28 Ιουνίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Μάχη για την τρίτη θέση.

Ισπανία και Ν.Αφρική θα αναμετρηθούν για ακόμα μια φορά στο θεσμό, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους στο θεσμό με μια νίκη έτσι ώστε να δώσουν χαρά στο κοινό τους και οι Ισπανοί όμως, μετά το σοκ του αποκλεισμού, θέλουν τη νίκη στο τελευταίο ματς για αν αποδείξουν ότι δεν έφυγαν από την ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Ισπανίας, μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του θεσμού, θέλει την νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Η ομάδα απογοήτευσε στο προηγούμενο ματς με αντίπαλο τις ΗΠΑ, και ίσως στον μικρό τελικό οι τυπικά γηπεδούχοι παρουσιαστούν με αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε τους Alvaro Arbeloa, Gerard Pique και Albert Riera να ξεκινάνε το ματς σαν βασικοί, ενώ αντίστοιχα παίκτες όπως οι Fernando Torres και David Villa αναμένεται να ξεκουραστούν.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η απόδοση της Ν.Αφρικής στο παιχνίδι με την Βραζιλία, έχει γεμίσει με αυτοπεποίθηση την ομάδα. Με ανεβασμένο ηθικό λοιπόν οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να πάρουν την ρεβάνς από την Ισπανία, για την ήττα τους στα πλαίσια των ομίλων. Ο Macbeth Sibaya εξέτισε την τιμωρία του και θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Bernard Parker ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος για αυτή την αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, θέση στην αρχική ενδεκάδα διεκδικούν οι Rowan Fernandez και Lance Davids.

Η αναμέτρηση αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, σε μια μάχη όπου ο ενθουσιασμός και η δύναμη αναμετριούνται με την ποιότητα και την εμπειρία. Οι Ισπανοί ίσως να μην έχουν μεγάλο κίνητρο σε αυτή την αναμέτρηση και για αυτό ίσως αξίζει το lay στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Πιθανές ενδεκάδες.

Ισπανία: Reina, Ramos, Arbeloa, Pique, Capdevila, Riera, Fabregas, Alonso, Cazorla, Llorente, Guiza.

Ν.Αφρική: Fernandez, Booth, Gaxa, Mdledle, Davids, Mokoena, Sibaya, Pienaar, Mhlongo, Mashego, Parker.

Διαιτητής: Matthew Breeze (Αυστρία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: