προτρέχουν και σκέφτονται τον ημιτελικό.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε στους παίκτες του τη σημασία του αγώνα - άλλωστε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε στη θέση του Γιώργου Δώνη, είχε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα - ζήτησε να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο και να μην επαναπαυτούν στο σκορ του πρώτου αγώνα. Εξ ου και οι αλλαγές του στο ματς της Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (1-1), όταν και έβγαλε από νωρίς για να ξεκουράσει τους Ισμαελ Μπλάνκο και Ρέφικ Τζιμπούρ.

Αλλωστε, είναι νωπές οι μνήμες από το σοκ του Παναθηναϊκού απέναντι στα «Λιοντάρια» - 0-0 το πρώτο ματς στις Σέρρες και 2-3 στο Ολυμπιακό Στάδιο! Στη διάθεσή του Σερβοέλληνα τεχνικού θα είναι οι Χουανφράν και Παντελής Καφές, οι οποίοι προπονήθηκαν κανονικά και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Αντίθετα εκτός έμειναν και πάλι οι Γιούργκεν Μάχο, Μιχάλης Παυλής, Παναγιώτης Λαγός και Αντώνης Ρίκκα.

Οι αποστολές των δύο ομάδων:
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ούγκο Μπροος): Κηπουρό, Βαλσαμάκη, Καλλιμάνη, Πιπίνη, Γαλανόπουλο, Παπάζογλου, Βοσκόπουλο, Μιλένκοβιτς, Διγκόζη, Αμπουμπακαρί, Τάντιτς, Γεωργιάδη, Ανάκογλου, Μπαϊκαρά, Μπράιτ, Κωνσταντινίδη, Γκούρτσα, Μούταβτζιτς
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Χουανφράν, Κουτρομάνος, Αλεξόπουλος, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Πελετιέρι, Ενσαλίβα, Χετεμάι, Μαντούκα, Εντίνιο, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Ντιούφ, Μπερνς, Ταχτσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: