30 Σεπτεμβρίου 2009

«Φάρμακο η νίκη με την Μπενφίκα» είπε ο Μπάγεβιτς

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αυτήν τη στιγμή», ήταν τα πρώτα λόγια του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Μπενφίκα.

«Είναι μια ομάδα που σκοράρει πολύ, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτά που έχω δει είναι μια πάρα πολύ ομάδα. Δεν είναι δικαιολογία αυτό βέβαια, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», συνέχισε.

Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή όσο έχει περάσει προς τα έξω και με μια νίκη μπορεί να επανέλθουν το θετικό κλίμα και οι επιτυχίες στην ομάδα.

«Και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό προσπαθήσαμε βέβαια, αλλά χάσαμε. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Με ποιον τρόπο θα πιέσουμε και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε, θα το δείτε αύριο.

»Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Είναι μία ομάδα που δεν μπορείς να πεις ότι θα την κερδίσεις σίγουρα, ούτε και ότιν θα χάσεις όμως. Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε.

»Δεν θα συμφωνήσω ότι είμαστε σε τόσο κακή κατάσταση. Έχουμε απογοητεύσει τον κόσμο μας, έχουμε χάσει τα δύο ντέρμπι αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε σε τόσο κακή κατάσταση. Ξέρουμε καλά όλοι ότι τα αποτελέσματα αλλάζουν καταστάσεις.

»Και εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε με μια νίκη επί της Μπενφίκα. Οι παίκτες μου ξέρουν καλά και ποιον έχουν να αντιμετωπίσουν και το τι μπορούν να πάρουν από αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω τις δύο ήττες στα ντέρμπι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αύριο. Δεν είναι εύκολο να κερδίσουμε, αλλά δεν είναι και μία ομάδα που δεν μπορείς να την κερδίσεις».

Για το αν η ΑΕΚ θα είναι ευχαριστημένη με την ισοπαλία, δήλωσε:

«Ανάλογα πως θα κυλήσει το ματς. Αλλά σε ένα βαθμό δεν θα έλεγα ότι δεν είναι επιτυχία για εμάς. Αλλά και πάλι εξαρτάται από το πως θα πάει το παιχνίδι. Αν αρχίσουμε να λέμε τι έχουμε και τι όχι, δεν θα φτάσουμε πουθενά.

»Αύριο θα δούμε ποιος θα έχει μεγαλύτερες ελλείψεις, ποιος θα κάνει περισσότερα λάθη... Το αν έχουμε παίκτες, είναι σίγουρο. Εχουμε παίκτες. Τώρα αν βρεθούν σε φόρμα θα είναι μια επιτυχία για εμάς».

Για την κακή κατάσταση που βρίσκονται οι Σκόκο, Μπλάνκο, είπε:

«Εχω μιλήσει με τον Μπλάνκο, θα μιλήσω και με τον Σκόκο. Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο σε κακή κατάσταση, αλλά και άλλοι παίκτες. Πιστεύω όμως ότι σύντομα τόσο ο Μπλάνκο, όσο ο Σκόκο αλλά και οι υπόλοιποι, θα είναι αυτοί που πρέπει να είναι. Και δεν είναι θέμα τόσο πολύ αν είναι σε φόρμα.

»Πιστεύω όμως ότι τους έχουν επηρεάσει πολύ τα λάθη στα δύο τελευταία ματς. Ο Μπλάνκο και ο Σκόκο είχαν καλή παρουσία σε άλλα ματς, αλλά μετά τις δύο ήττες στα ντέρμπι έχετε παρουσιάσει την ομάδα σαν να έχουμε τελειώσει, να είμαστε χάλια τελείως. Κάτι στο οποίο δεν συμφωνώ».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ξεκουράσει κάποια από τα ατού της η Μπενφίκα και με το αν προτίθεται να κάνει το ίδιο και αυτός με την ΑΕΚ, ήταν σαφής.

«Με αυτό που λέει μας υποτιμάει, αλλά αν το πιστεύει και η Μπενφίκα μακάρι να είναι έτσι. Έχουμε απώλειες, έχουμε και παίκτες που είναι κουρασμένοι, μπορεί να γίνουν αλλαγές. Πάντα παίζουν αυτοί που είναι έτοιμοι».

Μαντούκα: 11 εναντίον 11

Ο Γκουστάβο Μαντούκα έχει αγωνιστεί στο πρόσφατο παρελθόν στη Μπενφίκα και γνωρίζει καλά πως πρόκειται για ένα δυναμικό σύνολο. Ο Βραζιλιάνος μέσος, έδωσε τη δική του εκδοχή για το παιχνίδι, τονίζοντας ότι η ομάδα του μπορεί και πρέπει να συνέλθει από τις συνεχόμενες ήττες στα εγχώρια ντέρμπι.

«Είμαστε επαγγελματίες. Διανύουμε μια δύκολη περίοδο, η Μπενφίκα από την άλλη βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ένα ματς εκτός έδρας γι αυτούς και θα είναι πολύ δύσκολο. Στο γήπεδο παίζουμε 11 εναντίον 11 και όλα είναι πιθανά.

»Υπάρχει μία πίεση από τους φίλαθλους προς τους ποδοσφαιριστές και μία νίκη μπορεί να επαναφέρει το θετικό κλίμα. Θέλουμε να φύγουμε με μία νίκη αύριο για να επιστρέψουμε σε καλό κλίμα. Θα μας κάνει σίγουρα καλό».

Για το ποιο πιστεύει ότι είναι το δυνατότερο σημείο των πορτογάλων, τόνισε:

«Πιστεύω ότι η Μπενφίκα είναι μία ομάδα με καλούς παίκτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι πάνω από το μέτριο. Το πιο δυνατό της σημείο είναι ότι προέρχεται από εξαιρετικά αποτελέσματα κάτι που της δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας και να προσέξουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι καλό.

»Πρέπει να φανούμε άξιοι μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Δεν περνάμε τις καλύτερες στιγμές μας μετά τα τελευταία αποτελέσματα και νομίζω το κακό είναι ότι παίζουμε με την καρδιά και όχι με το μυαλό. Αύριο θα φανεί ότι είμαστε ενωμένοι και νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη είτε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, είτε όχι».

Για το ότι δεν σκοράρει η ΑΕΚ, είπε: «Στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να εξηγήσεις κάποια πράγματα. Είναι κάποιες ομάδες που παίζουν 90 λεπτά άμυνα και σκοράρουν με μία επίθεση, ενώ άλλες προσπαθούν σε όλη τη διάρκεια και δεν μπορούν να βάλουν ένα γκολ. Υπάρχουν φάσεις που δεν σου δίνουν κάποιο πέναλτι που γίνεται, παίζουν πολλά ρόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: