5 Οκτωβρίου 2009

Δύο (!) γκολ ο Σισέ και 6 Χ 6 για Παναθηναϊκό που δεν... ξεκολάει από την κορυφή!


Ακλόνητος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, συντρίβοντας 4-0 τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ φτάνοντας τις έξι νίκες σε ισάριθμα ματς. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος από τους «πράσινους».
Ο Βύντρα με πλασέ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Κατσουράνης με κεφαλιά-ψαράκι εκτός περιοχής (!) στο 66’ άνοιξαν το δρόμο προς τη νίκη. «Κερασάκι» στην τούρτα τα γκολ του αναγεννημένου Σισέ στο 70’ και στο 86’. Δύο δοκάρια με Τουάμα και Ρομέου είχαν οι Θεσσαλοί.
Η Λάρισα ήταν ανώτερη του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα του αγώνα και στο 7΄ ανησύχησε για πρώτη φορά την άμυνα των "πρασίνων", όταν σε διαδοχικά σουτ των Κατσαρού, Ααραμπ και Τουάμα, η μπάλα βρήκε τα σώματα αμυντικών του Παναθηναϊκού. Η μεγάλη φάση για τους Θεσσαλούς ήρθε στο 13΄ με τον Ντε Νίγκρις να πλασάρει μέσα από την περιοχή και τον Τζόρβα να διώχνει ενστικτωδώς με τα πόδια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό από λάθος του Σίμιτς, ο Σισέ μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν κακό και ο Μάλαρζ έδιωξε με τα πόδια.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 20΄ και στο 31΄ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Βύντρα από πλάγια θέση στην περιοχή βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Μάλαρζ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στ΄ αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από κόρνερ του Καραγκούνη και αδράνεια της άμυνας των Θεσσαλών, ο Λουκάς Βύντρα σε άδεια εστία έκανε το 1-0.

Με τεράστια ευκαιρία για τη Λάρισα ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο. Το σουτ του Τουάμα στο 50΄ βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Τζόρβα. Με την είσοδο του Νίνη στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και στο 63΄ ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πλάσαρε άουτ. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους. Εστω κι αν χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης για να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ ο Κατσουράνης στο 66΄ με κεφαλιά ψαράκι αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, μετά την λανθασμένη απόκρουση του Μάλαρζ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σισέ με προβολή πέτυχε το τρίτο τέρματα του Παναθηναϊκού και το ματς τελείωσε στο σημείο εκείνο.

Η Λάρισα είχε δεύτερο δοκάρι (οριζόντιο) στο 71΄ με το μακρινό σουτ του Ρομέου (απέκρουσε λίγο ο Τζόρβας), ενώ στο 77΄ έχασε διπλή ευκαιρία να μειώσει, αρχικά με τον Τουάμα να μην μπορεί να σκοράρει από τη μικρή περιοχή και στη συνέχεια η κεφαλιά του Σιατραβάνη ουσιαστικά σε άδειο τέρμα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά πριν τη λήξη από μπαλιά του Γκάμπριελ ο Σισέ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 4-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Κίτρινες: Γκάμπριελ, Σισέ - Τουάμα, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι (22΄ Γκάμπριελ), Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (75΄ Ρουκάβινα), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Καραγκούνης (61΄ Νίνης), Κατσουράνης

ΛΑΡΙΣΑ (Μ. Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Σίμιτς (73΄ Σιατραβάνης), Ααραμπ, Ρομέου (73΄ Κυριακίδης), Μελίσσης, Κατσιαρός, Φερέιρα (63΄ Μετίν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: