30 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοινώθηκε η συνεργασία του Αλόνσο με την Ferrari

Οδηγός της Ferrari θα είναι από τη νέα σεζόν ο Φερνάντο Αλόνσο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Scuderia. Μέχρι και 150 εκ. ευρώ μπορεί αποφέρει στον Ισπανό το συμβόλαιο που υπέγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «SER», η συμφωνία του δις παγκόσμιου πρωταθλητή με την Ferrari αφορά τρία εγγυημένες σεζόν, με τους ιταλούς να διατηρούν οψιόν αυτόματης για ακόμα δύο (όπως δηλαδή ακριβώς είχε γράψει η Gazzetta dello Sport από τον Δεκέμβριο του 2008).

Εκτός των 3+2 χρόνων, λέγεται ότι υπάρχει ακόμα μία οψιόν επέκτασης του συμβολαίου μέχρι το τέλος του 2015, εφόσον δώσουν την συγκατάθεσή τους και οι δύο πλευρές.

Ο Αλόνσο αναμένεται να εισπράξει περίπου 25 εκ. ευρώ ανά σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι αν παραμείνει στο Μαρανέλο για τα επόμενα έξι χρόνια, θα βάλει στην τσέπη του συνολικά 150 εκ.

Επιστρέφει σιγά-σιγά ο Μάσα

Εν τω μεταξύ, ο Φελίπε Μάσα πάτησε ξανά πίστα, για πρώτη φορά μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του στο κεφάλι, οδηγώντας ένα καρτ επί βραζιλιάνικου εδάφους την Τρίτη.

Ο πιλότος της Ferrari έκανε μερικούς γύρους στην πίστα Granja Viana υπό την επίβλεψη του γιατρού του, Ντίνο Αλτμαν.

Η βροχή που έπεσε δεν επέτρεψε στον Μάσα να μείνει για περισσότερη ώρα μέσα στην πίστα, αλλά το σημαντικό είναι ότι βγαίνοντας από το καρτ, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι εντελώς εντάξει και πως δεν ένιωσε καμία ενόχληση.

Τώρα αναμένεται να συνεχίσει την προπόνηση με το καρτ, πριν πετάξει στο Μαρανέλο για να χρησιμοποιήσει τον προσομοιωτή τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει η ομάδα του.

Βλέποντας την ανάρρωση του Μάσα να εξελίσσεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, οι άνθρωποι της Ferrari αφήνουν τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να του επιτρέψουν τρέξει στο τελευταίο GP της σεζόν στο Αμπου Ντάμπι (1/11), κάτι που αρχικά είχε αποκλειστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: