5 Οκτωβρίου 2009

"Έκαψε" την ΑΕΚ ο Κάκος για να προστατεύσει την... θυγατρική του Ολυμπιακού! Ακύρωσε κανονικό γκολ και δεν της έδωσε πέναλτι! "Βράζει" η ΑΕΚ...

Ακόμη περισσότερο από την κορυφή απομακρύνθηκε η ΑΕΚ. Η πολύ καλά οργανωμένη Skoda Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια την αγωνιστικά κακή «Ένωση» με 1-0 με γκολ του Μάουρο Πόι στο 21’. Φωνάζουν δικαιολογημένα οι «κιτρινόμαυροι» για ακυρωθέν γκολ του Χέρσι στο 13’ από τον διαιτητή Κάκο. Υποψίες για χέρι του σκόρερ στο γκολ των Ακριτών και για πέναλτι σε τράβηγμα στον Μπλάνκο στο 78’.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πάρα πολύ γρήγορος από το ξεκίνημα και στο 15΄ έγινε η πρώτη μεγάλη φάση του ματς για λογαριασμό της ΑΕΚ. Από σέντρα του Γεωργέα ο Μαντούκα απέτυχε να στείλει τη μπάλα προς τα δίχτυα και ο Μπλάνκο με νέα σέντρα την έφερε στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Χέρσι με σουτ παραβίασε την εστία του Γκσπούρνινγκ. Ο διαιτητής Κάκος, όμως, πήρε "επάνω του" τη φάση και ακύρωσε το γκολ, ισχυριζόμενος ότι ο Αιθίοπας αμυντικός έκανε κοντρόλ με το χέρι πριν το τελικό σουτ.

Παρόμοια φάση έγινε 6 λεπτά αργότερα, αυτή την φορά για τη Ξάνθη, μόνο που το τέρμα που πέτυχε ο Ποϊ από το κόρνερ του Λουτσιάνο και τη λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Σάχα μέτρησε κανονικά (1-0). Οι "κιτρινόμαυροι" διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Αργεντινού, αλλά ούτε από την τηλεόραση φάνηκε ξεκάθαρα εάν είχαν δίκιο, όπως και με την φάση του Χέρσι.

Στο 37΄ ο διαιτητής Κάκος με την υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, αλλά αυτή την φορά φαίνεται να είχε δίκιο, μιας και ο Χέρσι ήταν πιο μπροστά από τους αμυντικούς της Ξάνθης, πριν πασάρει στον Μπλάνκο και ο Αργεντινός στείλει την μπάλα στην άδεια εστία.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 48΄ ο Σκόκο μπήκε από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει καλή μπαλιά προς τον Μπλάνκο, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει. Μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το 2-0 έχασε η Ξάνθη στο 59΄, όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Λουτσιάνο ο Φλίσκας απέτυχε να σκοράρει από πολύ κοντά. Νέα σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους στο 68΄ με πρωταγωνιστή τον Ποϊ, το σουτ του οποίου από πλάγια δεξιά απέκρουσε προσωρινά ο Σάχα και στη συνέχεια η μπάλα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ χάθηκε στο 71΄, με τον Μπλάνκο να μην μπορεί να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, καθώς την κεφαλιά που έπιασε μπλόκαρε άνετα ο Γκσπούρνινγκ. Στο 82΄ ο Αραούχο έσωσε την ΑΕΚ σε πλασέ του Φλίσκα στην άδεια εστία. Στο 90΄ ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε εκπληκτικά το βολέ του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Κιντάνα, Βάλλας - Μπλάνκο

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (75΄ Βακουφτσής), Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας (84΄ Ριζογιάννης), Στρμπα, Κιντάνα, Ποϊ, Βασιλακάκης, Λουτσιάνο (61΄ Ταϊντέρ)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χέρσι (59΄ Λεονάρντο), Μαϊστόροβιτς, Μαντούκα, Γιάχιτς (86΄ Ιορντάκε), Γκερέιρο (64΄ Ταχτσίδης), Μπλάνκο, Γεωργέας, Σκόκο, Αρτσε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To palikari esfakse tin aek kai oxi mono oti pexnidi blepw tou kakou tha sizitounte oi faseis tou gia bgomada kai bale.
Prepi ta atoma auta na stamatisoune na asxolounte me to podosfero.
Egw kserw pws ama den kanw kala ti douleia mou den tha exw douleia i tha me dioksoune autos giati einai akoma dietitis den mporw na katalabw.
Euxome na teliwnei sintoma to asteio me ton kako kai na paei spitaki tou...arketa eksipiretise simferonta alon....
Prodromos Trikilis