28 Ιουνίου 2009

«Ο Σισέ θα κάνει πάταγο στην Ελλάδα» τόνισε ο Καρεμπέ


Η μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό προκάλεσε πάταγο στην Ευρώπη, αλλά προκάλεσε και την έκπληξη του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρολεύκων» είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για το νέο αστέρι του Παναθηναϊκού, ενώ κατέθεσε την άποψή του και για τον Κιμ Κάλστρομ, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

- Κριστιάν, καλησπέρα από την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Κάλστρομ. Η άποψή σου;

«Τον ξέρω τον Κάλστρομ. Τον παρακολουθώ στη Λιόν και ομολογώ πως αν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός θα κάνει μία τεράστια μεταγραφή. Πραγματικά πρόκειται για σπουδαίο παίκτη».

- Στην Γαλλία τι ακούγεται; Υπάρχει πρόταση από τον Ολυμπιακό;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν διαβάζω τις τελευταίες μέρες εφημερίδες. Άκουσα ότι ο Ολυμπιακός τον εξετάζει, όπως εξετάζει και άλλες περιπτώσεις. Αν τον αποκτήσει όμως, πίστεψέ με ότι θα πρόκειται για μία τεράστια μεταγραφή».

- Θα μου περιγράψει το στιλ του; Πού μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό; Ο νέος προπονητής της ομάδας τον προορίζει για αντικαταστάτη του Τζόρτζεβιτς.

«Παίκτες σαν τον Τζόρτζεβιτς δεν καλύπτονται εύκολα. Στο δηλώνω κατηγορηματικά. Όμως, ο Κάλστρομ έχει την προοπτική, επειδή παίζει και στις δύο πλευρές, αλλά και πίσω από τους δύο επιθετικούς, ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Και ήδη στην Γαλλία έχει χτίσει ένα πολύ καλό όνομα, τόσο με τις εμφανίσεις του στη Ρεν, όσο και στη Λιόν».

- Το καλό του πόδι είναι το αριστερό, έτσι δεν είναι;

«Ναι, ναι… Και στις κινήσεις του με την μπάλα, μόνο το αριστερό πόδι χρησιμοποιεί. Ακόμα και στη δεξιά πλευρά όταν παίζει, δεν κάνει ποτέ σέντρες με το δεξί. Πάντα φέρνει την μπάλα στο αριστερό».

- Είναι γρήγορος;

«Όχι σαν τον Τζόλε, αλλά έχει την ταχύτητα που χρειάζεται. Παίζει πολύ με το μυαλό».

- Θα ήθελα να σε ρωτήσω και για τον Τζιμπρίλ Σισέ.

«Πήγε στον Παναθηναϊκό, ε;».

- Ναι. Η άποψή σου;

«Σπουδαίος παίκτης. Είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά θα κάνει πάταγο στην Ελλάδα. Πραγματικά μεγάλος παίκτης».

- Δεν είναι και λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι θα ανέβει επίπεδο ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Σισέ.

«Είναι 27 ετών, επιθετικός που σκοράρει συνεχώς, παίζει στην Εθνική ομάδα. Συγγνώμη που το λέω και ίσως πικράνω τους αγαπημένους μου φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία μεγάλη μεταγραφική επιτυχία.

»Ελπίζω όμως, ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο με τον Σισέ, αλλά κι αυτός δεν μπορεί από μόνος του να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το θέμα είναι να έχει και στηρίγματα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: