10 Ιουνίου 2009

«Χωρίς το εμπορικό, δεν γίνεται το γήπεδο του ΠΑΟ» τόνισε ο Α.Βωβός

Στην προοπτική της ανάκλησης της δωρεάς των 56 στρεμμάτων, στα οποία πρόκειται να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά και η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αμαρουσίου, Αρης Βωβός, σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στο «Αθλητικό Μετρόπολις» στη Θεσσαλονίκη.

Στο ερώτημα τι συμβαίνει με το έργο της διπλής ανάπλασης για τον περιβάλλοντα χώρο του υπό κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού που έχει αναλάβει η εταιρεία του και το πού βρίσκεται αυτή η υπόθεση, ο κ. Βωβός είπε:

«Δεν υπάρχουν μόνο μέτοχοι, αλλά και 6.000 επενδυτές στην εταιρεία μας. Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι πως η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα βγει σε 10-15 μέρες. Αυτό είναι σίγουρο και οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Παναγιωτόπουλος, του οποίου λήγει η θητεία στο τέλος του μήνα, θα πρέπει να εκδώσει αυτή την απόφαση.

»Υπάρχει μια σεναριολογία σχετικά με αυτήν την απόφαση, θεωρώ όμως ότι, είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω κάποιας νομοθετικής ρύθμισης ή τροπολογιών, το έργο θα προχωρήσει. Δεν διακυβεύεται το έργο του εμπορικού κέντρου, αλλά η τύχη της διπλής ανάπλασης.

»Γιατί, αν η εταιρεία δεν μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορικού κέντρου, τότε η εταιρεία θα προβεί στην ανάκληση της δωρεάς των 56 στρεμμάτων και αυτό σημαίνει πως η διπλή ανάπλαση και η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

»Ετσι όπως είναι διαμορφωμένα αυτή την στιγμή, είναι επιβεβλημένο να προχωρήσει το έργο, γιατί το έχει ανάγκη η πόλη. Κι όλα αυτά σε μια τριτοκοσμική περιοχή, στον Βοτανικό, που, τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, είναι μια πραγματική παραγκούπολη, έτσι όπως έγινε με τις βιομηχανίες και τα συνεργεία αυτοκινήτων και τις άλλες κατασκευές.

»Κι ύστερα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, των 19 στρεμμάτων όπου θα αναβαθμίσει το κέντρο της Αθήνας και η αναβάθμιση των δυο αυτών περιοχών είναι αναγκαία για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών στην Αθήνα.

»Δυστυχώς, στην Ελλάδα ζούμε σε ένα περιβάλλον που είναι πολεοδομικά απαράδεκτο και ο Νόμος αυτός, ο 3481, που νομιμοποίησε την ανάπλαση, είναι ένας σοφός νόμος.

»Γιατί την στιγμή που η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τις δικές της παρεμβάσεις, η σύμπραξη του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα είναι αναγκαία και με τα κεφάλαια αυτά μπορεί να συνυπάρξει λύση σε αρκετά τέτοια ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: