6 Οκτωβρίου 2009

«Βράζουν» στην ΑΕΚ με τη διαιτησία

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αυτή είναι η σκέψη που κυριαρχεί στις τάξεις της ΑΕΚ μετά και τα χθεσινά διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας.
Οι «κιτρινόμαυροι» είναι στην κυριολεξία τρελαμένοι βλέποντας μετά τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ότι άλλη μια αναμέτρηση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη διαιτησία. Η απορία όλων είναι πώς γίνεται πάντα οι αμφισβητούμενες φάσεις να σφυρίζονται εις βάρος της ομάδας.

Η αγανάκτηση, ο προβληματισμός και τα νεύρα ήταν ευδιάκριτα τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση όσο και στον κόσμο. Στην ΑΕΚ «έβραζαν» με τη διαιτησία του Κάκου και των βοηθών του και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς ο Κερκυραίος ρέφερι με τόση ευκολία και χωρίς καμία τύψη συνειδήσεως ακύρωσε τα δύο γκολ της Ενωσης.

Οπως τονιζόταν από κορυφαία διοικητικά στελέχη, η υπομονή και η ανοχή τους εξαντλήθηκε. Δεν υπάρχει καμία ψυχραιμία με αυτά που γίνονται και πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα. Βέβαια, χθες δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως θα οριστεί συνάντηση μεταξύ του Νίκου Θανόπουλου και του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τους δύο άντρες να αποφασίζουν πώς θα διαχειριστούν από εδώ και στο εξής την κατάσταση.

Πάντως, ενδεικτική της «κιτρινόμαυρης» αγανάκτησης για τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν χθες στα Πηγάδια, ήταν η αντίδραση του Βασίλη Δημητριάδη. Ο γενικός αρχηγός της Ενωσης, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Τάσο Κάκο για τις τρεις αμφισβητούμενες φάσεις που έκριναν την αναμέτρηση: «Πήγα μέσα στους διαιτητές και τους ρώτησα για τις τρεις φάσεις που διαμαρτυρόμαστε, ο Κάκος ήταν απόλυτος και είχε δίκιο. Ο μοναδικός του ενδοιασμός ήταν για τη φάση του πέναλτι, όπως μου είπε».

Λίγο νωρίτερα ο «Μπίλαρος» προσπαθούσε να ηρεμήσει τους αγανακτισμένους οπαδούς της Ενωσης και να τους πείσει να σταματήσουν να πετάνε μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο για να μην τιμωρηθεί η ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα πυρά του κόσμου, που σε άλλο ένα εκτός έδρας ματς είχε δυναμική παρουσία, δεν ξέφυγαν ούτε ορισμένοι παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των 60 περίπου οπαδών που περίμεναν το πούλμαν της ομάδας για να χειροκροτήσουν την αποστολή βρέθηκαν και κάποιοι που τα έβαλαν με την αγωνιστική εικόνα των Μπλάνκο και Σκόκο.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών βλέποντας τον τελευταίο να επιβιβάζεται στο πούλμαν του φώναξε: «Πόσο ακόμα θα μας βγάζεις τον καρκίνο... Τι θα γίνει με σένα;», με τον Σκόκο να μην αντιδρά.

Φυγαδεύτηκε ο Κάκος, που ξέχασε το βοηθό του

Χαμένα τα είχε ο Τάσος Κάκος με τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης. Ο βομβαρδισμός των συνθημάτων από τους οπαδούς της Ενωσης για τα λάθη στα οποία υπέπεσε σε συνδυασμό με τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ έκαναν τον Κερκυραίο ρέφερι να θέλει να αποχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα από το γήπεδο. Για το λόγο αυτό στήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρη επιχείρηση διαφυγής του. Ο Κάκος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα και όταν έγινε αντιληπτός από τους δημοσιογράφους που περίμεναν να αποσπάσουν μια κουβέντα του άρχισε να φωνάζει: «Απαγορεύονται οι δηλώσεις, απαγορεύονται οι δηλώσεις». Μάλιστα, στην πρεμούρα του να φύγει από το γήπεδο ξέχασε το βοηθό του και έδωσε εντολή στο ταξί να φύγει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί νέα επιχείρηση για την απόδραση του βοηθού αυτή τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: