2 Ιουλίου 2009

Europa League: Ρούναβικ - Ρόζενμποργκ

ΡΟΥΝΑΒΙΚ (Ν. Φερόε, Νο 298): Πρόκειται για μια μεσαία δύναμη του πρωταθλήματος της χώρας, με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον. Στη συλλογή της έχει μόνο δύο κύπελλα και ένα και μοναδικό πρωτάθλημα, το 2007. Αγωνίστηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά το 2003 και έχει παίξει συνολικά 4 παιχνίδια στο ΟΥΕΦΑ και 2 στο Ιντερτότο χωρίς μεγάλη επιτυχία. Πέρσι κατετάγη 4η και φέτος βρίσκεται στην ίδια θέση μετά από 14 αγωνιστικές.

«Η Ρόζενμποργκ είναι ευρέως γνωστή σε όλη την περιοχή. Αλλά από τη στιγμή που καμία ομάδα στη Νορβηγία δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει, γιατί να το κάνει μια μικρή ομάδα από τα Νησιά Φερόε; Είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, οπότε δεν έχουμε συγκεκριμένους στόχους», παραδέχεται ο προπονητής Πάουλσεν.

Την τελευταία αγωνιστική (25/6) αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη δεύτερη Τόφτιρ.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (Νορβηγία, Νο 77):
Προελαύνει στην Τιπελίγκεν, με απόσταση οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Μόλντε. Νέα νίκη την περασμένη Κυριακή, 2-1 τη Βαλερένγκα εκτός έδρας με ανατροπή και τον Σουηδό σέντερ φορ Πρίτσα να σκοράρει στο 90΄ το νικητήριο γκολ. «Καλύτερο και από σεξ» περιέγραψε με γραφικότητα τα συναισθήματά του ο Σουηδός προπονητής Χάμρεν κατά τη στιγμή που ο συμπατριώτης του χάριζε τη νίκη στη Ρόζενμποργκ.

Το μεγάλο της ρόστερ και η ρεβάνς στο Τροντχάιμ της επιτρέπουν να αγωνιστεί με αλλαγές στα Ν. Φερόε. Αυτό είχε προαναγγείλει και ο Χάμρεν τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα άφησε τον Σλοβάκο δημιουργικό χαφ Σάπαρα και τον βασικό αριστερό μπακ Ντόρσιν πίσω στη Νορβηγία για να ξεκουραστούν, μαζί με τον βετεράνο, 39χρονο δεξιό μπακ Στραντ. Ο τελευταίος κάλυψε στα τελευταία ματς το κενό του βασικού δεξιού μπακ Λούστιγκ, που βρισκόταν με την εθνική Ελπίδων της Σουηδίας. Πλέον ο Λούστιγκ επέστρεψε στη Ρόζενμποργκ.

«Περιμένω ένα δύσκολο ματς. Πολλές ομάδες έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν στα Νησιά. Αλλά περιμένω ένα καλό αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε το καλό σερί που έχουμε δημιουργήσει» δηλώνει ο Χάμρεν που αναμένεται να δώσει ευκαιρία σήμερα να αγωνιστεί βασικός ο 20χρονος επιθετικός Σελίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: