5 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Βραζιλία: Αδιάφορη η Κρουζέιρο


ΑΤΛ. ΜΙΝΕΪΡΟ – ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ

*** Πολύς κόσμος στο Μινεϊράο με την προπώληση να φτάνει τα 40.000 εισιτηρία μέχρι χτες.

ΑΤΛ. ΜΙΝΕΪΡΟ: Σκόνταψε ο «Γκάλο» στην «Αρένα Μπαρουερί» όπου γνώρισε βαριά ήττα (4-2) από την ομώνυμη ομάδα. Η Ατλέτικο ήταν κακή, τελείωσε το ματς με 9 παίκτες και αναμενόμενα γνώρισε την πρώτη της ήττα ύστερα από 8 αγωνιστικές.

Τιμωρημένοι, ο στόπερ Ουέρλεϊ (5/0), ο μέσος Εβάντρο (4/1) και ο ακραίος Τιάγκο Φέλτρι (7/1). Κανονικά ο καλός επιθετικός Εντερ Λουίς (8/4) που έβγαλε όλο το πρόγραμμα χωρίς καμία ενόχληση. Επιστροφή στη δράση μετά από περίπου έξι μήνες για τον Ρενάν Ολιβέιρα, έναν από τους καλύτερους παίκτες της περσινής σεζόν.

«Θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής. Υπάρχουν καλοί παίκτες στην θέση που αγωνίζομαι και δεν πρόκειται να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη» δήλωσε ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Αράνια – Κάρλος Αλμπέρτο, Ουέλτον Φελίπε, Αλέξ Μπρούνο, Ζούνιορ - Ζονίλσον, Ρενάν, Μάρσιο Αραούζο, Ρενάν Ολιβέιρα – Ντιέγκο Ταρντέλι, Εντερ Λουίς.

ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ: Δεν γίνεται δουλειά έτσι. Οσο η διοίκηση θα αγνοεί τις εισηγήσεις του προπονητή Νέι Φράνκο για ενισχύσεις τόσο θα κινδυνέυει με ήττες όπως το ντροπιαστικό εντός έδρας 4-1 του περασμένου Σαββάτου από την Γκοϊάς.

Ο τεχνικός ανακατεύει την τράπουλα και μεσοβδόμαδα άλλαξε το σύστημα από 4-4-2 σε 3-5-2, για να καταλήξει στο 3-6-1 των τελευταίων δύο προπονήσεων.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον βασικό στράικερ Βίτορ Σιμόες (7/3) που μένει εκτός και αφήνει τη θέση του στον νεαρό Ζεάν Κοράλ (3/0). Τραυματίας ο κίπερ Ρενάν (5/0), αφήνει τη θέση του στον Ουρουγουανό Καστίγιο (2/0). Αρχισε τρέξιμο μετά από δύο περίπου μήνες ο σημαντικός επιθετικός Ρεϊνάλντο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-6-1): Καστίγιο –Ζουνίνιο, Εμερσον, Εντουάρντο - Αλεσάντρο, Λεάντρο Γκερέιρο, Μπατίστα, Ρενάτο, Τιαγκίνιο, Λούσιο Φλάβιο - Ζεάν Κοράλ.

ΓΚΟΪΑΣ – ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ

ΓΚΟΪΑΣ: Εκπληκτική η ομάδα του Ελιο ντος Ανζος, συνέχισε της καλές της εκτός έδρας εμφανίσεις και πέρασε «αέρας» από το «Ενζενιάο» με το εντυπωσιακό 4-1 επί της γηπεδούχου Μποταφόγκο.

Τώρα οι «εσμεραλντίνοι» ψάχνουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη. Στην προσπάθεια αυτή θα λείψει ο βασικός στράικερ Ιάρλεϊ (8/3) που συμπλήρωσε κάρτες. Αυτή είναι και η μοναδική απουσία ως τώρα για την Γκοϊάς. Τη θέση του έμπειρου στράικερ θα πάρει ο Μπρούνο Μενεγκέλ.

«Εχουμε σταθεί άτυχοι ως τώρα στα εντός έδρας ματς. Κόντρα στην Κρουζέιρο ελπίζω να έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Εμείς θα κάνουμε το παν για τη νίκη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικότεροι στα τελειώματα των φάσεων» είπε ο έμπειρος κίπερ Αρλεϊ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Αρλεϊ – Ερνάντο, Ραφαέλ Τολόι, Λεάντρο Εουζέμπιο – Βίτορ, Αμαράλ, Ραμάλιο, Φελίπε Μενέζες, Ζούλιο Σέζαρ – Φελίπε, Μπρούνο Μενεγκέλ.

ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ: Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης η «Ραπόζα». Η Κρουζέιρο πήγε στο Πόρτο Αλέγκρε και αφού άντεξε στην πίεση του πρώτου ημιώρου βγήκε από την άμυνά της και αιφνιδίασε τη γηπεδούχο Γκρέμιο με δύο γκολ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Οι «γκρεμίστας» αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος ισοφαρίζοντας σεψ2-2, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατραπεί το 3-1 του πρώτου αγώνα.

Για το πρωτάθλημα, νίκησε με 1-0 την Αβαΐ παίζοντας με τα «δεύτερα», σε ένα ματς που ξεχώρισαν αρκετοί πιτσιρικάδες και έδειξαν πως υπάρχει μέλλον στην ομάδα.

Με τα «δεύτερα» θα παραταχθεί και σήμερα, αφού την ερχόμενη Τετάρτη παίζει τον πρώτο τελικό του Λιμπερταδόρες κόντρα στην Εστουδιάντες από την Αργεντινή. Ο Αντίλσον Μπατίστα έχει στην αποστολή αρκετούς βασικούς και ίσως χρησιμοποιήσει κάποιους αν χρειαστεί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Αντρέι – Ζανκάρλος, Αντερσον, Λουιζάο, Βινίσιους – Ελικάρλος, Ματέους, Αντερσον Ουτσόα, Μπερνάρντο – Ντουντού – Ζε Κάρλος.

ΓΚΡΕΜΙΟ – ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ

ΓΚΡΕΜΙΟ: Στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες έμειναν οι «τρικολόρ γκαούσος» που δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το 3-1 του πρώτου ματς κόντρα στην Κρουζέιρο. Η Γκρέμιο ήταν άτυχη χάνοντας πολλές ευκαιρίες στην αρχή του ματς για να δεχτεί γκολ στην πρώτη καλή προσπάθεια των φιλοξενουμένων. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα και το τελικό 2-2 είναι ένα σκορ που οι φίλοι της ομάδας γρήγορα θα ξεχάσουν.

Για το πρωτάθλημα, έπαιξε με πολλές αλλαγές και πάλεψε ως το τέλος, όμως γνώρισε την ήττα με 3-1από τη Σπορτ στο Ρεσίφε.

Επέστρεψε από την εθνική ο βασικός κίπερ Βίτορ (4/0). Γνωστή η απουσία του στράικερ Ζόνας (6/2) που αποβλήθηκε και δείχνει να χάνει τν θέση του στην εντεκάδα από τον Αργεντίνο Ερέρα (6/1). «Το σύστημα δεν κερδίζει παιχνίδια από μόνο του. Πρέπει να το εφαρμόζουμε σωστά. Είμαι ευχαριστημένος ως τώρα» δήλωσε ο τεχνικός Πάουλο Αουτουόρι σχετικά με την επιμονή του στο 4-4-2, σύστημα με το οποίο η Γκρέμιο έχει μόλις 36% επιτυχημένα αποτελέσματα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βίτορ – Ουίλιαμ Τιέγκο, Λέο, Ρέβερ, Φάμπιο Σάντος – Τούλιο, Αντίλσον, Τσέκο, Σόουζα – Μάξι Λόπες, Ερέρα.

ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ: Με τον Πάουλο Μπάιερ σε ηγετικό ρόλο και σκόρερ του μοναδικού τέρματος με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ, η «Φουρακάο» συνεχίζει αήττητη επί Βαλντεμάρ Λέμος. Η Ατλέτικο δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε άξια τα «δεύτερα» της Κορίνθιανς με 1-0.

Εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής και είναι διαθέσιμος ο σημαντικός μέσος Μαρσίνιο (6/1). Σημαντική ενίσχυση ο βασικός στράικερ Ραφαέλ Μόουρα (8/1), που έδειξε να ξεπερνά το πρόβλημα στον μηρό. Τιμωρημένοι ο βασικός στόπερ Ραφαέλ Σάντος (5/4) και ο αμυντικός χαφ Βαλένσια (5/0), θα αντικατασταθούν από τους Μανοέλ (3/0) και Ραφαέλ Μιράντα (5/0) αντίστοιχα.

Πολύ καλό το κλίμα και η ψυχολογία στην ομάδα που έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία στα τρία τελευταία ματς και μετά την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, με τον Βαλντεμάρ Λέμος που ήρθε από τη Νάουτικο, να έχει μόλις μια ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Βινίσιους – Ροντόλφο, Μανοέλ, Αντόνιο Κάρλος – Ζε Αντόνιο, Σίκο, Ραφαέλ Μιράντα, Πάουλο Μπάιερ, Μάρσιο Αζεβέντο – Ουέσλεϊ, Ραφαέλ Μόουρα.

ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ: Απότομα σταμάτησε το θετικό σερί της «Κόσα», που απογοήτευσε κόντρα στα «δεύτερα» της Ιντερνασιονάλ γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 στο «Μπέιρα-Ρίο».

Πολλά τα προβλήματα για τον Ρενέ Σιμόες που έχει και πάλι στη διάθεσή του τον επιθετικό Μπρούνο Μπατάτα (4/2) που διεκδικεί θέση στην εντεκάδα με τον Μάρκος Αουρέλιο (7/2). Ο μέσος Καρλίνιος Παραΐμπα (6/0) και ο αμυντικός Φελίπε (7/0) είναι τιμωρημένοι, ο στόπερ Περέιρα (7/0) εκτός με πρόβλημα στο γόνατο, ενώ ο αμυντικός χαφ Ροντρίγκο Μάνσα (3/0) πάει στη Σάντος.

Η Κοριτίμπα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όντας στη ζώνη του υποβιβασμού από τις πρώτες αγωνιστικές. Η γκρίνια από τους οπαδούς μεγαλώνει όσο βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα, που πέρσι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, να έχει πάρει φέτος την κατηφόρα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Βαντερλέι – Κλέιτον, Ντέμερσον, Ζαΐλτον – Μάρσιο Γκαμπριέλ, Λεάντρο Ντονιζέτε, Πέντρο Κεν, Μαρσελίνιο Παραΐμπα, Ροντρίγο Κράσο (Γκουαρού) – Αριέλ, Μάρκος Αουρέλιο (Μπρούνο Μπατάτα).

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ: Νέος προπονητής, όχι πολλές διαφορές στο παιχνίδι των πρωταθλητών που παρόλα αυτά δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν με 2-0 επί της Νάουτικο.

Τον κίπερ Ντένις (5/0) επέλεξε ως βασικό, ο τεχνικός Ρικάρντο Γκόμες, μέχρι την επιστροφή του Ροζέριο Σένι και έτσι ο υγιής πλέον Μπόσκο (2/0) μένει στον πάγκο. Επέστρεψε από την εθνική ο στόπερ Μιράντα (4/0) και θα έχει παρτενέρ τον Αντρέ Ντίας (5/0) που εξέτισε. Τραυματίστηκε ο πολυθεσίτης αμυντικός χαφ Ρισάρλισον (7/1). Στο αρχικό σχήμα ξανά ο αριστερός χαφ Ζόρζε Βάγκνερ (7/0). «Αχίλλειος πτέρνα» το δεξί άκρο της άμυνας με τον κατάλληλο παίκτη να μην έχει βρεθεί ακόμα. Την αποστολή αναλαμβάνει σήμερα ο αμυντικός μέσος Ζε Λουίς (5/0).

Η Σάο Πάολο διανύει μια δύσκολη περίοδο μετά τον αποκλεισμό απο το Λιμπερταδόρες και την απόλυση του επιτυχημένου προπονητή Μουρισί Ραμάλιο. Ο Ρικάρντο Γκόμες καλείται να περάσει σύντομα τη δική του φιλοσοφία και να βάλει την ομάδα στο δρόμο για ακόμα έναν τίτλο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντένις – Ζε Λουίς, Αντρέ Ντίας, Μιράντα, Ζούνιορ Σέζαρ – Εντουάρντο Κόστα, Ερνάνες, Ζόρζε Βάγκνερ, Μάρλος – Μπόρζες, Ουάσινγκτον.

ΑΒΑΪ - ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ

ΑΒΑΪ: Ευκαιρία για βαθμό έχασε η ομάδα του Σίλας που έφυγε ηττημένη από το Μινεϊράο με 1-0 από τα «δεύτερα» της Κρουζέιρο. Η Αβαΐ έχασε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία αν ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια.

Πρόβλημα στη γάμπα κρατά εκτός τον μέσο Ονταΐρ (2/0). Αντίθετα ο βασικός αμυντικός χαφ Μάρκους Βινίσιους (7/0) προπονήθηκε κανονικά και θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Τον κόσμο της ομάδας κάλεσε σε βοήθεια ο προπονητής Σίλας: «Η υποστήριξη του κόσμου ήταν καταλυτική για την άνοδο στη Σέριε Α’ αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Καταρινένσε. Πρέπει να κερδίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως η Παλμέιρας και πιστεύουμε πως με τη βοήθεια του 12ου παίκτη μας θα τα καταφέρουμε».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Εντουάρντο Μαρτίνι – Φερντινάντο, Εμερσον, Ουέντελ - Αντερσον, Μάρκους Βινίσιους, Λέο Γκάγκο, Μαρκίνιος, Μουρικί – Λουίς Ρικάρντο, Λίμα.

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: Με τον υπηρεσιακό Ζορζίνιο και λίγο κόσμο στις εξέδρες, η Βερντάο ήταν μέτρια και παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία (1-1) στο «κλάσικο» με τη Σάντος. Η Παλμέιρας ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με τον Ομπίνα (32’), όμως χαλάρωσε αδικαιολόγητα στο δεύτερο και δέχτηκε την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος.

Η διοίκηση δεν βιάζεται για νέο προπονητή και έτσι ο Ζορζίνιο συνεχίζει κανονικά στο τιμόνι της ομάδας. Ετοιμοι οι μέσοι Πιέρι (6/0) και Ντιέγκο Σόουζα (8/0), προπονήθηκαν κανονικά και θα είναι στο αρχικό σχήμα. Νέο πρόσωπο στην εντεκάδα ο μέσος Ντέιβιντ Σακόνι (3/0). Το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο ο Φαμπίνιο Καπισάμπα (1/0), μόνιμος στόχος αρνητικών σχόλιων των οπαδών της ομάδας, παίρνοντας τη θέση του τιμωρημένου Ουέντελ (6/0).

Στο δρόμο για την Ισπανία ο στράικερ Κέιρισον (7/5), που θα αποκτηθεί από την Μπαρτσελόνα, όμως προορίζεται για τη Βαλένθια ως μέρος του «ντιλ» της μετακίνησης του Νταβίντ Βίγια.

Καθοριστική συνάντηση με τον Μουρισί Ραμάλιο θα έχει στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος της Παλμέιρας. Οι διοικούντες των «πρασίνων» είναι αισιόδοξοι πως θα αποσπάσουν τη θετική απάντηση του επιτυχημένου προπονητή.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν την απογείωση στο αεροπλάνο που θα μετέφερε την ομάδα στη Φλοριανόπολις και η ομάδα μεταφέρθηκε σε επόμενη πτήση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μάρκος – Φαμπίνιο Καπισάμπα, Μαουρίσιο Ράμος, Ντανίλο, Πάμπλο Αρμέρο – Πιέρι, Σόουζα, Κλέιτον Σαβιέρ, Ντέιβιντ Σακόνι - Ντιέγκο Σόουζα - Ομπίνα.

ΝΑΟΥΤΙΚΟ – ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

ΝΑΟΥΤΙΚΟ: Σε ελεύθερη πτώση οι «ερυθρόλευκοι» του Ρεσίφε. Η Νάουτικο γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της (2-0) στο «Μορουμπί» από τη γηπεδούχο Σάο Πάολο και όλα δείχνουν ότι η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας έχει επηρεάσει αρνητικά την ομάδα.

Εκτός ο βασικός στόπερ Γκλαντστόνι (7/1) που είναι τιμωρημένος, όπως και ο αμυντικός χαφ Ντερλέι (6/1). Εκτός και ο μπακ Νεγκρέτι (3/0) με πόνους στη μέση. Επιστρέφει από τιμωρία ο βασικός στράικερ Καρλίνιος Μπάλα (7/2). Καλά νέα για τον αμυντικό Βάγκνερ Σίλβα (6/0) που αθωώθηκε στον αθλητικό δικαστή. Με ομάδα των Αραβικών Εμιράτων διαπραγματεύεται ο βασικός μέσος Τζόνι (8/0) που θα αγωνιστεί απόψε κανονικά.

Ο πρόεδρος καθησύχασε... επίσκεψη οπαδών στην προπόνηση, όμως το κλίμα παραμένει βαρύ και η κίνηση των εισιτηρίων χαμηλή. «Ο κόσμος δεν μπορεί να μας εγκαταλείψει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Χρειαζόμαστε τη στήριξη των φίλων της ομάδας που πάντα κάνουν τη διαφορά» δήλωσε ο μικροσκοπικός επιθετικός Καρλίνιος Μπάλα.

Αλλαγές αναμένονται στο ρόστερ τις επόμενες εβδομάδες, με τη διοίκηση να αφήνει ελεύθερους αρκετούς παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής για να ελαφρύνει τα έξοδα και να προχωρήσει σε μεταγραφές που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Εντουάρντο – Ζουλιάνο, Βάγκνερ Σίλβα, Ασπρίγια, Αντερσον Σαντάνα - Γκαλιάρντο, Τζόνι, Καρλίνιος Μπάλα, Αΐλτον – Αντερσον Λέσα, Ζίλμαρ.

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ: Απογοήτευση στην «Κολοράντο» που δεν κατάφερε να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου ματς και έχασε το κύπελλο μέσα στο σπίτι της από την Κορίνθιανς παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 σε ένα επεισοδιακό ματς.

Με τα δεύτερα και πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Μπολάνιος που πέτυχε χατ-τρικ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Κοριτίμπα για το πρωτάθλημα που πλέον είναι ο πρώτος στόχος. Η ομάδα μοιράζεται την 1η θέση της βαθμολογίας με την Ατλέτικο Μινέιρο και θέλει να παραμείνει εκεί.

Εγγυήσεις για τη θέση του πήρε ο προπονητής Τίτε, που ρίχνει στη μάχη όλα του τα ατού, παρά τη ρεβάνς για το σούπερ καπ Λατινικής Αμερικής με τη Λίγκα στο Κίτο, για να πάρει τη νίκη και να αφήσει πίσω του την απώλεια του κυπέλλου. Εκτός ξανά ο αμυντικός χαφ Σάντρο (5/0), που έλειψε και από τον τελικό κυπέλλου, θα αντικατασταθεί και πάλι από τον Γκλάιντσον (7/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λάουρο – Μπολίβαρ, Ιντιο, Ντάνι Μοράις, Κλέμπερ – Γκλάιντσον, Μαγκράο, Ζιουλιάνο, Ντ’Αλεσάντρο - Τάισον, Νιλμάρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: