1 Δεκεμβρίου 2008

Έρευνες στο εξωτερικό για τον πρόεδρο της Ανόρθωσης

Oι έρευνες για τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, Ανδρέα Παντελή, θα συνεχιστούν και εκτός Κύπρου, έπειτα από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για επενδύσεις του σε χώρα των Βαλκανίων. Παράλληλα, μέλη του Δ.Σ της κυπριακής ομάδας, τα οποία έκαναν και τις πρώτες καταγγελίες, υποστηρίζουν ότι το ποσό που «έκανε φτερά» ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την ομάδα, από τα ταμεία της ομάδας λείπουν 1.300.000 ευρώ, ενώ το διάταγμα κράτησης του κύπριου, το οποίο λήγει την Τρίτη (2/12), αναμένεται να ανανεωθεί.
Από την αστυνομία, θεωρούν επιβεβλημένες τις έρευνες στο εξωτερικό μετά τα νέα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, ενώ για το ενδεχόμενο απόσυρσης των κατηγοριών σε περίπτωση που τα χρήματα επιστραφούν, οι αρχές είναι κατηγορηματικές και τονίζουν ότι οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν.
Τα μέλη του Δ.Σ της Ανόρθωσης αναμένεται να κληθούν για συμπληρωματικές καταθέσεις, ενώ από τους ίδιους βγαίνει προς τα έξω ότι δεν τους ενδιαφέρει το αν θα φυλακιστεί ή όχι ο Παντελή, αλλά το πως θα πάρουν τα χρήματα της ομάδας πισω.
Οσον αφορά του οπαδούς της κυπριακής ομάδας, προς το παρών στέκονται στο πλευρό του προέδρου.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ατρόμητο Γεροσκήπου, φώναξαν συνθήματα υπέρ του, όπως και του προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ αποδοκίμασαν έντονα τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.
Μετά το τέλος του ματς, στο πλευρό του Παντελή τάχθηκε και ο Κετσπάγια, τονίζοντας ότι «είναι απίστευτο ο Ανδρέας Παντελή, ένας άνθρωπος που έσωσε τόσους από τη φυλακή... να βρίσκεται τώρα ο ίδιος στη φυλακή».
Ο Κετσπάγια είπε ότι η Ανόρθωση οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στον Ανδρέα Παντελή, που έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της Ανόρθωσης και του αφιέρωσε τη χθεσινοβραδινή νίκη της ομάδας.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο ΡΙΚ ο υπεύθυνος Τύπου της Ανόρθωσης, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, καταγράφηκαν οι ακόλουθες παρατυπίες για τον Παντελή:
Δόθηκαν για την απόκτηση του Σκοπελίτη 330.000 ευρώ από τρεις παράγοντες της Ανόρθωσης. Ο Ανδρέας Παντελή παρουσίασε αποδείξεις υπογραμμένες από τον ίδιο και πήρε 260.000 ευρώ για την μεταγραφή, την στιγμή που αυτή είχε εξοφληθεί από άλλους.
Δόθηκαν από δύο παράγοντες της Ανόρθωσης 100.000 ευρώ στον Σόσιν και ο πρόεδρος παρουσίασε υπογεγραμμένη απόδειξη και εισέπραξε αυτό το ποσό.
Η μεταγραφή του Μπαρτόν στοίχισε 400.000 δολάρια, δηλαδή 280.000 ευρώ. Παράγοντας της ομάδας επιβαρύνθηκε 148.000 ευρώ για να μην επιβαρυνθεί το σωματείο ολόκληρο το ποσό, αλλά τελικά έφυγε από το ταμείο και το ποσό αυτό.
Δόθηκαν από παράγοντα 40.000 ευρώ στον πρόεδρο για να δοθούν σε συγκεκριμένο παίκτη, αλλά ο παίκτης δεν πήρε ποτέ αυτό το ποσό.
Απουσία 69.000 ευρώ από την μπουτίκ του σωματείου. Τα χρήματα αυτά τα παρέλαβε ο πρόεδρος και αφορούσαν εισπράξεις από πωλήσεις εισιτηρίων.
Απουσία 325.000 ευρώ μετρητά από το λογιστήριο του σωματείου, χρήματα από εισπράξεις από εισιτήρια και ποτέ δεν τα κατέθεσε, ενώ άλλες 310.000 ευρώ περίπου που αφορούσαν επίσης πωλήσεις εισιτηρίων για αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, πάρθηκαν από τον πρόεδρο και δεν κατατέθηκαν σε λογαριασμό του σωματείου.
Απουσία επιταγής ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ η οποία εκδόθηκε στο όνομα του προέδρου. Η επιταγή αυτή δεν έχει εξαργυρωθεί.
Αλλη μια επιταγή ύψους μισού εκατομμυρίου εκδόθηκε στο όνομα του προέδρου αλλά επιστράφηκε στο τραπεζικό ίδρυμα από το οποίο εκδόθηκε χωρίς επίσης να εξαργυρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: