31 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Β' Αγγλίας: Αμφίρροπες μάχες...

ΓΟΥΙΚΟΜ – ΜΠΑΡΝΕΤ

ΓΟΥΙΚΟΜ: Μόνο ευχαριστημένη θα πρέπει να αισθάνεται με το 1-1 που παραχώρησε στη Σριούσμπερι στην τηλεοπτική αναμέτρηση του Σαββάτου. Για ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα σε ομάδα που παλεύει για άνοδο η Γουίκομ έβγαλε αρκετά προβλήματα, είχε τη διάθεση, αλλά τόσο δημιουργικά όσο και αμυντικά ήταν ένα κλικ πιο κάτω από την αντίπαλό της. Κόντρα στη ροή προηγήθηκε με ένα γκολ για highlights στο 29'(σουτ του χαφ Χολτ έξω από την περιοχή) χωρίς πρακτικά να έχει κάνει φάση στο πρώτο μέρος. Κράτησε μπάλα στην επανάληψη προσπαθώντας να βρει χώρους για κόντρα, όμως αμυντικά ήταν ευάλωτη και το πλήρωσε στο 75'.

Αγωνιστικά, για ακόμα ένα παιχνίδι ο Τέιλορ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο έμπειρο χαφ Ντόχερτι (30/0). Με μοιρασμένες πιθανότητες θα περάσουν ξανά από τεστ ετοιμότητας οι καλοί κεντρικοί αμυντικοί ΜακΚράκεν (32/0) και Τζόνσον (29/2), ενώ ο δεξιός μπακ Κέισμεντ (12/0) βρίσκεται με τις Ελπίδες της Β. Ιρλανδίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο Χαντ (12/1) πιθανότερα θα τον αντικαταστήσει στο αρχικό σχήμα.

ΜΠΑΡΝΕΤ: Πρώτη εντός έδρας ήττα για το 2009 με το 0-1 από την Ντάρλινγκτον να σημαδεύει μια εμφάνιση που της έλειπε η φρεσκάδα. Λίγα πράγματα και από τις δύο ομάδες στο πρώτο μισό, με την Μπάρνετ να μην βρίσκει χώρους μπροστά, στην επανάληψη και μετά το 0-1 (66') η γηπεδούχος βγήκε όλη μπροστά, είχε δύο δοκάρια σε ένα τρομερό φινάλε αλλά δεν ισοφάρισε.
Καμία διαφοροποίηση στα αγωνιστικά, συνεχίζει εκτός ο κεντρικός μέσος Χιουζ (8/0) και 1-2 μακροχρόνιοι.

ΕΞΕΤΕΡ – ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ

ΕΞΕΤΕΡ: Απόλυτα δίκαιος βαθμός, με το 2-2 που απέσπασε στο Ροτσντέιλ να την κρατάει μέσα στα πλέι οφ. Μπήκε πιο δυνατά, όμως η εδαφική υπεροχή της δεν έφερε αποτελέσματα, αντίθετα στο 27' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μισό έγινε πιο επιθετική, το παιχνίδι άνοιξε και στο 55' ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά, μια αναμέτρηση που είχε εκρηκτικό φινάλε. Στο 83' η γηπεδούχος έκανε το 2-1 για να έρθει αμέσως μετά στο 84' με πέναλτι το 1-1.

Με ενοχλήσεις αντικαταστάθηκαν τόσο ο καλός μέσος Ράσελ (7/0) όσο και ο φορ Μπάσαμ (21/2) με τον Τισντέιλ πολύ δύσκολα να ρισκάρει πιθανή συμμετοχή τους απόψε. Ενας εκ των ΜακΑλιστερ (23/7, 18 αλλ.) και Φλίτγουντ (2 αλλ./0, νεοαποκτηθείς) αναμένεται να πάρει τη θέση του Μπάσαμ, ενώ ο τεχνίτης Κόζιτς (13/0) θα ξεκινήσει στη μεσαία γραμμή.

Παραμένουν εκτός οι μακροχρόνιοι, ο βασικός στόπερ Μ. Τέιλορ (28/2) και ο φορ Γουότσον (12/2).

ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ: Δεν μπόρεσε να φύγει με κάτι θετικό από το Τσέστερφιλντ γνωρίζοντας δίκαιη ήττα με 2-1. Αμυντικοί προσανατολισμοί από μια Πορτ Βέιλ που όπως συνηθίζει προσπάθησε να «κοιμίσει» το παιχνίδι και τα κατάφερε μέχρι το 68'. Μέσα σε ένα 5λεπτο δέχτηκε δύο γκολ και παρά την άμεση μείωση σε 2-1 (77') δεν στάθηκε δυνατό να απειλήσει.

Εκτός από το τρίποντο όμως η Πόρτ Βέιλ έχασε και δύο σημαντικά στελέχη της για το σημερινό παιχνίδι. Τραυματίστηκαν τόσο ο βασικός κίπερ Ενιον (36/0) όσο και ο πρώτος σκόρερ, φορ Ρίτσαρντς (30/10), με τον πρώτο μάλιστα να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο 18χρονος Μάρτιν (3/0) θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια, με τον Λόουρι (11/1, 8 αλλ.) πιθανότερο αντικαταστάτη του Ρίτσαρντς μπροστά.

ΛΙΝΚΟΛΝ – ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ

ΛΙΝΚΟΛΝ: Σε μια αναμέτρηση μεταξύ ομάδων που έχουν ξεμείνει από στόχους παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στη Νοτς Κάουντι, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε μέσα σε ένα λεπτό (0-1 64', 1-1 65'). Ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο, προσπάθησε η Λίνκολν να επιβάλλει το ρυθμό της, όμως δύσκολα έβγαιναν φάσεις στην αντίπαλη εστία, την ώρα που η αμυντική της γραμμή ήταν πιο σταθερή συγκριτικά με άλλα παιχνίδια.

ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ: Τέταρτη κολλητή ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 από την Ντάγκεναμ σε ένα ματς που έγινε υπό κακές καιρικές συνθήκες. Μέτριο πρώτο μέρος, με τη Μάκλσφιλντ να παίρνει το προβάδισμα στο 38' ύστερα από τραγικό αμυντικό λάθος. Μέχρι το 60' οι «μεταξουργοί» έδειχναν σχετικά άνετοι, από το σημείο εκείνο και μετά κατέρρευσαν για να δεχτούν δύο γκολ στο 71' και στο 83'.
Αρκετές και σήμερα απουσίες, αφού ο τεχνικός της Μάκλσφιλντ δεν υπολογίζει και πάλι τον φορ Γκριν (23/3), τον στόπερ Χέσεϊ (32/0), τον πολυσύνθετο μπακ Τζένιγκς (18/1) και τον μπακ/χαφ Ράιντ (34/2).

ΛΟΥΤΟΝ – ΡΟΔΕΡΑΜ

ΛΟΥΤΟΝ: Τρίτη σερί νίκη με το 2-1 επί της φορμαρισμένης Μόρκαμ να έρχεται μάλιστα ύστερα από ανατροπή. Πολύ καλή αγωνιστική παρουσία από τη Λούτον, μπήκε πολύ ζωντανά στο παιχνίδι και παρά την υπεροχή της βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ (1-0 21'). Συνέχισε σε αυτό το τέμπο και σε ένα κομβικό σημείο (43') ισοφάρισε, για να πάρει το προβάδισμα στο 59'. Από εκεί και πέρα οπισθοχώρησε, αλλά κράτησε σχετικά άνετα.

Πρακτικά πλήρης αποστολή, εκτός από τον στόπερ Σπιλέιν (33/3) ο οποίος τελικά παρέμεινε με τις Ελπίδες της Β. Ιρλανδίας.

ΡΟΔΕΡΑΜ: Μοιρασμένα όλα στη λευκή ισοπαλία που παραχώρησε στην Ακρινγκτον σε ένα ανιαρό παιχνίδι. Μια Ρόδεραμ που είχε μεν τον εδαφικό έλεγχο και την πρωτοβουλία, αλλά επιθετικά δεν «δάγκωνε», ενώ παρουσίασε και κάποια κούραση στο παιχνίδι της. Πάντως στο τελευταίο 10λεπτο θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο, αλλά ο αντίπαλος κίπερ έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις.

ΟΛΝΤΕΡΣΟΤ – ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ

ΟΛΝΤΕΡΣΟΤ: Υπό συνεχή βροχή και δυνατό αέρα διατήρησε το αρνητικό εκτός έδρας ρεκόρ της γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 στο Γκρίμσμπι. Πάντως δικαιούται η Ολντερσοτ να λέει ότι άξιζε κάτι περισσότερο από τον αγώνα, έπαιξε από την αρχή ανοιχτά ζητώντας το τρίποντο χωρίς ειδικά στο πρώτο μισό να ανησυχεί αμυντικά. Στην επανάληψη το ματς ήταν πιο μοιρασμένο για να δεχτεί το γκολ από πέναλτι στο 82'.

Με ενοχλήσεις έφυγαν από το Γκρίμσμπι ο στόπερ Γουίνφιλντ (8/0) και ο κεντρικός μέσος Κοχρέιν (4/0) και θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας, κάτι που ισχύει για ακόμα ένα παιχνίδι τόσο για τον εργατικό μέσο Τσάλμερς (17/0) όσο και για τον φορ Σάντελ (21/2). Παραμένουν εκτός ο μέσος Χάρντινγκ (29/2) και ο βασικός κίπερ Μπουλ (25/0).

ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ: Η κερδισμένη της αγωνιστικής αφού μετά τη νίκη με 2-1 επί της Πορτ Βέιλ πλησίασε τις θέσεις των πλέι οφ. Με τον σταρ φορ Λέστερ σε περίοδο φόρμας (σημείωσε και τα 2 γκολ) έλεγξε το ματς από την αρχή αλλά δεν βρήκε διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα μέχρι το 68' (1-0). Το γρήγορο 2-0 (74') της έδωσε αέρα και παρά το 2-1 που έγινε στο 77' δεν έχασε τον έλεγχο μέχρι το τέλος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, δύσκολα θα προλάβει και σήμερα ο φορ Γκρίτον (14/3), ενώ από τεστ ετοιμότητας με καλές πιθανότητες θα περάσει ο δεξιός μπακ Γουίλσον (8/0).

Δεν υπάρχουν σχόλια: