27 Φεβρουαρίου 2009

Στοίχημα Πορτογαλία: Ντέρμπι κορυφής

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΛΕΪΣΟΕΣ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ
: Δεν ήταν καλή στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, πλήρωσε τα αμυντικά της κενά και στο τέλος θα πρέπει να νιώθει και ευχαριστημένη που ηττήθηκε με το οριακό 3-2 από τη Σπόρτινγκ (μείωσε στις καθυστερήσεις). Τουλάχιστον διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τα «λιοντάρια», καθώς στο «Ντα Λουζ» είχε επικρατήσει με 2-0.
Εμεινε έτσι τρεις πόντους πίσω από την κορυφή και θέλει τη νίκη σήμερα έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι μεταξύ της Πόρτο και της Σπόρτινγκ. Κόντρα στη Λεϊσόες πάντως αντιμετωπίζει αρκετές δύσκολίες τον τελευταίο καιρό και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη σημερινή της αντίπαλό στα τέσσερα τελευταία επίσημα ματς. Δύο ισοπαλίες φέτος στην αντίπαλη έδρα για πρωτάθλημα και κύπελλο και ισάριθμες πέρυσι μέσα-έξω για το πρωτάθλημα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μορέιρα – Μάξι Περέιρα, Λουισάο, Μιγκέλ Βίτορ, Νταβίντ Λουίς – Κατσουράνης, Κάρλος Μάρτινς, Ρούμπεν Αμορίμ, Ρέγες – Αϊμάρ – Καρντόσο.

ΛΕΙΣΟΕΣ:
Στραβοπάτησε στο τελευταίο της ματς. Πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της στο πρώτο ημίχρονο της εντός έδρας αναμέτρησης με την Μπελενένσες (έχανε 1-2), ανέβηκε αρκετά στην επανάληψη, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία (2-2). «Ισως θεωρήσαμε ότι το παιχνίδι ήταν εύκολο», τόνισε ο Ζοσέ Μότα.

Δέχτηκε γκολ μετά από έξι αγωνιστικές (το πρώτο με πέναλτι, το δεύτερο με εκτέλεση φάουλ), συμπλήρωσε πάντως οκτώ ματς χωρίς ήττα, ενώ εκτός έδρας έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα σε δέκα αγώνες κι αυτή με το οριακό 1-0 κόντρα στην Γκιμαράες, όταν δέχτηκε το γκολ λίγο πριν το τέλος.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μπέτο – Λαρανζέιρο, Νούνο Σίλβα, Ελβις, Ανγκούλο – Ρομπέρτο Σόουσα, Μπρούνο Τσίνα, Ούγκο Μοράις – Ρούμπεν – Ροντρίγκο Σίλβα, Ντιόγκο Βαλέντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: