29 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Champions League, 8ος Ομιλος: Δύσκολη μέρα για Ολυμπιακό

Arsenal - Ολυμπιακός

Ο προπονητής της Arsenal, Arsene Wenger, ετοιμάζει τον Robin van Persie για την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Με τον επιθετικό Nicklas Bendtner να είναι έτοιμος να απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Emirates Stadium για τον 8ο Ομιλο του Champions League, καθώς τράκαρε με το αυτοκίνητό του, ο Ολλανδός Van Persie θα ηγηθεί της επίθεσης της Arsenal.

Το εξαιρετικό τελείωμα του Van Persie στο παιχνίδι με τη Fulham ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς στους «gunners» στο ματς του Σαββάτου για την Premier League, με τον νεαρό τερματοφύλακα Vito Mannone να πραγματοποιεί σωρεία επεμβάσεων. Ο εξτρέμ Theo Walcott ίσως ξεκινήσει βασικός, παρότι δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος λόγω τραυματισμού στη μέση, κάτι που επηρέασε και τις ελπίδες του για κλήση στην εθνική Αγγλίας. Ο μέσος Denilson, πάντως, θα απουσιάσει σίγουρα για αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού. Ο Wenger, ωστόσο, έχει σίγουρα λύσεις για την απουσία του τελευταίου, αφού τόσο ο Abou Diaby όσο και ο Τσέχος διεθνής Tomas Rosicky είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν βασικοί αύριο.

Ο Ολυμπιακός, του Zico πλέον αντί του Temuri Ketsbaia, παραμένει αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής και η νίκη του 1-0 επί της AZ Alkmaar τον έβαλε σε τροχιά πρόκρισης. Και η ψυχολογία είναι στα καλύτερά της, μετά την νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά και το 1-0 επί του Πανιωνίου, χάρη στο παρθενικό γκολ του Jaouad Zairi. Σε εκρηκτική κατάσταση, πάντως, βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης, σκόρερ επί των Ολλανδών. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν τις πιθανότητές τους για νίκη (17,50 στο ανταλλακτήριο της Betfair) στο Emirates ωστόσο το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Διαιτητής: Stéphane Lannoy (Γάλλος)

Πιθανές συνθέσεις:
Arsenal: Mannone - Sagna, Clichy, Vermaelen, Gallas - Eboue, Fabregas, Diaby, Rosicky - Van Persie, Walcott
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης - Zewlakow, Α. Παπαδόπουλος, Mellberg, Raul Bravo - Ledesma, Dudu, Τοροσίδης - Zairi, Diogo, Leonardo


AZ Alkmaar - Standard Liege

Η AZ Alkmaar θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη της νίκη στον 8ο Ομιλο του Champions League, καθώς φιλοξενεί την Standard Liege. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας ηττήθηκαν 1-0 από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά στην πρεμιέρα και, ίσως, η Standard αποδειχθεί πιο «φιλική» αντίπαλος.

Η Liege ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια χάνοντας 3-2 από την Arsenal, αν και βρέθηκε να προηγείται 2-0 από το 5ο λεπτό χάρη στα γκολ των Eliaquim Mangala και Milan Jovanovic, ωστόσο κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος. Ο προπονητής Laszlo Boloni παραδέχθηκε πως η ομάδα του είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις απέναντι στους Αγγλους.

Η AZ μπορεί να είναι μία από τις νεοφερμένες ομάδες στο Champions League, ωστόσο διατηρεί ένα εξαιρετικό ρεκόρ στην Ευρώπη, έχοντας ηττηθεί μόλις μια φορά εντός έδρας σε 33 αγώνες! Από το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο το 1977, ηττήθηκε μόλις στο 2007 (2-3 από την Everton) στο νεότευκτο DSB-Stadium. Ωστόσο, η πρόσφατη φόρμα της κάθε άλλο παρά καλή είναι. Η FC Utrecht υποχρέωσε την ομάδα του Ronald Koeman στην τρίτη διαδοχική της ήττα, με το 1-0 στο Galgenwaard Stadium το βράδυ του Σαββάτου. Τέταρτη ήττα (στο 4,60 το διπλό) ίσως σημάνει και το πρόωρο τέλος του Koeman.

Και η Liege τα πήγαινε καλά εντός έδρας, καθώς η ήττα από την Arsenal ήταν η πρώτη της σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από 15 αγώνες. Ωστόσο, οι Βέλγοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα χωρίς τον αρχηγό τους Steven Defour που έσπασε το πόδι του και θα απουσιάσει για τουλάχιστον τρεις μήνες. Εχουν περάσει 35 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που η Standard επισκέφτηκε την Ολλανδία, έχοντας ηττηθεί 2-0 από τη Feyenoord την περίοδο 1973-74 για το UEFA Cup.

Διαιτητής: Wolfgang Stark (Γερμανός)

Πιθανές συνθέσεις:
AZ Alkmaar: Romero - Jaliens, Pocognoli, Moreno, Moisander - Mendes da Silva, Martens, Schaars - El Hamdaoui, Dembele, Holman
Standard Liege: Bolat - Rocha, Mulemo, Marcos, Sarr - Goreux, Felipe, Dalmat, Nicaise - De Camargo, Jovanovic

Δεν υπάρχουν σχόλια: