4 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Α΄Σουηδίας: Έκανε καλό η διακοπή στη Χάμαρμπι

ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ – ΓΚΑΪΣ


ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ: Μόνο καλό της έκανε η διακοπή, αφού προερχόταν από επτά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη. Ο Μπέργκστραντ ξεθέωσε τους παίκτες στις προπονήσεις και ξεκούραση δεν υπήρξε. Σε φιλικό που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ηττήθηκε από τη Χάμαρμπι με 2-0 εκτός έδρας, παρουσιάζοντας κακή εικόνα. Ηταν άνευρη, οι παίκτες φάνηκαν πιασμένοι και δεν έδειξε έτοιμη για την επανέναρξη.

«Πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα», είπε ο Μπέργκστραντ. «Θέλω στο κέντρο άλλο ένα παίκτη σαν τον Χάγκλουντ και πιστεύω πως θα είμαστε εντάξει για φέτος», δήλωσε σε ερώτηση για πιθανές μεταγραφές.

Φεύγει ο Τούρκος με σουηδικό διαβατήριο επιθετικός Σινάν Αϊράνσι (8/0), ο οποίος υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στην Γκεντσλερμπιρλιγκί. Δεν λογίζεται ως μεγάλη απώλεια, αφού και περσι στη Σουπερετάν και φέτος, δεν έδειξε κάτι το αξιόλογο.

Εξέτισε ο μέσος Χάγκλουντ (11/3), ενώ ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο μέσος Τσαντέ (5/1). Επιτέλους ντεμπούτο για τον φορ Πινόν-Αρσέ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, του οποίου ο δανεισμός τελειώνει τον Ιούλιο και το μέλλον του στην ομάδα είναι αμφίβολο. Αμφίβολος ο πολύτιμος μπακ Κάρλσον (11/0), είναι στην αποστολή αλλά λογικά δεν ξεκινάει.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Νόρντφελντ – Πέρσον, Χένρικσον, Ασπ, Οντέλιους – Πέτροβιτς, Τσαντέ, Χάγκλουντ – Ρούνεμο, Γκούτερσταμ, Πινόν-Αρσέ (Αλμπορνόζ).

ΓΚΑΪΣ: Σίγουρα η διακοπή έδωσε την ευκαιρία στον Αξεν να δοκιμάσει σχήματα στις προπονήσεις, αφού η πορεία της μέχρι τώρα απογοητεύει τους οπαδούς. Σε φιλικό την περασμένη Κυριακή ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ελφσμποργκ, σε ένα ματς που ήταν καλή στο πρώτο μέρος αλλά κάκιστη στο δεύτερο.

Οι σειρήνες για τον Γουάντερσον ηχούν και απεσταλμένοι του Αγιαξ πολύ πιθανό να έρθουν στο γήπεδο για να δουν τον Βραζιλιάνο. Δοκιμάστηκε ο Αγγλος αμυντικός Ανγκους (πρώην Πόρτσμουθ) και δύο Βραζιλιάνοι στη διακοπή, με τον Αξεν να μην έχει αποφασίσει αν θα αποκτηθούν. Ο Ανγκους έδειξε καλά στοιχεία στο φιλικό με την Ελφσμποργκ, ενώ από τους δύο Βραζιλιάνους, ο αριστερός μπακ Ρομαρίνιο έδειξε πως κατέχει την μπάλα και έχει ταχύτητα, ενώ ο κεντρικός μέσος Τονίνιο δεν εντυπωσίασε.

Επέστρεψε μετά από 8 μήνες απουσίας ο επιθετικός Χριστοφορίδης, αλλά δεν αναμένεται να ξεκινήσει. Τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής ο μέσος Λισέν (9/2) και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ο άτυχος της χρονιάς είναι ο μπακ Αντερσον (2/0), που έπαθε υποτροπή στο τραύμα του μετά την επανεμφάνισή του και θα μείνει έξω ακόμα ένα μήνα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Γιανκουλόφσκι – Λουντέν, Λούντγκρεν, Γκούσταφσον, Γιόνασον – Σπονγκ, Αγιάρνα, Ντάλγκρεν – Γουάντερσον, Λίντστρομ, Ερικσον.



ΧΑΜΑΡΜΠΙ – ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ

ΧΑΜΑΡΜΠΙ: Καλό της έκανε η διακοπή, αφού δεν ήταν σε φόρμα. Σε φιλικό κατά τη διάρκειά της, επικράτησε της Μπρομαποϊκάρνα με 2-0 εντός έδρας, σε ένα ματς που είχε από την αρχή την πρωτοβουλία. Στο δεύτερο φιλικό της είχε επικρατήσει με 4-0 εκτός έδρας της Σίριους, παίζοντας με δύο ενδεκάδες. Καλά στοιχεία από τη Χάμαρμπι, που δεν έχει συνηθίσει στο να πετυχαίνει πολλά γκολ στα παιχνίδια της.

Επέστρεψε στην ομάδα ο μπακ Γκέρμπραντ (πρώην Φρέντρικσταντ), ενώ ήρθε και ο μέσος Νταλ από τη Νόρντζελαντ. Ο Νταλ προορίζεται για αντικαταστάτης του Τσάνκο (12/1), ο οποίος πήρε μεταγραφή για την Ααλμποργκ. Δύσκολα πάντως να μπορέσει να αναπληρώσει επάξια το κενό του, αφού δεν είναι κάτι το σπουδαίο σαν παίκτης. Αυτό επισημαίνουν και πολλοί φίλαθλοι σε φόρουμ, που αντιτίθενται στην πώληση του πρώην παίκτη της ΑΕΚ.

Αρκετές οι επιστροφές στην ομάδα. Συγκεκριμένα γυρίζουν από τιμωρία οι αμυντικοί Τραορέ (8/0) και Γιόχανσον (11/2), ενώ ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο μέσος Λαϊτίνεν (6/0, όλες ως αλλαγή). Ο Δανός μέσος Γιένσεν (11/0) είναι τιμωρημένος, ενώ ο Αμερικάνος φορ Ντέιβις (9/4), μετά το Συνομοσπονδιών ακολούθησε την εθνική της χώρας του και στο Γκολντ Καπ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σαμπάν – Τραορέ, Αρμάς, Τζέιμς, Γιόχανσον – Χελγκ, Γκέτε, Νταλ, Σόντερστρομ – Σόντεμπεργκ, Κάστρο Τέλο.

ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ: Φοβερή πορεία μέχρι στιγμής, με φτωχό ρόστερ καταφέρνει και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Η διακοπή έκοψε το μομέντουμ της, αλλά κανείς δεν είπε όχι στην ξεκούραση που προσέφερε. Το περασμένο Σάββατο ήρθε 2-2 με τη Χάλμσταντ εντός έδρας σε φιλικό, σε ένα αγώνα που ο Πραλ δοκίμασε δύο διαφορετικά σχήματα σε κάθε ημίχρονο.

«Η διακοπή δεν θα ρίξει το ρυθμό μας. Μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος», δήλωσε ο προπονητής. Υπέγραψε στην Ελφσμποργκ για τη νέα χρονιά ο αμυντικός Ολάντερ (2/0), που δεν είναι και σημαντική απώλεια για την ομάδα.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο αμυντικός Μπένγκστον (8/0) και είναι στην αποστολή, ενώ οι υπόλοιποι μακροχρόνια απόντες ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και επανέρχονται σε ρυθμούς προπονήσεων.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Νόρινγκ – Μελάντερ, Μπένγκστον, Αμπελσόν, Φούξμπεργκ – Γιοβάνοβιτς, Χέινς, Ντράγκε, Αντερσον, Ταβάρες – Γιένσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: