4 Νοεμβρίου 2008

Αγώνας δρόμου για τη συμμετοχή των Αντζα και Μπελούτσι στο ντέρμπι

Μόλις ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης του κυριακάτικου αγώνα με τον Εργοτέλη, όλοι στον Ολυμπιακό ξεκίνησαν να σκέφτονται το μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.
Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί στοίχημα για τον εφετινό Ολυμπιακό από πολλές απόψεις. Εάν φύγει νικητής από το ντέρμπι, τότε θα έχει αφήσει τον Παναθηναϊκό 8 βαθμούς πίσω του, αλλά και με την ισοπαλία δεν θα έρθει η καταστροφή για τους «ερυθρόλευκους», αφού θα παραμείνουν στο +5 από το «τριφύλλι», που δείχνουν να υπολογίζουν περισσότερο στα μάχη του τίτλου.
Το σημαντικότερο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως, είναι να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και μακριά από το «Καραϊσκάκη». Το πρόσφατο παρελθόν των πρωταθλητών Ελλάδας, όσον αφορά στα εκτός έδρας παιχνίδια, αποδεικνύει το κακό αγωνιστικό πρόσωπό τους...
Και στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια με Ανόρθωση, Νόρτζελαντ και Γαλατασαράι, αλλά και στα ισάριθμα της Σούπερ Λίγκα με Ξάνθη, ΟΦΗ και Αρη, ο Ολυμπιακός ήταν από μέτριος έως κακός. Και αυτό είναι που προβληματίζει ιδιαίτερα τον Ισπανό τεχνικό, φοβούμενος μην συνεχιστεί αυτό και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Eιδικά στην Ελλάδα, όπου οι Πειραιώτες έχουν σημειώσει μόλις ένα γκολ σε τρεις εξόδους τους από το Νέο Φάληρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: