20 Σεπτεμβρίου 2009

Καζλάουσκας: «Μας έλειψαν Παπαλουκάς, Διαμαντίδης»

Αναγνώρισε την ανωτερότητα της Ισπανίας ο Γιόνας Καζλάουσκας που στάθηκε στην απουσία των Παπαλουκά, Διαμαντίδη. Τη δήλωση ότι λείπουν οι παίκτες ηγέτες από την Εθνική ομάδα, την έκανε ο Λιθουανός προπονητής μετά τη συνέντευξη Τύπου μιλώντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους.

«Δεν είχαμε καλή κίνηση στην επίθεση, η άμυνα της Ισπανίας μας περιόρισε και δεν μπορέσαμε να βρούμε τρόπο να σκοράρουμε. Η Ισπανία νίκησε δίκαια, της αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δουλέψουμε για το αυριανό παιχνίδι» τόνισε ο Καζλάουσκας εμφανώς απογοητευμένος στην αίθουσα Τύπου και χωρίς να έχει διάθεση για πολλά λόγια. Λίγο αργότερα μίλησε σε Λιθουανούς δημοσιογράφους και είπε περισσότερα: «Το θέμα για τον μικρό τελικό δεν είναι η σωματική κούραση, αλλά η πνευματική. Δεν ξέρω τόσο καλά τους Έλληνες, αλλά κοιτώντας τους στα μάτια είδα πως είναι πολύ απογοητευμένοι. Δεν ξέρω πώς θα είναι στον μικρό τελικό, ελπίζω να έχουν ξεπεράσει την ήττα και να είναι έτοιμοι».

Ο Καζλάουσκας μίλησε και για την απουσία των Παπαλουκά, Διαμαντίδη στους συμπατριώτες του: «Λείπουν από την Εθνική Ελλάδας, οι δύο ηγέτες της, ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς, που βοηθούσαν στο ροτέισον της ομάδας. Παλιότερα υπήρχαν πολλοί παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο, έδιναν ενέργεια και άλλαζαν το παιχνίδι. Τώρα το ροτέισον είναι πολύ μικρότερο και δεν έχουμε την ίδια ενέργεια ως ομάδα».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε ακόμα ότι «η διαιτησία ήταν κακή» και γι΄ αυτό ήταν εκνευρισμένος. «Σε πολλές περιπτώσεις έγιναν άσχημα σφυρίγματα».

Ο Γιάννης Καλαμπόκης εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μία δίκαιη νίκη για την Ισπανία, είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Έπαιξε τέλεια, εμείς προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά κάναμε ορισμένες κακές επιθετικές επιλογές, που τους έδωσαν την ευκαιρία να βγάλουν αιφνιδιασμούς και να ξεφύγουν. Εξακολουθούμε να έχουμε πολλές πιθανότητες για το μετάλλιο. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι».

Η εξαιρετική φυσική κατάσταση και η πολύ καλή άμυνα ήταν σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο τα σημεία που έκριναν το ματς. Ο Ιταλός κόουτς δήλωσε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε ικανοποιημένοι απ’ αυτό το παιχνίδι. Τη νίκη μας έδωσε η άμυνά μας, πάνω στην οποία δουλεύαμε τόσες εβδομάδες. Αυτό ήταν το κλειδί. Για να παίξεις 40 λεπτά, με τόσο ένταση στην άμυνα πρέπει να έχεις και εκπληκτική φυσική κατάσταση. Χάρη στη φυσική μας κατάσταση μπορέσαμε να διατηρήσουμε αμείωτη αυτή την πίεση. Ο Καμπέθας με την άμυνά του βοήθησε τον Ρούμπιο πάνω στον Σπανούλη. Κάποιοι παίκτες, οι πιο σημαντικοί που έπαιζαν περισσότερο χρόνο από την αρχή κουράστηκαν κάποια στιγμή στο τουρνουά, αλλά αυτοί που έρχονται από τον πάγκο ήταν πανέτοιμοι να παίξουν περισσότερο. Την πιο κρίσιμη στιγμή οι βασικοί είχαν ξεκουραστεί και τώρα είμαστε πανέτοιμοι να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Χαιρόμαστε που έχουμε δώδεκα παίκτες με μεγάλο κίνητρο. Τώρα ήρθε η ώρα να γράψουμε ιστορία…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: