6 Οκτωβρίου 2009

Η λύτρωση του Τζιμπρίλ

Ο κόσμος τον «έσπρωξε» ψυχολογικά να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και εκείνος δεν τον απογοήτευσε. Ο λόγος για τον Τζιμπρίλ Σισέ που έκλεψε την παράσταση στη χθεσινή αναμέτρηση. Στο 60ό λεπτό όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο φωνάζοντας το όνομά του για να τον ανεβάσει, στο 63' όταν κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά πάλι τον αποθέωσε και όταν ήρθε η ώρα του γκολ στο 70' το ΟΑΚΑ πήγε να πέσει από τους πανηγυρισμούς. Ο ίδιος ο Σισέ το χάρηκε με την καρδιά του.

Εκανε μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα, έβγαλε τη φανέλα, τη φίλησε δύο φορές, έτρεξε στον πάγκο να αγκαλιάσει τον Τεν Κάτε και στο τέλος έδειξε προς τον ουρανό, προφανώς αφιερώνοντας το τέρμα στον πατέρα του Μάνγκε, που την Πέμπτη έφυγε από τη ζωή. Η έκρηξη που ακολούθησε το γκολ ήταν σαν καπάκι που πετιέται βίαια από τη χύτρα... Λίγο πριν από το φινάλε ο άσος του Παναθηναϊκού «ξαναχτύπησε». Ζήτησε από τον κολλητό του Γκάμπριελ να του βγάλει την πάσα στην πλάτη της άμυνας, «πυροβόλησε» αμέσως και έφυγε «σφαίρα» για την εξέδρα. Εστειλε φιλιά, έπιασε και πάλι το τριφύλλι και έδειξε ξανά τον ουρανό Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να ολοκληρώσει το προσωπικό του σόου με τρίτο τέρμα, αλλά στο μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Μάλαρζ δεν του έκανε το χατίρι, διώχνοντας σε κόρνερ. Οπως και να έχει, η βραδιά ήταν δικιά του.

Σισέ: «Να φέρω πίσω τον τίτλο στον Παναθηναϊκό»
Ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού με την έξοδό του από το γήπεδο σημείωσε για το ματς: «Ηταν μια δύσκολη νίκη. Η Λάρισα είναι καλή ομάδα. Προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μας προκάλεσαν πολλά προβλήματα. Εμείς όμως βγήκαμε στο δεύτερο με εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Είχαμε το πνεύμα που έπρεπε, τη θέληση για τη νίκη και ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε γι' αυτήν».

Για τα δύο γκολ που πέτυχε είπε: «Καμιά φορά το να σκοράρεις είναι δύσκολο. Είναι όμορφο, αλλά όταν δεν τα καταφέρνεις είναι δύσκολο. Ο κόσμος περιμένει πολλά. Είμαι πολύ δυνατός για να αντεπεξέλθω στην πίεση», ενώ για το αν περιμένουμε καλύτερο Σισέ στο μέλλον υπογράμμισε: «Πάντα είμαι σκληρός με τον εαυτό μου γιατί ξέρω ότι μπορώ να κάνω καλύτερα πράγματα και όταν δεν τα πηγαίνω καλά δεν μπορώ να με συγχωρέσω. Ετσι είμαι από μικρό παιδί. Μερικές φορές είναι δύσκολο να με αντιμετωπίσουν ακόμα και οι συμπαίκτες μου. Ομως είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι γνωρίζουν πως αυτή είναι η συμπεριφορά μου».

Για το 6 στα 6 και το ματς με την Καβάλα δήλωσε: «Αρχίζουμε να παίζουμε όλο και καλύτερα. Η Καβάλα είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, πάντα ο δρόμος είναι δύσκολος όταν θες να παίρνεις νίκες. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε με το ίδιο πνεύμα θα τους νικήσουμε», ενώ όσον αφορά την πιθανή κλήση του στην εθνική σχολίασε: «Για να είμαι ειλικρινής, πάντα ελπίζω. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο. Γι' αυτό προσπαθώ να κάνω τα πάντα για την ομάδα. Προσπαθώ να φέρω πίσω τον τίτλο στον Παναθηναϊκό. Ετσι όπως είμαι το Μουντιάλ το βλέπω ως το κερασάκι στην τούρτα».

* Την Πέμπτη ο Τζιμπρίλ Σισέ φεύγει για το Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του, που είναι την Παρασκευή, και το Σάββατο επιστρέφει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: