12 Σεπτεμβρίου 2009

Τυχερός ο Ολυμπιακός, πήρε τουλάχιστον έναν βαθμό από την Καβάλα! Οργή στον κόσμο του Ολυμπιακού για τον Κόκκαλη...

Ο Ολυμπιακός μετά την «φιλική» πεντάρα από τον Εργοτέλη, πραγματοποίησε νέα κάκιστη εμφάνιση κόντρα στην Καβάλα με την οποία έμεινε στο 0-0 στο Καραϊσκάκη. Οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα τους, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Ερνέστο Βαλβέρδε και στέλνοντας μήνυμα στην διοίκηση.
Ο Ολυμπιακός τέσσερις μέρες πριν την πρεμιέρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αλκμααρ προβλημάτισε εκ νέου με την απόδοσή του, κάνοντας ελάχιστες ευκαιρίες απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα που πήρε επάξια την ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε για πρώτη φορά σε διάταξη 4-4-2 με τον Ντιόγο και τον Μήτρογλου επιθετικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντουντού και Λεντέσμα με τον Λεονάρντο αριστερό χαφ και τον Ζαϊρί στα δεξιά.

Το παιχνίδι δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση στα πρώτα είκοσι λεπτά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των «αργοναυτών» οι οποίοι ήταν αρκετά συμπαγείς στο κέντρο, αφήνοντας ελάχιστους κενούς χώρους στους γηπεδούχους.

Στο 28’ οι γηπεδούχοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή με τον τραυματία Ψωμά να δίνει τη θέση του στον Θεοδωρέλη.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πιέσουν στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου αλλά και πάλι παρουσιάζοντας πρόβλημα στην ανάπτυξη.

Η πιο σημαντική και αμφιλεγόμενη φάση του πρώτου μέρους έγινε δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του. Ο Λεονάρντο σούταρε έξω από την περιοχή ο Ντιόγο που ήταν μπροστά από τον Ιτάνζ και σε θέση οφσάιντ, δεν βρήκε την μπάλα η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο ο διαιτητής Λαμπρόπουλος ύστερα από υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε το γκολ θεωρώντας ότι ο Βραζιλιάνος εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Ιτάνζ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται απέναντι στους νεοφώτιστους επιστράτευσε τον Λουτσιάνο Γκαλέτι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Αργεντινός επέστρεψε στις προπονήσεις μόλις την Πέμπτη και αρχικά ήταν να παίξει περίπου 15 λεπτά εν όψει Αλκμααρ αλλά ο Γεωργιανός ρίσκαρε.

Η Καβάλα συνέχιζε να πιέζει ψηλά και τα αίματα άναψαν μετά από ένα δυνατό τάκλιν του Οικονομίδη στον Γκαλέτι. Ο Λαμπρόπουλος για να ηρεμήσει τα πνεύματα «κιτρίνισε» τους Οικονομίδη και Γκαλέτι.

Οσο κυλούσαν τα λεπτά το άγχος των «ερυθρόλευκων» μεγάλωνε όπως και ο εκνευρισμός στην κερκίδα. Ο Κετσπάγια πήρε κι άλλο ρίσκο βάζοντας στο παιχνίδι τον Ντάρμπισιρ στην θέση του Ζαϊρί με τον Αγγλο να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην εφετινή σεζόν. Στο 69’ ο Κετσπάγια εξάντλησε τις αλλαγές του και πέρασε τον Τοροσίδη στην θέση του Μήτρογολου, επαναφέροντας το σύστημα σε 4-4-2 με τον «Τόρο» σε ρόλο αριστερού χαφ.

Παρά τις αλλαγές του Ολυμπιακού η Καβάλα ήταν αυτή που «άγγιξε» το γκολ στα τελευταία λεπτά με τον Σουλτανίδη να νικιέται σε τετ-α-τετ από τον Νικοπολίδη στο 85’. Στο σημείο αυτό οι οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να τραγουδάνε «Ερνέστο Βαλβέρδε» και «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό»...

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 43’ Ντιόγο, 53’ Ζεβλάκοφ - 27’ Ντομπρασίνοβιτς, 46’ Ονουάτσι, 53’ Οικονόμου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ντομί, Μέλμπεργκ, Ντιόγο, Ζαϊρί (55’ Ντάρμπισιρ), Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Αβ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (69’ Τοροσίδης), Λεονάρντο (46’ Γκαλέτι), Λεντέσμα.
ΚΑΒΑΛΑ: Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ψωμάς (28’ Θεοδωρέλης) , Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί (82’ Πόποβιτς), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (61’ Σουλτανίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: