9 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Β’ Γαλλίας: ΑΝΖΕ- ΛΑΝΣ με απουσίες

ΑΝΖΕ: Ξεκίνησε πολύ δυνατά στο τελευταίο της παιχνίδι και βρέθηκε λογικά να προηγείται με 0-1 στη Νιμ. Το β’ μέρος όμως, τη βρήκε να αμύνεται, ηρωικά κάποιες στιγμές, και τελικά δίκαια ισοφαρίστηκε. «Δεν ξέραμε πώς να διαχειριστούμε το προβάδισμά μας. Διώχναμε τη μπάλα όπως να’ ναι και επέστρεφε συνεχώς στην περιοχή μας. Αυτό πού ήταν να γίνει, έγινε. Το θετικό είναι ότι δεν κέρδισαν οι ανταγωνιστές μας» τόνισε ο Γκαρσιά.

Εξέτισε την ποινή του ο πρώτος σκόρερ Εφουλού (24/9, εννιά ασίστ), ενώ επιστρέφει μετά από ένα μήνα ο σημαντικός μεσοαμυντικός Οριάκ (17/4). «Δεν μπορώ να αντέξω 90’» δηλώνει, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα ξεκινήσει.

Με τις δύο επιστροφές, η ενδεκάδα είναι η ιδανική. Το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν ο Εφουλού θα παίξει μόνος προωθημένος ή με παρτενέρ. Με πιθανότερο, σ’ αυτό το ενδεχόμενο, τον έμπειρο Ριβιέρ (17/2). Σε διαφορετική περίπτωση, στο 4-2-3-1 δηλαδή, ο πολύπειρος Μπρυνέλ (23/3, σκοτώθηκε 10χρονος ανιψιός του το Σάββατο το βράδυ μετά το παιχνίδι Λιλ-Λυών, όταν τρένο παρέσυρε δέκα περίπου άτομα) από τα αριστερά, ο Αγιτέ (21/2) από τα δεξιά και ο πολύ ικανός Βραζιλιάνος Βινίσιους (16/3, 9 σαν βασικός) σαν κεντρικός, θα είναι η μεσοεπιθετική τριάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Παντοβανί – Λερέ, Εκουέλε Μάνγκα, Κουτυριέ, Τζελαμπί – Οριάκ, Στεφάν, Αγιτέ (Ριβιέρ), Μπρυνέλ, Βινίσιους (Ριβιέρ) – Εφουλού.

ΛΑΝΣ: Χωρίς καμία όρεξη, χωρίς αγωνιστικότητα και πλάνο, ευτυχισμένη θα πρέπει να νιώθει με το 1-1 που παραχώρησε στην Τρουά. Ανοιξε το σκορ σε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες της, ενώ οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων ευοδώθηκαν έστω και στο 88’. «Είναι ένας κερδισμένος βαθμός, η Τρουά άξιζε να κερδίσει» δήλωσε ο Γουαλέμ.

Οι πέντε από τις επτά εκτός έδρας νίκες της με 2-1.

Τραυματίες για δέκα ημέρες ο στόπερ Γιαϊά (12/1) και για ένα μήνα ο στόπερ Σελ (24/0), οι μεσοαμυντικοί Κοβάσεβιτς (15/0), Ερμάκ (12/0) και οι επιθετικοί Ζεμάα (16/1) και Μπουκαρί (20/4).Ολοι τους βασικοί. Πάντα εκτός έμπειρος αριστερός μεσοεπιθετικός Σεμπαστιάν Ρουντέ (12/2).

Οι απουσίες στο κέντρο άμυνας επιστρατεύουν τη λύση του αριστερού μπακ Γκρεγκορί Βινιάλ (10/0). Στο κέντρο μπαλώνονται οι τρύπες, υπάρχουν παίκτες για να καλύψουν το κενό κυρίως του μαχητικού Κοβάσεβιτς. Τη μαχητικότητά του πάντως κανείς δεν την έχει. Επιθετικά, ο Μαουλιντά (21/11) είναι ο πιο σίγουρος, με τον Μονέ Πακέ (22/7) φαβορί για να παίξει από τα αριστερά. Ερωτηματικό υπάρχει για τον Ντιντάν (6/1). Αν παίξει με 4-4-2, αυτός θα είναι ο δεύτερος επιθετικός. Διαφορετικά θα προτιμηθεί ο Σέρβος Μιλοβάνοβιτς (12/1) σε ρόλο κεντρικού μέσου. Με λίγα λόγια, η ενδεκάδα φαίνεται αρκετά ανταγωνιστική. Πρόβλημα θα υπάρξει αν χρειαστούν εναλλακτικές λύσεις. Στον πάγκο υπάρχει μόνο απειρία.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Ρούνιε – Λορεντί (Ντεμόν), Βινιάλ (Λορεντί), Σαρτρ, Ράμος – Κεϊτά, Ντεμόν, Ντουμένγκ, Μονέ Πακέ – Μαουλιντά, Ντιντάν (Μιλοβάνοβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: