12 Νοεμβρίου 2008

Ο Κόκκαλης δεν αποκλείει την πολυμετοχικότητα

Δεν αποκλείει ο Σωκράτης Κόκκαλης την πιθανότητα εφαρμογής του πολυμετοχικού μοντέλου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» ξεκαθάρισε ότι στόχος της διοίκησης είναι να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του συλλόγου και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι εναντίον της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λιγκ, μολονότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε από την κίνηση.
Ειδικότερα, ο Σωκράτης Κόκκαλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της ομογένειας στη Νέα Υόρκη, δήλψσε μεταξύ άλλων:

Για την πολυμετοχικότητα:

«O Ολυμπιακός εφάρμοσε πρώτος το μοντέλο της πολυμετοχικής Διοίκησης στην ΚΑΕ Ολυμπιακός από το 2004. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζεται σε μία ισχυρή Διοίκηση και στα εκατομμύρια των φιλάθλων του.
» Στο μέλλον είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, αλλά η όποια επιλογή θα έχει όπως πάντα ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του».

Για την κεντρική διαχείρηση:

«Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ως βασικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του Ολυμπιακού χωρίς βέβαια να αδιαφορεί για το γενικότερο συμφέρον του ελληνικού πρωταθλήματος ή ευρύτερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσον αφορά στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση ο Ολυμπιακός δεν ήταν και ούτε είναι εναντίον της ως ιδέα. Πιστεύει όμως ότι δεν ήταν κατάλληλη στιγμή όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες να υλοποιηθεί η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.
» Βασικός λόγος είναι ότι το τοπίο στον ευρύτερο τομέα των ΜΜΕ αλλάζει άρδην και ως εκ τούτου σε δύο χρόνια οι συνθήκες θα είναι περισσότερο κατάλληλες και το έσοδο μεγαλύτερο για όλους από ότι αυτή τη στιγμή.
» Στο πλαίσιο αυτό ο Ολυμπιακός έκρινε ότι το συμφέρον του ήταν να διαπραγματευτεί στην ελεύθερη αγορά και όχι σε συνδρομητικό κανάλι το νέο του τηλεοπτικό συμβόλαιο. Πιστεύω επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαδικασία για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση θα μπορούσε να είναι διαφορετικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: