27 Ιουλίου 2009

Καμπανάκι από Κετσπάγια


Οι ώρες για την πρώτη αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, εκτός έδρας, για τα προκριματικά του Champions League μετρούν πλέον ανάποδα στον Ολυμπιακό και ο Τιμούρ Κετσπάγια γνωρίζει πολύ καλά, με δεδομένα και τα αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση ή αποπροσανατολισμό τώρα που είναι να κάνει η ομάδα του το πρώτο βήμα στην προσπάθειά της για συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Γεωργιανός προπονητής στη χθεσινή προπόνηση δεν μπήκε στη διαδικασία λεπτομερούς ανάλυσης της αντιπάλου, αλλά έκρουσε στους παίκτες του τον κώδωνα του κινδύνου που ελλοχεύει, εφόσον δεν βγάλουν στο γήπεδο τις αρετές που τους καθιστούν καλύτεροι ομάδα από τους Σλοβάκους. «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους μας. Αυτό είναι σαφές, αλλά είναι και κάτι που θα πρέπει να το αποδείξουμε εντός αγωνιστικού χώρου. Η Σλόβαν είναι μια ομάδα με αργές επιστροφές στην άμυνα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε ταχύτητα στις κινήσεις μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να μπούμε στο γήπεδο με σοβαρότητα. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπάρχει η νοοτροπία που είχε πέρυσι η ομάδα όταν ήρθε στην Κύπρο να παίξει με την Ανόρθωση και έχασε με 3-0», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Κετσπάγια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τη συγκρότηση της ενδεκάδας, αφού ο Κριστιάν Λεντέσμα, αν και χθες συμμετείχε σε μέρος του προπονητικού προγράμματος, εξαλοκουθεί να ταλαιπωρείται από λοίμωξη του αναπνευστικού και συνεχίζει την αντιβίωση που του έδωσε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Η συμμετοχή του στον αγώνα αναμένεται να κριθεί σήμερα, αφού αύριο η αποστολή του Ολυμπιακού θα φύγει για Σλοβακία.

Νενέ - Ομπίνα

Οσον αφορά τα μετεγγραφικά, Γάλλοι και Ιταλοί υποστηρίζουν ότι οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση των Νενέ (Βραζιλιάνος, Μονακό, αριστερός χαφ) και Βίκτορ Ομπίνα (Νιγηριανός, Ιντερ, επιθετικός), ενώ επανήλθαν και τα ΜΜΕ της Ισπανίας για τον Μαρκ Γκονζάλες (Χιλιανός, Μπέτις, αριστερός χαφ). Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, τα δημοσιεύματα δεν έχουν βάση διότι αν ίσχυε η πρόταση 6 εκατ. ευρώ που γράφουν ότι έκανε ο Ολυμπιακός, τότε θα είχε ήδη πάρει τον Γκονζάλες από την Μπέτις, που θέλει τα ίδια χρήματα για να τον δώσει και αποτελεί την πρώτη επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, υπάρχει πρόταση μάνατζερ στους «ερυθρόλευκους» για τον παίκτη, είτε με τη μορφή δανεισμού είτε με μια μορφή συνιδιοκτησίας με την Ιντερ, και η υπόθεσή του εξετάζεται. Με τον Μπομπό της Μπεσίκτας να παραμένει πάντα στο προσκήνιο και να αποτελεί την πρώτη επιλογή για την επίθεση των Πειραιωτών.

* Σήμερα, το αργότερο αύριο αναμένεται η τρίτη και σημαντικότερη συνάντηση του Σ. Κόκκαλη με τον Β. Μαρινάκη για την είσοδο του τελευταίου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πολύ δύσκολα δεν θα μπει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο εφοπλιστής είχε στα μέσα της εβδομάδας συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη και δεν αποκλείεται αύριο, που γυρίζει από ένα σύντομο ταξίδι του στο εξωτερικό, να έχει εκ νέου ραντεβού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ. *


Δεν υπάρχουν σχόλια: