30 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Champions League, 4ος Ομιλος: Για νέο «θαύμα» ο ΑΠΟΕΛ

FC Porto - Club Atlético de Madrid

Η Porto στάθηκε αξιοπρεπέστατα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League στο Λονδίνο, όταν και ηττήθηκε δύσκολα 1-0 από την Chelsea στο Stamford Bridge. Σήμερα, οι γηπεδούχοι θα έχουν και την παράδοση μαζί τους, καθώς πέρυσι, στην ίδια διοργάνωση, είχαν κερδίσει την Atletico Madrid. Ηταν τα δύο γκολ του Lisandro Lopez στο Vicente Calderon αυτά που εν τέλει έκαναν τη διαφορά κόντρα στον ισπανικό σύλλογο, καθώς το 2-2 εκείνου του αγώνα, διαδέχθηκε το 0-0 στο Dragao.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η τελευταία νίκη της Porto επί ισπανικού συλλόγου ανάγεται στο μακρινό 1999, όταν και είχε επικρατήσει 2-1 της Real Madrid στη φάση των ομίλων. O Fernando θα απουσιάσει από την αναμέτρηση έχοντας αποβληθεί κόντρα στην Chelsea, ενώ ο Jesualdo Ferreira δεν μπορεί να υπολογίζει σε αρκετούς παίκτες του, συμπεριλαμβανομένου του Miguel Lopes που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο μηρό. Οι Silvestre Varela και Cristian Rodriguez, έχουν τεθεί και αυτοί νοκ άουτ λόγω τραυματισμών.

Έκπληξη ήταν η γκέλα της πρεμιέρας για την Atletico Madrid, όταν και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο 0-0 με τον - νέο στη διοργάνωση - ΑΠΟΕΛ. Ακόμα μια κακή εμφάνιση, ίσως αποδειχθεί καταστροφική και για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο τον Abel Resino, καθώς ακολουθούν δύο παιχνίδια με την ισχυρή Chelsea.

Είναι παράξενο, ωστόσο η ταλαντούχα ισπανική ομάδα έχει πάρει μόλις τέσσερις βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές στην Primera Division. Τουλάχιστον, το βράδυ του Σαββάτου απέσπασε στο φινάλε ισοπαλία 2-2 από τη Valencia μέσα στο Mestalla. Στο παιχνίδι αυτό, όμως, τραυματίστηκε στο μηρό ο Sergio Aguero και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο Resino δεν μπορεί σίγουρα να υπολογίζει στον τερματοφύλακα Sergio Asenjo, αλλά και τους Maxi Rodriguez, Raul Garcia.

Διαιτητής: Nicola Rizzoli (Ιταλός)
Οι πιθανές συνθέσεις:
Porto: Helton - Fucile, Rolando, Bruno Alves, Pereira - Valeri, Belluschi, Raul Meireles - Mariano, Falcao, Hulk
Atletico Madrid: Roberto - Valera, Perea, Ujfalusi, Antonio Lopez - Simao, Cleber, Assuncao, Jurado - Forlan, Aguero

AΠΟΕΛ - Chelsea FC

Η μεγάλη Chelsea φιλοξενείται στο ΓΣΠ της Λευκωσίας από τον ΑΠΟΕΛ - που έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα με την «λευκή» ισοπαλία στην Μαδρίτη απέναντι στην Atletico - και είναι το φαβορί για την νίκη.

Ο Kamil Kosowski ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και θα είναι στην διάθεση του Ivan Jovanovic. Ο Πολωνός μέσος διεκδικεί μάλιστα θέση στο αρχικό σχήμα. Όσον αφορά τον κορυφαίο παίκτη του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Δόξα Κατωκοπιάς (3-0), τον Adrian Sikora, δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τους Λονδρέζους. Ο Πολωνός επιθετικός τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου και θα μείνει εκτός για προληπτικούς λόγους. Ο Jovanovic δεν υπολογίζει και στους τραυματίες Paulo Jorge, Marcin Żewłakow και Joost Broerse.

Από την άλλη, ο Carlo Ancelotti επέμενε πως δεν νιώθει πίεση ενόψει της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ, μετά τη βαριά ήττα 3-1 από τη Wigan - πρώτη φετινή στην Premier League. Οι Joe Cole και Deco θα είναι στον πάγκο για την αναμέτρηση με τους Κύπριους, ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να αποφασίσει ποιος θα αγωνιστεί σε ρόλο αριστερού μπακ, με τον Ashley Cole να έχει αποχωρήσει τραυματίας από το σαββατιάτικο παιχνίδι. Επιπλέον, θα απουσιάσουν οι Michael Ballack και John Obi Mikel. Ο αρχηγός της Γερμανίας υπέστη διάστρεμμα, ενώ ο Mikel ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο. Επιπλέον, ο Didier Drogba είναι τιμωρημένος.

Διαιτητής: Bertrand Layec (Γάλλος)

Πιθανές συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης - Κόντης, Morais, Grnčarov, Haxhi - Kosowski, Σατσιάς, Μιχαήλ, Πουρσαϊτίδης, Χαραλαμπίδης - Mirosavljević
Chelsea: Čech - Ivanović, Carvalho, Terry, Bosingwa - Essien, Lampard, Malouda, Kalou, Deco - Anelka

Δεν υπάρχουν σχόλια: