6 Ιουλίου 2009

Ο Μπομπό, ο Κάλστρομ και οι άλλοι

Ο Μπελούτσι είναι μια ανάσα από την Πόρτο με τον Ολυμπιακό να βάζει στα ταμεία του 7 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με τους Πορτογάλους), οι Τούρκοι αναφέρουν πως η Μπεσίκτας αλλάζει στάση στο θέμα Μπομπό, Κάλστρομ και Γκονζάλες είναι ψηλά στην λίστα, ενώ ο Λεντέσμα επέστρεψε στον Πειραιά.
Ήταν 6 Ιανουαρίου του 2008 όταν ο Φερνάντο Μπελούτσι ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού που δαπάνησε 7.5 εκατόμμυρια ευρώ για να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του.

Οι "ερυθρόλευκοι" πίστεψαν στον Αργεντινό άσο, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσουν, όμως τώρα, ενάμησι χρόνο μετά ήρθε η ώρα του αποχωρισμού.

Μετά από ένα μέτριο εξάμηνο στο προπέρσινο πρωτάθλημα, ο τέως αρχηγός της Ρίβερ Πλέιτ άργησε αλλά προσαρμόστηκε στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Με εξαιρετικές εμφανίσεις ιδιαίτερα στα παιχνίδια του Κυπέλλου UEFA, πολλές ασίστ, αρκετά γκολ και μπόλικα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ο Φερνάντο Μπελούτσι είναι έτοιμος να κουνήσει μαντήλι και να βάλει πλώρη για το λιμάνι του Οπόρτο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από την πλευρά του Ολυμπιακού, όμως όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα η "Record" οι "δράκοι της Λισσαβώνας" έκαναν πρόταση 7 εκατομμυρίων ευρώ στον Ολυμπιακό για το 50% του Μπελούτσι και είναι κοντά στην απόκτησή του.

Ο Μπελούτσι... αγοράζει Κάλστρομ

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν και πόσο θα κοστίσει αγωνιστικά στον Ολυμπιακό η φυγή του Μπελούτσι, όμως το σίγουρο είναι ότι στο σύστημα του Κετσπάγια ο 26χρονος Αργεντινός δεν "χώραγε", ενώ η "καψούρα" του Γεωργιανού τεχνικού είναι ο Κιμ Κάλστρομ.

Ο Σουηδός μέσος είναι ο πρώτος και μεγάλος στόχος τόσο της διοίκησης όσο και του προπονητή της Πειραϊκής ομάδας και η πώληση του Μπελούτσι τον φέρνει όλο και πιο κοντά στον Πειραιά.

Άλλωστε ο 26χρονος αριστεροπόδαρος είναι θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τα "ερυθρόλευκα" κι από την στιγμή που στα ταμεία του Ολυμπιακού μπήκε ρευστό λόγω Μπελούτσι, η νέα πρόταση στη Λιόν ίσως αποδειχθεί καθοριστική για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Κρίσιμη εβδομάδα για Μπομπό

Το όνομα του Μπομπό ακούστηκε στα μέσα Μαΐου πρώτη φορά για τον Ολυμπιακό και από τότε έχουν παιχτεί δεκάδες επεισόδια, δίχως όμως να δούμε το τέλος. Οι "ερυθρόλευκοι" κατέθεσαν πρόταση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, η Μπεσίκτας την απέρριψε, έπειτα μπλέχτηκε το όνομα της Βέρντερ και του Παναθηναϊκού, όμως στην πραγματικότητα ο Μπομπό ανήκει ακόμη στους Τούρκους.

Κι εκεί που οι νταμπλούχοι Ελλάδας αποφάσισαν να μην ξανασχοληθούν με την περίπτωση του Μπομπό, η πίεση του Βραζιλιάνου επιθετικού -που έχει ήδη συμφωνήσει με τους Πειραιώτες- φαίνεται πως απέφερε καρπούς.

Όπως αναφέρουν τα τούρκικα ΜΜΕ, οι άνθρωποι της Μπεσίκτας είναι πλέον διατεθειμένοι να ρίξουν τις απαιτήσεις του στα 6 εκατομμύρια ευρώ (αρχικά ζητούσαν 7 εκ.) και ο εκκεντρικός πρόεδρος, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν αναμένεται να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού την εβδομάδα που ξεκινά.

Οι δηλώσεις του Μπομπό και της γυναίκας του, αλλά και η σφοδρή του επιθυμία να έρθει στον Ολυμπιακό έβαλαν σε σκέψεις τους ανθρώπους της Μπεσίκτας και δεν αποκλείεται από την Δευτέρα να υπάρξουν εξελίξεις σ' ένα θέμα που έμοιαζε τελειωμένο. Ακόμα και ο προπονητής της τούρκικης ομάδας, Μουσταφά Ντενιζλί, ζήτησε από την διοίκηση να αφήσει τον Μπομπό να φύγει καθώς δεν έχει κίνητρο όπως αναφέρει η εφημερίδα "Sabah".

"Σε διαπραγματεύσεις με Γκονζάλες"

Άλλο ένα όνομα (εκτός του Κάλστρομ) που παίζει δυνατά για τον Ολυμπιακό είναι αυτό του Μαρκ Γκονζάλες. Το ενδιαφέρον των "ερυθρολεύκων" για τον Χιλιανό είναι γνωστό και το επιβεβαιώνει μάλιστα και ο Γιάννης Χρυσικόπουλος ο οποίος φέρεται να δήλωσε στην αγγλική έκδοση του "goal.com": "Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή".

Επίσης, φιλοξενούνται δηλώσεις και του μάνατζερ του άσου της Μπέτις, Κριστιάν Ουγκάλντε, ο οποίος υπογραμμίζει: "Οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία. Πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις".

Συνάντηση με Λεντέσμα

Ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα βρίσκεται από το Σάββατο στην Ελλάδα και την Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με τους διοικούντες του Ολυμπιακού προκειμένου να συζητησούν το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αργεντινού αμυντικού μέσου ιδιαίτερα για τους αγώνες των προκριματικών του Champions League κι αν ο μάνατζερ του 31χρονου δεν φέρει κάποια πρόταση τότε ο "λύκος" πιθανότατα να μείνει στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: