7 Οκτωβρίου 2009

Ξεκίνησε το υπερατλαντικό ταξίδι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου θα δώσει τα δυο σπουδαία φιλικά παιχνίδια με Σαν Αντόνιο Σπερς και Κλίβελαντ Καβαλίερς και ο Παναγιώτης Γιαννάκης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» σε αυτά τα ματς.

«Πάμε να παίξουμε απέναντι σε δυο σπουδαίες ομάδες και είναι μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό να συμμετέχει σ’ αυτά τα παιχνίδια. Στο μυαλό μας φυσικά είναι να δουλέψουμε και να κερδίσουμε απ’ αυτά τα δυο παιχνίδια κοιτώντας το καθένα ξεχωριστά.

Οι Σπερς με τους οποίους παίζουμε αρχικά είναι μια σπουδαία ομάδα που καθοδηγείται απ’ ένα σπουδαίο προπονητή. Ότι κι αν πούμε θα είναι λίγο», τόνισε ο «δράκος» και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε ως στόχο να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε πράγματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά κι απ’ αυτό στο Κλίβελαντ. Θέλουμε να δούμε πως μπορούμε να προσαρμοστούμε στις διαφορετικές συνθήκες και να σκεφτόμαστε αυτές τις διαφορές. Μόνο να μάθουμε έχουμε από αυτά τα παιχνίδια».

Ο Τσίλντερς χαρακτήρισε ως διασκεδαστική εμπειρία την παρουσία του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ: «Είναι πολύ σημαντικό ταξίδι για τον Ολυμπιακό γιατί θα παίξουμε απέναντι σε παίκτες Hall of Fame. Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας. Η φήμη του Ολυμπιακού είναι ήδη γνωστή τόσο στο ΝΒΑ όσο και σ’ όλο τον κόσμο, αλλά μ’ αυτά τα παιχνίδια θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε. Θα είναι μια διασκεδαστική εμπειρία και μακάρι να μέναμε περισσότερο εκεί', τόνισε ο 26άχρονος φόργουορντ ο οποίος δεν κρύβει την ανυπομονησία του για να πάρει και πάλι... γεύση ΝΒΑ.

'Είμαι ανήσυχος και ανυπόμονος. Ξέρω ότι το ίδιο είναι και ο Βον με τον Λίνας. Όλα τα παιδιά όμως πιστεύω ότι θα έχουν διαφορετικά συναισθήματα γι’ αυτά τα δυο παιχνίδια γιατί είναι κάτι το ξεχωριστό. Θα παίξουμε με δυο από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου κι αυτό δε γίνεται συνέχεια. Το ΝΒΑ προσέχει πολύ το προϊόν του και όλα είναι πολύ οργανωμένα, αλλά ο Ολυμπιακός πιστέψτε με δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές, αλλά το μπάσκετ είναι παντού το ίδιο. Τα παιδιά θα δουν περισσότερο το πώς είναι να ταξιδεύεις και να παίζεις συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το το κουραστικό ταξίδι του Ολυμπιακού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, υπογράμμισε: «Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχουμε μόνο μια μέρα πριν το πρώτο παιχνίδι. Διαφορετικά νομίζω ότι θα μας κάνει καλό το να παίξουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε».

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε στις 6 τα χαράματα από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Φρανκφούρτη κι απ’ εκεί το Χιούστον. Στη συνέχεια με νέα πτήση τσάρτερ οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στο Σαν Αντόνιο που είναι ο αρχικός τους προορισμός.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσουν τους Σπερς και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Κλίβελαντ.

Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων παραμένει στον αέρα ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιθανότητες να μεταδοθούν τελικά οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις αυξήθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: