7 Οκτωβρίου 2009

«Διαφορετικός κόσμος εδώ» υποστήριξε ο... Γερμανός Πλιάτσικας

Στους έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί μαζί τους το ελληνικό ήρθε να προστεθεί ο Βασίλης Πλιάτσικας.

Ο νεαρός άσος της Σάλκε επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο «ellasport.de» την κατωτερότητα του ποδοσφαίρου που βλέπουμε στην Ελλάδα, συγκριτικά με αυτό της Bundesliga.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μετακόμισε το καλοκαίρι στη Σάλκε και έχοντας πάρει χρόνο συμμετοχής μπορεί πλέον να δει ξεκάθαρα τις διαφορές ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις:

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εδώ το ποδόσφαιρο παίζεται με περισσότερη δύναμη και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στην Ελλάδα, οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι οι τρεις ομάδες που έχουν οικονομικά θεμέλια και αντίστοιχα δυνατούς παίκτες.

»Αυτό υποδεικνύει ότι το πρωτάθλημα δεν είναι ισορροπημένο όπως της Bundesliga. H Σάλκε πούλησε 44.000 εισητήρια διαρκείας. Θυμάμαι αγώνα πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας με 6.000 οπαδούς σε γήπεδο που χωρούσε 35.

»Υπήρχαν περισσότεροι αστυνομικοί παρά οπαδοί. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικό κόσμο!», δήλωσε ο διεθνής χαφ και στη συνέχεια τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας παραμένει στάσιμη και ότι δεν δίνονται ευκαιρίες στα νέα ταλέντα:

«Ο προγραμματισμός δεν έχει αλλάξει καθόλου. Η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον πηγαίνουν περισσότεροι ξένοι ποδοσφαιριστές στις μεγάλες ομάδας. Τα ταλέντα στην Ελλάδα μένουν ταλέντα, αφού παρόλο που στις μικρές εθνικές ομάδες παίζουν βασικοί, στο πρωτάθλημα της χώρας μένουν εκτός».

Ο Πλιάτσικας μίλησε ακόμα για τον τρόπο που έφτασε στη Σάλκε, τους λόγους που τον έκαναν να φύγει από την ΑΕΚ αλλά και για την θέση στην οποία προτιμάει να αγωνίζεται: «Για μένα είναι ιδιαίτερη στιγμή που βρίσκομαι εδώ. Έμαθα από την τηλεόραση πολλά για τη Σάλκε και μετά ακολούθησαν ορισμένα δημοσιεύματα που με έφερναν εδώ.

»Ολα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Δεν ήξερα τίποτα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ο μάνατζέρ μου μού είπε πως θα ταξιδέψουμε στην Φρανκφούρτη. Μόλις είδα το χειρόγραφο της Gazprom κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για τη Σάλκε. Δεν πίστευα ότι αυτό το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα, πόσο μάλλον να πάω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Σάλκε.

»Με τον πρώτο προπονητή μου έπαιζα εκεί που είχα μάθει: στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Μετά ήρθε άλλος προπονητής που δεν με χρησιμοποιούσε τόσο. Τότε αρχίσαμε συζητήσεις. Είπα πως θα ήταν καλύτερα να φύγω για να βελτιωθώ περισσότερο, να αλλάξω παραστάσεις αν με εκείνον δεν είχα μέλλον», πρόσθεσε ο 21χρονος.

Συνεχίζοντας, σχολίασε την προετοιμασία που ακολούθησε με την γερμανική ομάδα: «Ηταν πραγματικά πολύ σκληρή. Ακόμη και αυτό το θεώρησα καλή αλλαγή από τον ελληνικό τρόπο. Είχε σίγουρα τα οφέλη της. Εγινα περισσότερο δυνατός σε μονομαχίες και γενικότερα όλη η φυσική μου κατάσταση βελτιώθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: