29 Σεπτεμβρίου 2009

Σκέψεις παραίτησης από Θανόπουλο

Εντονα προβληματισμένος από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΑΕΚ εμφανίζεται ο Νίκος Θανόπουλος. Καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, ανέφεραν πως από το μυαλό του πέρασε έντονα τις τελευταίες ώρες η ιδέα της παραίτησης από τον προεδρικό θώκο!
Πρόθεση που, αν τελικά υλοποιηθεί, θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην ΠΑΕ, με νωπές ακόμα τις τραγικές στιγμές που πέρασε ο σύλλογος στις αρχές του χρόνου. Αργά χθες το βράδυ, πάντως, όταν πια η φημολογία περί παραίτησης (λεγόταν, μάλιστα, πως συμπεριλαμβάνει και τον κύριο Αθηνή) άρχισε να βοά στην πιάτσα και να κυκλοφορεί ευρέως, υπήρξε διάψευση του Θανόπουλου μέσω του γραφείου Τύπου.

Οι έντονες αποδοκιμασίες μετά το τέλος του ματς με τον Ολυμπιακό και το σκηνικό τρόμου (με διαφυγή από εναλλακτικές εξόδους) μετά το φινάλε του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό προκάλεσαν έντονη απογοήτευση στον Θανόπουλο, που άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχώρησης. Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι προς την ίδια κατεύθυνση συνηγορούσαν και πιέσεις που δέχτηκε από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, το οποίο τον προέτρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΑΕΚ.

Βλέπετε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι αποδοκιμασίες του κόσμου για την κακή πορεία της ομάδας στα τελευταία ματς. Ο Θανόπουλος φέρεται πως είναι δυσαρεστημένος και από το κλείσιμο της «κάνουλας» εκ των μετόχων και ιδιαίτερα από τον Νίκο Νοτιά. Αλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό πως οι μέτοχοι έχουν σταματήσει εδώ και μήνες να βάζουν χρήματα στο ταμείο και η ΠΑΕ κινείται μόνο με τα έσοδά της και χάρη στις μεθοδικές μανατζερικές κινήσεις του νυν προέδρου (έτσι κατάφερε ακόμα και κέρδος να αφήσει στο ταμείο, μολονότι έκανε 13 μεταγραφές!).

Ετσι κι αλλιώς, η ΑΕΚ βρίσκεται σε κομβική στροφή. Το ενδιαφέρον των Κύπριων επενδυτών δεν έγινε ποτέ σοβαρό και τις επόμενες μέρες αναμένεται να τελειώσει και τυπικά. Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, πάντως, να υπάρξει στροφή προς άλλους υποψήφιους επενδυτές. Παλιούς γνωστούς, αλλά και νέους, με την ελπίδα πως θα βρεθεί βιώσιμη λύση για την ΠΑΕ. Ακόμα κι αν αυτό απαιτεί την παραχώρηση των μετοχών αντί ενός ευρώ (επιστρέφοντας δηλαδή στο σενάριο του Γενάρη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: