29 Ιουνίου 2009

Με αισιοδοξία και απουσίες η πρώτη της ΑΕΚ

Η πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (29/6) το πρωί στους Θρακομακεδόνες, παρουσία παλιών και νέων ποδοσφαιριστών, όπου άπαντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της «Ενωσης».

Οι παίκτες του Δικεφάλου έκαναν τις καθιερωμένες εξετάσεις (εργομετρικά), ενώ από την Τρίτη (30/6) μπαίνουν σε ρυθμούς προπονήσεων.

Αρκετοί ήταν οι απόντες πάντως, μιας και οι Τζιμπούρ, Χετεμάι, Μαϊστόροβιτς και Εντίνιο πήραν παράταση στην άδειά τους. Ελειπαν, επίσης, οι Παυλής, Ταχτσίδης, Μπαρμπούδης, Παληγεώργος, λόγω των υποχρεώσεών τους με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες, ενώ ο Ρίκκα θα ενσωματωθεί στις 6/7.

Οπως ήταν φυσικά οι προβολείς έπεσαν στους νεοφερμένους Μάκο και Καράμπελα, όπου αμφότεροι ευχήθηκαν τα καλύτερα για την επόμενη χρονιά. Σήμερα (σ.σ 29/6) έγινε μια πρώτη γνωριμία. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα», ήταν τα λόγια του Γρηγόρη Μάκου, ενώ όσον αφορά στον Νίκο Καράμπελα, είπε: «Εύχομαι να κάνουμε μια καλή αρχή, να είμαστε υγιείς και να έχουμε επιτυχίες. Το κλίμα είναι πολύ καλό».

Ο Γκουστάβο Μαντούκα τόνισε με τη σειρά του: «Νομίζω πως θα έχουμε μια καλή χρονιά του χρόνου. Υπάρχει περισσότερη πειθαρχία φέτος». Ερωτηθείς για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, σχολίασε: «Ξέρω τον Μάκο, είναι παίκτης με ποιότητα και μέλλον. Ελπίζω και οι υπόλοιποι παίκτες που θα έρθουν να είναι καλοί».

Από την πλευρά του ο Παντελής Καφές δήλωσε: «Σήμερα ήταν ουσιαστικά μέρα εξετάσεων. Περιμένουμε να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μας. Εχουμε όρεξη για δουλειά, έχουμε μπροστά μας μια σκληρή προετοιμασία, αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν είναι έμπειροι», ενώ για το θέμα της ανανέωσης του πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα».

Τέλος, ο Ζεράλντο Αλβες τόνισε πως θέλει να παραμείνει στην ομάδα. «Βέβαια και θέλω να μείνω στην ΑΕΚ. Είμαστε σε συζητήσεις και είμαι αισιόδοξος πως τελικά θα παραμείνω».

Μπάγεβιτς: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχους»

Λίγα λόγια είχε να πει και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς απέφυγε να τοποθετηθεί στα μεταγραφικά. Οταν ρωτήθηκε για το θέμα του δεξιού μπακ, είπε: «Δεν έχω καταλήξει ακόμα».

Οσον αφορά τη νέα σεζόν, τόνισε: «Οπως γνωρίζετε σήμερα έχουμε μόνο εξετάσεις και αύριο θα κάνουμε προπόνηση. Κάποιοι ποδοσφαιριστές απουσιάζουν γιατί έχουν πάρει ειδική άδεια. Τώρα θα κάνουμε κάποιες προπονήσεις εδώ και μετά θα πάμε στην Αυστρία. Δεν μπορούμε να πούμε την συγκεκριμένη στιγμή περισσότερα πράγματα ούτε να αρχίζουμε να λέμε για στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: