7 Οκτωβρίου 2009

Ξέσπασμα Σάντος, χαμόγελα Ζαγόρ

Οταν ο Βλάνταν Ιβιτς έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι και λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πρόσεξαν την αντίδραση του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος προπονητής πανηγύρισε τόσο έντονα, όπως δεν έχει κάνει σε κανένα άλλο γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά και σε καμία άλλη στιγμή από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ανθρωποι που τον ζουν καθημερινά και έχουν δει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά μετά τα γκολ δεν θυμούνται να έχει πανηγυρίσει σε άλλη περίπτωση με τόσο έντονο τρόπο. Ηταν το ξέσπασμα του Πορτογάλου προπονητή, που πετάχτηκε από τη θέση του μόλις η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, σήκωσε τα χέρια του, γύρισε προς την κερκίδα των επισήμων, φώναξε γκολ και κάνοντας μία μικρή στροφή γύρω από τον πάγκο επέστρεψε στη θέση του. Το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Σάντος ξέσπασμα κράτησε ωστόσο ελάχιστα, καθώς αμέσως ο Πορτογάλος απευθύνθηκε στον Βιεϊρίνια και του έδωσε εντολή να γυρίσει ο ΠΑΟΚ σε 4-4-2.

Παρόμοιος ήταν και ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισαν το γκολ του Ιβιτς και ο Ζήσης Βρύζας (που είδε το πρώτο ημίχρονο από τη θέση του δίπλα στη φυσούνα μαζί με τον Σπύρο Μηλιωρίδη και τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο, «μετακόμισε» σε μία καρέκλα, λίγο πιο πέρα από τον πάγκο της ομάδας), αλλά και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που έβλεπε το παιχνίδι από τις σουίτες.

Η πίεση και το άγχος των τελευταίων ημερών έφυγαν με τη μία από πάνω τους. Κι αυτήν τη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αποχώρησε από το γήπεδο πριν τα... μαύρα μεσάνυχτα (όπως είχε συμβεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό), με ένα χαμόγελο ικανοποίησης και έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή η νίκη επί του Ηρακλή θα είναι η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: