1 Οκτωβρίου 2009

Παναθηναϊκός: Με στόχο την νίκη

Το ματς του Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας της τιμωρίας της Ρουμανικής ομάδας για τα επεισόδια στο ματς των προκριματικών με τη Σλόβαν Λίμπερετς.

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί της ΑΕΚ και τη διατήρηση στην κορυφή της βαθμολογίας το κλίμα είναι καλό στην ομάδα των «πρασίνων», κλίμα το οποίο ουδόλως διαταράχτηκε μετά το επεισόδιο του Τεν Κάτε με τον καμεραμάν στο αεροδρόμιο. Οι Ρουμάνοι μετά τη νίκη τους την πρώτη αγωνιστική στο Γκρατς, σε περίπτωση νίκης, θα γίνουν τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση, μαζί με τη Γαλατασαράι.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε, διότι αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα αναμετρηθούμε με την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου.

»Προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση πρέπει να μαζέψουμε τουλάχιστον οκτώ πόντους ακόμη και για το λόγο αυτό το παιχνίδι της Πέμπτης είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο τεχνικός της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Ντάριο Μπονέτι.

Αγωνιστικά, ο Ιταλός προπονητής έχει να αντιμετωπίσει τις σοβαρές απουσίες του φορ Μάριους Νικουλάε, του Φλορίν Μπράτου, αλλά και του αμυντικού χαφ Ουσμάν Εντόι, αδερφού του γνωστού μας, Ντάμε. Μια πιθανή 11άδα των Ρουμάνων, σε σχήμα 4-4-2, είναι:

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ντόλια, στο κέντρο της άμυνας οι Γκοϊαν και Μότι, δεξιά ο Σκαρλατάτσε και αριστερά ο Πούλιακ. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μπόστινα και Κονέ, με τον Τόργιε δεξιά και τον Αντριαν Κριστέα αριστερά, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Αντρέι Κριστέα και Νικουλέσκου.

«Δεν γνωρίζω προσωπικά τους παίκτες της Ντιναμό αλλά τους είδα στο dvd. Είναι καλή ομάδα, θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά και εμείς έχουμε καλή ομάδα. Πάντως, δεν είναι αγώνας ζωής ή θανάτου», σχολίασε για το ματς ο Τεν Κάτε την παραμονή του ματς.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Καραγκούνης προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη το βράδυ και λογικά θα ξεκινήσει βασικός, διαφορετικά τη θέση του θα πάρει ο Νίνης. Οι υπόλοιποι 11 αναμένεται να είναι οι ίδιοι που ξεκίνησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Τερματοφύλακας ο Τζόρβας, οι Μπιέρσμιρ-Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Βύντρα και αριστερά ο Καντέ. Στα χαφ, από αριστερά προς τα δεξιά θα είναι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης και Σιμάο, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαλπιγγίδη θα κινούνται οι Λέτο και Καραγκούνης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ασχημες αναμνήσεις ξυπνά η Ντιναμό Βουκουρεστίου στον Παναθηναϊκό, καθώς από τη Ρουμανική ομάδα οι «πράσινοι» έχουν υποστεί μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ευρωπαϊκή τους ιστορία. Συγκεκριμένα, πριν από 20 χρόνια είχαν ηττηθεί με 6-1 στο Βουκουρέστι για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Αναλυτικά η προϊστορία της Ντιναμό με ελληνικές ομάδες:

16/09/1970 Ντιναμό Βουκουρεστίου-ΠΑΟΚ 5-0 Κύπελλο Εκθέσεων (Α΄ γύρος)
30/09/1970 ΠΑΟΚ-Ντιναμό Βουκουρεστίου 1-0 Κύπελλο Εκθέσεων (Α΄ γύρος)
18/10/1989 Παναθηναϊκός-Ντιναμό Βουκουρεστίου 0-2 Κύπελλο Κυπελλούχων (Β΄ γύρος)
01/11/1989 Ντιναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 6-1 Κύπελλο Κυπελλούχων (Β΄ γύρος)
14/09/2006 Ξάνθη-Ντιναμό Βουκουρεστίου 3-4 Κύπελλο UEFA (Α΄ γύρος)
28/09/2006 Ντιναμό Βουκουρεστίου-Ξάνθη 4-1 Κύπελλο UEFA (Α΄ γύρος)

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

O ισπανός Θέσαρ Φερνάντεθ θα διευθύνει τον αγώνα Ντιναμό Βουκουρεστίου - Παναθηναϊκός. Ο 39χρονος Φερνάντεθ έγινε διεθνής μόλις το 2008 και έχει εμπειρίες μόνο από προκριματικά Champions League, ενώ πέρυσι «σφύριξε» σε τρία ματς στη φάση των ομίλων του UEFA.


Δεν υπάρχουν σχόλια: