27 Νοεμβρίου 2008

«Ολα πλέον εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό» είπε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην UEFA

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της UEFA για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ιντερ, αλλά και τις πιθανότητες που έχουν οι «πράσινοι» για πρόκριση στην επόμενη φάση, είπε πως «όλα πλέον εξαρτώνται από μας, αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα».
Επίσης χαρακτήρισε τον αγώνα με την Ανόρθωση «τελικό», ενώ σημείωσε πως μεγάλο ρόλο στο θρίαμβο του «τριφυλλιού» έπαιξε η αμυντική λειτουργία της ομάδας
«Είναι τεράστια νίκη για μας. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις με την Ιντερ, ιδίως στο Σαν Σίρο, αλλά τα πήγαμε καλά στην άμυνα και καταφέραμε να σκοράρουμε από ένα κόρνερ και να νικήσουμε.
»Πράγματι ήμασταν καλοί αμυντικά επειδή η Ιντερ έχει ταλαντούχους παίκτες και είναι δυνατή σαν ομάδα. Ομως ανταπεξήλθαμε καλά με τον κατάλληλο τρόπο», είπε αρχικά ο 32άχρονος μέσος.
Οσον αφορά στο 2-2 της Ανόρθωσης, το οποίο αύξησε τις πιθανότητες των «πρασίνων» για πρόκριση, σχολίασε: «Δεν ήξερα τι συμβαίνει στο άλλο ματς.
»Το κατάλαβα μόλις έληξε ο αγώνας και τα πράγματα πήγαν ιδανικά για μας με τη νίκη μας και το αποτέλεσμα του άλλου ματς. Τώρα όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνουμε στο επόμενο ματς. Είναι στο χέρι μας. Αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα».
Για τον αγώνα με τους Κύπριους, τον οποίο χαρακτήρισε «τελικό», σχολίασε στο τέλος: «Το ματς με την Ανόρθωση θα είναι σαν τελικός, επειδή και οι δύο θα κυνηγάμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.
»Ομως είμαι σίγουρος πως πως θα τα καταφέρουμε στην έδρα μας. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, επειδή η Ανόρθωση είναι επίσης ποιοτική ομάδα και πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροοπία νικητή.
»Μετά από δυο νίκες έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να κρατήσουμε τα κεφάλια μας κάτω. Κόντρα στην Ιντερ δείξαμε πως έχουμε αρκετή ποιότητα για να προκριθούμε και αυτό που μένει είναι να κάνουμε τη δουλειά μας.
»Είναι υπέροχο για μένα. Δεν νομίζω πως ήταν άδικη νίκη, την αξίζαμε πλήρως. Παίξαμε πολύ καλά και κάναμε μια μεγάλη επιτυχία - σημαίνει πολύ για».

Δεν υπάρχουν σχόλια: