16 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Champions League, 8ος όμιλος: Χωρίς Ketsbaia ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - ΑΖ Alkmaar

Η χθεσινή κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του τεχνικού του Ολυμπιακού, Temuri Ketsbaia, είναι σαφώς το μεγάλο θέμα στον Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς - και χωρίς να δεχτούν γκολ - στους ομίλους του Champions League ενώ και στην ελληνική Super League μετρούν μια νίκη και μια ισοπαλία, επίσης χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία τους. Ωστόσο, φαίνεται πως η ισοπαλία 0-0 με την Καβάλα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου θα γίνει και το ματς με την AZ Alkmaar, ήταν το κύκνειο άσμα του Γεωργιανού τεχνικού. Προσωρινά αναλαμβάνει ο πρώην ποδοσφαιριστής του συλλόγου, Božidar Bandović, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος. Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη (2,16) για να μπει με το δεξί στη φάση των ομίλων, ωστόσο οι συνθήκες δεν είναι και οι πλέον ιδανικές. Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής ακούνε στα ονόματα των Matt Derbyshire και Luciano Galletti ενώ εκτός μάχης είναι και οι Enzo Maresca και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Χωρίς τους Σουηδούς μέσους Pontus Wernbloom και Rasmus Elm θα παραταχθεί η AZ Alkmaar απέναντι στον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ο πρώτος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ ο δεύτερος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής επειδή έπαιξε με την Kalmar στα προκριματικά της διοργάνωσης. Επίσης στην Ολλανδία έμεινε ο αμυντικός Milano Koenders, ο οποίος δεν δηλώθηκε στη λίστα της UEFA. Σημαντικότερο, πάντως, πρόβλημα, είναι ο τραυματισμός του Mounir El Hamdaoui, σκόρερ της AZ στα τέσσερα πρώτα ματς της περιόδου! «Ανυπομονούμε για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να απολαύσουμε την εμπειρία, γι' αυτό παίρνω μαζί στην αποστολή πολλούς παίκτες», δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών Ολλανδίας, Ronald Koeman.

Διαιτητής: Viktor Kassai (Ούγγρος)

Πιθανές συνθέσεις:
Ολυμπιακος: Νικοπολίδης - Zewlakow, Α. Παπαδόπουλος, Mellberg, Bravo - Ledesma, Dudu, Τοροσίδης - Zairi, Leonardo, Diogo
AZ Alkmaar: Romero - Jaliens, Moisander, Klavan, Poulsen - Brett Holman, Mendes da Silva, Schaars, Martens - Lens, Dembélé


Standard de Liege - Arsenal FC

Ο αρχηγός της Standard Liege, Steven Defour, έσπασε το δεξί του πόδι στο παιχνίδι πρωταθλήματος την Κυριακή και είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει από όλους τους αγώνες του ομίλου, στερώντας μια σπουδαία λύση από τον László Bölöni. Ο μέσος Wilfried Dalmat και ο επιθετικός Igor de Camargo αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και είναι αμφίβολοι, ενώ ο Alex Witsel επιστρέφει, καθώς είναι τιμωρημένος με οκτώ αγωνιστικές στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στην αποστολή της Arsenal συμπεριλήφθηκε ο Eduardo, του οποίου η τιμωρία των δύο αγωνιστικών για τη «βουτιά» του στο ματς των play off με τη Celtic άρθηκε. Ο Manuel Almunia αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο στήθος, επομένως το ντεμπούτο του στο Champions League θα κάνει ένας εκ των Vito Mannone και Wojciech Szczesny.
«Από το Σάββατο χάσαμε τον Robin van Persie με πρόβλημα στο γόνατο, αλλά είναι θέμα ημερών του πότε θα είναι έτοιμος», είπε ο προπονητής της Arsenal, Arsene Wenger. Οι Theo Walcott, Denilson και Robin van Persie ξεκουράζονται και δεν ταξίδεψαν στο Βέλγιο, επομένως ο 18χρονος επιθετικός Sanchez Watt ίσως κάνει ντεμπούτο. Samir Nasri, Andrey Arshavin, Lukasz Fabianski, Johan Djourou και Carlos Vela έχουν ήδη τεθεί νοκ άουτ.

Διαιτητής: Eduardo Iturralde Gonzalez (Ισπανός)

Πιθανές συνθέσεις:
Standard de Liege: Bolat - Camozzato, Sarr, Mangala, Rocha - Dufer, Nicaise, De Camargo, Carcela-Gonzalez - Jovanovic, Mbokani
Arsenal: Mannone - Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy - Diaby, Fabregas, Rosicky, Song - Bendtner, Eduardo

Δεν υπάρχουν σχόλια: