10 Ιουλίου 2009

Κατσουράνης: "Να μας πάρουν στο... κατόπι"!

Κομβικής σημασίας είναι, σύμφωνα με τον Κώστα Κατσουράνη, το ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα. Ο διεθνής άσος υποστήριξε πως η ομάδα του θα πρέπει να μπει δυναμικά στη νέα σεζόν, ώστε οι συνδιεκδικήτριες του τίτλου να μπουν από νωρίς σε θέση... κυνηγού.

Η συνέντευξη του Κατσουράνη

Γνωρίζεις καλά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει κάθε ομάδα. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται πάνω απ' όλα ο Παναθηναϊκός για να πάρει το πρωτάθλημα;
"Για μένα πρέπει να είμαστε από την αρχή σε ρόλο μπροστάρη. Πρέπει να μπούμε μπροστά. Να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να μπει ο Ολυμπιακός στον ρόλο του κυνηγού. Να δούμε τότε μια φορά τι θα γίνει".

Ο Τεν Κάτε, μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε ότι έχει στο μυαλό του τον Κατσουράνη ως έναν προπονητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Eχεις να σχολιάσεις κάτι πάνω σε αυτό; Πώς αντιλαμβάνεσαι τον Τεν Κάτε ως προπονητή;
"Eχω μικρό δείγμα. Δεν έχουμε δώσει και παιχνίδια, πράγμα που είναι το πιο βασικό. Νομίζω ότι προσπαθεί να περάσει αυτό που θέλει να παίξει η ομάδα και προσπάθησε να περάσει και πέρσι. Φέτος, έχοντας μια χρονιά στην πλάτη του, ξέρει καλύτερα την ομάδα. Και θα τα καταφέρει καλύτερα. Έτσι νομίζω".

Για το σχόλιό του για σένα; Έχετε μιλήσει για τον ρόλο σου στην ομάδα;
"Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα γι' αυτό. Οι συγκεκριμένες θέσεις στο ποδόσφαιρο, του κεντρικού αμυντικού και του μέσου, είναι τέτοιες που πολλές φορές ο προπονητής θέλει έναν ποδοσφαιριστή που καθοδηγεί την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Συμβαίνει σε πολλές ομάδες αυτό".

Η αξία σου είναι αναγνωρισμένη απ' όλους, αλλά δεν έχεις πάρει κανένα πρωτάθλημα. Μήπως ήρθε η ώρα να το πάρεις;
"Κι αυτό το έχω απαντήσει. Ότι αν έπαιζα τένις, θα είχα πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά είναι ομαδικό άθλημα το ποδόσφαιρο, οπότε υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες. Ελπίζω να το πάρω, αλλά δεν "πεθαίνω". Έχω πάρει κάτι πολύ μεγαλύτερο, που δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Ομάδες έπαιζαν και όταν πήραμε το ευρωπαϊκό. Αλλά εννοείται ότι θέλουμε το πρωτάθλημα και γι' αυτό ήρθαμε στον Παναθηναϊκό και παίζουμε στον Παναθηναϊκό, για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Απλώς δεν είναι κάτι που μπορώ να πω ότι θα το πάρουμε σίγουρα. Γιατί είναι ομαδικό. Αν ήταν ατομικό, θα το είχα πάρει".

Το υλικό της ομάδας πώς το βλέπεις;
"Το υλικό νομίζω ότι είναι αρκετά καλό. Η ομάδα έχει πολλούς αξιόλογους παίκτες, έκανε μεταγραφές. Το μόνο που μένει τώρα είναι να γίνουμε όλοι μαζί ομάδα. Διότι αν δεν γίνουμε ομάδα, δεν θα καταφέρουμε τίποτα πάλι. Αυτό πιστεύω ότι είναι το στοίχημά μας".

Λέτο: Σπουδαία ομάδα

Πώς και πώς περιμένει ο Σεμπάστιαν Λέτο τη στιγμή που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός δηλώσει απόλυτα ικανοποιημένος απ' όλα, όσα έχει συναντήσει έως τώρα στη νέα του ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως "χτίζουμε ένα σπουδαίο σύνολο".

Σεμπαστιάν, είσαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε σ' αυτό το στάδιο της προετοιμασίας;
"Ναι, πολύ. Πιστεύω ότι δουλέψαμε πολύ καλά στον τομέα της φυσικής κατάστασης και παρά την κούραση δείξαμε ορισμένα πολύ καλά δείγματα και την ποιότητά μας στις προπονήσεις. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο. Φτιάχνουμε μια σπουδαία ομάδα".

Θα είσαι έτοιμος για να αγωνιστείς στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους;
"Ναι, σίγουρα θα είμαι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Δουλεύω πολύ για να καλύψω τη διαφορά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, όμως πιστεύω ότι θα είμαι πολύ πιο έτοιμος την επόμενη εβδομάδα για να παίξω σε κάποια από τα φιλικά που θα δώσουμε. Ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο με την ομάδα".

Νιώθεις ότι προσαρμόστηκες πλέον στον Παναθηναϊκό;
"Νιώθω καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Μέρα με τη μέρα ''δένομαι'' πιο πολύ και θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις".


Δεν υπάρχουν σχόλια: