2 Ιουλίου 2009

Europa League: Αρχίζει η νέα διοργάνωση

Με το UEFA Cup να αποτελεί πλέον ανάμνηση, το Europa League ανοίγει την Πέμπτη τις πόρτες του. Με αναμετρήσεις ομάδων που δεν είναι καν γνωστές στο ευρύ κοινό...

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περιμένει από ομάδες όπως η FC Olimpi Rustavi ή η B36 Torshavn ή η Dinamo Tirana ή ακόμα και η Ανόρθωση, θα φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Ειδικά από τη στιγμή που μέχρι εκείνο το σημείο θα πρέπει να περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους, από τα play-off, από τη φάση των ομίλων, να αποφύγουν ενδεχομένως τους «σκοπέλους» ομάδων που θα «υποβιβαστούν» από το Champions League και να πάνε στον τελικό.

Αλλωστε, στη συνέχεια της νέας διοργάνωσης μπαίνουν στο χορό πολύ πιο «βαριά» ονόματα. Ομάδες όπως η Roma, η Valencia, η Werder Bremen - νικήτρια του τελευταίου UEFA Cup - η Lazio, η Benfica, ο Ajax, η Galatasaray αλλά και οι ελληνικές ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Λάρισα.

Με μία πρώτη ματιά στις αποδόσεις της Betfair και λαμβάνοντας υπόψη το τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στο UEFA Cup, σαφώς και αξίζει τον κόπο να ποντάρει κανείς εναντίον της Roma σε απόδοση 17.0, όπως επίσης και στη Zenit St. Petersburg που προσφέρεται για Lay στο 28.0.

Τα πρόωρα φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου σε αυτή τη διοργάνωση μπορεί να ειπωθεί πως είναι η Villareal - προσφέρεται σε απόδοση 16.0 - ειδικά εάν καταφέρει να κρατήσει στις τάξεις της τον Giuseppe Rossi - κι ας αποχώρησε από τον πάγκο της ο Manuel Pellegrini ή ακόμα και η Everton (σε απόδοση 22.0), καθώς υπό τις οδηγίες του David Moyes παρουσιάζεται, αν μη τι άλλο, σταθερότατη και ψάχνει, επιτέλους, και μια ευρωπαϊκή διάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: