18 Ιουνίου 2009

Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ, Βιτορίνο Αντούνιες προτάθηκε στον ΠΑΟΚ

Ο 30χρονος επιθετικός είναι μεν ελεύθερος, αλλά δέχεται ισχυρή πίεση από την Σίβας Γκουανταλαχάρα. Φόρεσε τη φανέλα της τελευταίας για διάστημα τεσσάρων χρόνων, κατέκτησε το πρωτάθλημα του Μεξικού, ενώ είναι το αγαπημένο πρόσωπο των οργανωμένων οπαδών της. Δίχως καμία αμφιβολία, ο Μπαουτίστα είναι ο παίκτης που θέλει ο Σάντος.
Εχει ηγετικές ικανότητες, διαθέτει εξαιρετική τελική πάσα, αλλά και τη τεχνική κατάρτιση ώστε να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι. Πρόκειται όμως για την πιο ακριβή περίπτωση - από τις τρεις συνολικά περιπτώσεις που εξετάζονται - ενώ ο ίδιος ο αθλητής με δηλώσεις του τόνισε ότι «έχω δύο προτάσεις από την Ελλάδα».
Στο μεταξύ, στον ΠΑΟΚ προτάθηκε και εξετάζεται η περίπτωση του Βιτορίνο Αντούνιες. Πρόκειται για έναν 22χρονο αριστερό οπισθοφύλακα του οποίου τα δικαιώματα ανήκουν στην Ρόμα.

Η ιταλική ομάδα είχε αποκτήσει δανεικό τον διεθνή ποδοσφαιριστή από την Πάκος Φερέϊρα, αλλά τον Απρίλιο του 2008 κατέβαλλε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του.
Εντούτοις, παραχωρήθηκε δανεικός στη Λέτσε, χωρίς όμως να του δοθούν πολλές ευκαιρίες. Σχετικά με τον Αντούνιες, το γεγονός ότι ήταν μέλος όλων των εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας, αδιαμφισβήτητα δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για παίκτη αξίας. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ούτε μία «γεμάτη» χρονιά.
Κατά τα άλλα, την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ, Θόδωρου Ζαγοράκη, με τον Ζήση Βρύζα, προκειμένου να γίνει συζήτηση επί των μεταγραφικών θεμάτων.
Παρών -έστω και δια τηλεφώνου- στη συζήτηση θα είναι και ο Φερνάντο Σάντος. Στο μεταξύ, ο Βασίλης Γκαγκάτσης εντάχθηκε και επίσημα πλέον στους μετόχους της ΠΑΕ.
Ο νυν εκτελεστικός διευθυντής κατέχει το 12% των μετοχών, ποσοστό που μέχρι πρότινος ανήκε στον Ηλία Βιολίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: