6 Μαρτίου 2009

Παράταση στην αγωνία για τον Βοτανικό του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της προσφυγής, που έχουν καταθέσει 131 πολίτες κατά του νόμου της 'Διπλής Ανάπλασης', ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Παρασκευή (6/3).Οπως αναμενόταν, η εισήγηση του Συμβούλου Σπύρου Μαρκάτη στο ΣτΕ ήταν αρνητική για τον Παναθηναϊκό, καθώς κρίνει αντισυνταγματική την κατασκευή του εμπορικού κέντρου συμφερόντων Βωβού στην περιοχή του Βοτανικού, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ανέγερση του νέου γηπέδου του Τριφυλλιού στην περιοχή.
Με τις θέσεις του κ. Μαρκάτη συμφώνησαν οι δύο δικηγόροι των 131, ενώ τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς παρουσίασαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, της κατασκευαστικής εταιρίας του Μπάμπη Βωβού, όπως και κατοίκων του Βοτανικού που επιθυμούν την διεκπεραίωση του έργου, όπως προβλέπεται από τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στην Βουλή το 2006.
Εχοντας ακούσει όλες τις πλευρές, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα δημοσιοποιήσει την απόφασή του εντός των προσεχών μηνών. Νομικοί κύκλοι έλεγαν ότι τέτοιου είδους αποφάσεις συνήθως εκδίδονται σε διάστημα 6-12 μηνών, ωστόσο εκτιμάται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει το ζήτημα.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η οριστική έκβαση της υπόθεσης θεωρείται απίθανο να γίνει γνωστή νωρίτερα από δύο με τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: