30 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Champions League, 1ος όμιλος: Άλλοτε θα ήταν τελικός

Bayern - Juventus

Σκόνταψε στο Hamburg η φορμαρισμένη Bayern (2,20 ο άσος στο ανταλλακτήριο), χάνοντας με 1-0. Οι Βαυαροί δικαιούνταν, πάντως, τουλάχιστον την ισοπαλία, χάνοντας έξι καθαρές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Η Bayern ηττήθηκε για τελευταία φορά σε εντός έδρας αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League συμπτωματικά από τη Juventus, την περίοδο 2004/05 (0-1). Πλην των χρόνια τραυματιών Demichelis, Van Bommel, ο Luis Van Gaal δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα. Στην επίθεση οι Klose, Gomez, Olic, ερίζουν για δύο θέσεις, με τον Luca Toni να μένει εκτός αποστολής.

Η Juventus (3,85 το διπλό στην Betfair) είχε το απόλυτο στη Serie A μέχρι την περασμένη Πέμπτη, αλλά μέσα σε τέσσερις μέρες παραχώρησε ισοπαλίες σε Genoa (2-2) και Bologna (1-1). Σε σχέση με το 1-1 της πρεμιέρας με την Bordeaux επιστρέφουν οι μέσοι Diego, Del Piero, Felipe Melo και ο αμυντικός Chielini. Εκτός είναι ο αμυντικός Fabio Cannavaro και ο μέσος Hasan Salihamidžić, που δεν θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα. Ο Iaquinta είναι σίγουρος για την επίθεση με παρτενέρ έναν εκ των Amauri ή τον φορμαρισμένο Trezeguet. Καλές αναμνήσεις έχει ο Diego από την Allianz Arena, καθώς με τη φανέλα της Werder πανηγύρισε δύο νίκες και μία ισοπαλία τα τελευταία τρία χρόνια.

Διαιτητής: Webb (Αγγλία)
Πιθανές συνθέσεις:
Bayern: Butt - Breno, van Buyten, Badstuber, Lahm - Ottl, Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben, Gomez, Ribery
Juventus: Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Camoranesi, Felipe Melo, Marchisio - Diego - Iaquinta, Trezeguet

Bordeaux - Maccabi Haifa

Μόνη πρώτη συνεχίζει η Bordeaux (1,30 o άσος στην Betfair) στη Γαλλία, κερδίζοντας και την Κυριακή τη Rennes με 1-0. Μετά το 1-1 με τη Juventus στο Τορίνο έχει προβάδισμα πρόκρισης, θα το διατηρήσει όμως μόνο αν κερδίσει τη Maccabi σήμερα. Ο Βραζιλιάνος μέσος Jussiê, που δεν αγωνίστηκε την Κυριακή λόγω γρίπης, δεν θα επιστρέψει ούτε τώρα στην αποστολή, όπως και ο Yoan Gouffran. Αμφίβολοι οι Michaël Ciani και Fernando Cavenaghi. «Σεβόμαστε τη Χάιφα το ίδιο όπως την Bayern και τη Juventus», δήλωσε ο τεχνικός Laurent Blanc.

Το απόλυτο έχει η Maccabi Haifa (15,50 το διπλό) στο Ισραήλ με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μάλιστα, στο πιο πρόσφατο κέρδισε μέσα στο Tel Aviv την πανίσχυρη Hapoel με 2-1. Όπλο της η επίθεση με 10 τέρματα στα 4 ματς. Ο αμυντικός χαφ Culma εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, καθιστώντας πλήρη την αποστολή των Ισραηλινών.

Η ομάδα των Γιρονδίνων μετρά μόλις μία εντός έδρας ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτήν την υπέστη από τη Roma πέρσι με 1-3 στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι Γάλλοι θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά ισραηλινή ομάδα, όμως ο Laurent Blanc, έχει κερδίσει τη Maccabi με 5-2 ως ποδοσφαιριστής της Manchester United το Σεπτέμβριο του 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια: