28 Ιουνίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Ο μεγάλος τελικός...

Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, που θα γίνει στο γήπεδο Ellis Park του Johannesburg. Για πολλούς σίγουρα αυτός δεν είναι tο αναμενόμενο ζευγάρι, καθώς θα προτιμούσαν ένα ματς ανάμεσα σε Ισπανία και Βραζιλία, αλλά οι ΗΠΑ έχουν αποδείξει ότι είναι σκληρό καρύδι και ο τελικός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η παρουσία των ΗΠΑ στον τελικό της διοργάνωσης αποτελεί σίγουρα έκπληξη, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα του Bob Bradley έχει δείξει κάποια πολύ καλά στοιχεία. Η ομάδα στηρίζεται στο σύνολο, και αν θέλει να έχει τύχη απέναντι στη Βραζιλία, θα πρέπει να παρουσιαστεί το ίδιο συγκεντρωμένη και πειθαρχημένη όπως και στο ματς με την Ισπανία. Ο Jozy Altidore, δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά επιθετικά όπλα της ομάδας. Ο Michael Bradley είναι τιμωρημένος και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί σε αυτό το πολύ σπουδαίο παιχνίδι, ενώ τη θέση του θα καλύψει όπως όλα δείχνουν ο Damarcus Beasley. Από εκεί και πέρα σίγουροι για το αρχικό σχήμα θα πρέπει να θεωρούνται οι Altidore και Charlie Davies στην επίθεση.

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, η Βραζιλία έδειξε κάποια στοιχεία από το καλό της πρόσωπο και κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Η ομάδα του Carlos Dunga, θέλει να αποδείξει την ανωτερότητά της και η κατάκτηση του τροπαίου μοιάζει να είναι μονόδρομος. Ο Luis Fabiano μαζί με τον Robinho, έχουν πολύ καλή συνεργασία και θα αποτελέσουν δύο από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την άμυνα των ΗΠΑ. Ο Luisao θα είναι και πάλι βασικός, αφού ο Juan είναι τραυματίας, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα θα έχει και ο Daniel Alves ο οποίος πέτυχε το νικητίριο στον ημιτελικό. Τέλος, μια θέση στην βασική ενδεκάδα, διεκδικούν οι Ramires και Elano.

Όπως είναι λογικό, η ομάδα του Dunga αποτελεί το φαβορί για την νίκη σε αυτό τον αγώνα. Οι Βραζιλιάνοι δείχνουν να είναι ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα, αλλά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε ένα πολύ δυνατό σύνολο όπως αυτό των ΗΠΑ. Και οι δυο ομάδες παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, και ίσως δούμε αρκετά γκολ στον τελικό.

Πιθανές ενδεκάδες.

ΗΠΑ: Howard, Spector, DeMerit, Onyewu, Bocanegra, Dempsey, Beasley, Clark, Donovan, Davies, Altidore.

Βραζιλία: Julio Cesar, Dani Alves, Lucio, Luisao, Andre Santos, Felipe Melo, Gilberto, Elano, Kaka, Luis Fabiano, Robinho.

Διαιτητής: Martin Hansson (Σουηδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: