16 Σεπτεμβρίου 2009

Στην ΟΥΕΦΑ ο "φάκελος" Σισέ

Ο «πράσινος» φάκελος υποστήριξης της έφεσης που κατατέθηκε για την ποινή του Τζιμπρίλ Σισέ έφυγε από το νομικό τμήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Δευτέρας για τα κεντρικά της Νιόν, με την ελπίδα ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της UEFA θα κρίνει με μεγαλύτερη επιείκεια τον Γάλλο στράικερ του "τριφυλλιού", απ' ό,τι η Πειθαρχική.

Στην υπερασπιστική τους γραμμή οι "πράσινοι" ζητούν ναι μεν να ισχύσει η ποινή 3 αγωνιστικών του 28χρονου επιθετικού (ο οποίος αποβλήθηκε στη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το σκληρό τάκλιν του στον Ασουνσάο), αλλά με τη μορφή αναστολής. Παράλληλα, επικαλούνται τον πρότερο έντιμο βίο του Σισέ, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο (με περισσότερα από 300 επίσημα παιχνίδια με τους συλλόγους του και την εθνική Γαλλίας), δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα εντός γηπέδων, αλλά και δεν έχει επιδείξει συμπεριφορές που να επισύρουν τόσο βαριά ποινή. Επίσης ο Παναθηναϊκός αναφέρεται και στο γεγονός ότι ο Σισέ έχει τραυματιστεί δύο φορές πολύ σοβαρά στο παρελθόν σε αγώνες, υπογραμμίζοντας ότι ο Γάλλος θα ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο που θα ρίσκαρε την υγεία και τον τραυματισμό ενός συναδέλφου του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον φάκελό του ο Παναθηναϊκός, αναφέρει ως παράδειγμα "ποινής με αναστολή" την υπόθεση του πορτιέρε της Μίλαν, Ντίντα, πριν από δύο χρόνια (όπου είχε τιμωρηθεί για "θέατρο" σε ένα παιχνίδι με τη Σέλτικ), ενώ είναι άκρως ενθαρρυντικό -αν και βεβαίως πρόκειται για διαφορετική υπόθεση- το γεγονός ότι μόλις χθες η δευτεροβάθμια επιτροπή της UEFA έκανε αποδεκτή την έφεση της Αρσεναλ για την τιμωρία του Εντουάρντο και έσβησε την ποινή των δύο αγωνιστικών που είχε "φάει" για θέατρο στο ματς των "κανονιέρηδων" με τη Σέλτικ.

Οπως και να 'χει, πάντως, στον Παναθηναϊκό έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από τα υψηλά κλιμάκια της UEFA ότι η Δευτεροβάθμια θα επιληφθεί άμεσα του θέματος και θα πάρει την τελική απόφασή της πριν από το ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων με την Ντιναμό στο Βουκουρέστι. Οπερ σημαίνει ότι αν η ποινή του Σισέ "πέσει" (πράγμα δύσκολο, αλλά όχι απίθανο), ο Χενκ τεν Κάτε θα μπορεί να τον υπολογίζει νωρίτερα στα πλάνα του για τα υπόλοιπα ματς των "πράσινων" στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: