5 Ιουλίου 2009

"Μεταγραφή" στις ΗΠΑ ο Ιτούδης!

Για τις ΗΠΑ θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (6/7) ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο άμεσως συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο των Ντιτρόιτ Πίστονς με τους οποίους θα συμμετάσχει στο summer league του Λας Βέγκας.

Ο έλληνας τεχνικός περάσει τον Ατλαντικό για να δουλέψει με τα "πιστόνια" αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, ενώ και ο Παναθηναϊκός διατηρεί άριστες σχέσεις με την ομάδα του Μίτσιγκαν. Χαρακτηριστική είναι η επίσκεψη του σκάουτερ των Πίστονς Τζόρτζ Ντέιβιντ στην Αθήνα στα μέσα της χρονιάς όταν και ακολούθησε την αποστολή του "τριφυλλιού" στην Ισπανία για την αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα.

"Είναι σημαντική ως εμπειρία. Ανταλλάσσουμε ιδέες και διατηρούμε σχέσεις και ως Παναθηναϊκός με το Ντιτρόιτ. Είναι μια ομάδα η οποία έχει πάντα ψηλούς στόχους και βλέψεις και διατηρούμε άριστες σχέσεις με τον Τζο Ντούμαρς και τον Τζορτζ Ντέιβιντ και φυσικά με τους ανθρώπους που εργάζονται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Είναι μια περίοδος αφιερωμένη στο μπάσκετ και ανταλλάσσουμε ιδέες, καθώς το μπάσκετ ενώνει. Οι επιτυχημένοι και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού όχι μόνο ρίχνουν κλεφτές ματιές προς την άλλη όχθη, αλλά και αγοράζουν και "αγοράζουν" από αυτήν. Οι Αμερικάνοι βλέπουν παίκτες, έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, ενώ στο ΝΒΑ υπάρχει οργάνωση, τελειότητα, άψογη οριοθέτηση ρόλων όλων μέσα στην ομάδα", υπογράμμισε σχετικά με το ταξίδι του ο Δημήτρης Ιτούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: