23 Σεπτεμβρίου 2009

Το πλάνο του Ζίκο

Η χθεσινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» έγινε για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού, του Ζίκο, και ο 57χρονος προπονητής της ομάδας του λιμανιού φανέρωσε από την αρχή τα «χαρτιά» του σε ό,τι αφορά τα πλάνα του για το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι οι Πειραιώτες θα παραταχθούν στο μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ έχοντας μόνο μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης και στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης θα παίξει ο Ζεβλάκοφ. Τα δύο κεντρικά μπακ του Ολυμπιακού θα είναι ο Μέλμπεργκ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και στα αριστερά θα αγωνιστεί ο Ραούλ Μπράβο. Σε ό,τι αφορά τη μεσαία γραμμή της ομάδας του λιμανιού, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Ντουντού με τον Λεντέσμα και λίγο πιο μπροστά στον άξονα θα αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης. Αυτό σημαίνει πως δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο οποίος τα είχε πάει πολύ καλά στην Τούμπα απέναντι στο «δικέφαλο» του Βορρά. Ο Ζαϊρί επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα παίξει στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ αριστερά θα αγωνιστεί ο Λεονάρντο. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ντιόγο, με τον Τοροσίδη να επωμίζεται το ρόλο του κρυφού κυνηγού πίσω από τον Βραζιλιάνο στράικερ.

«Να είμαστε ενωμένοι»
Ο Ζίκο μίλησε χθες για πρώτη φορά στους ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως να πει κάτι το ιδιαίτερο. Αρκέστηκε να ζητήσει από τους παίκτες καλή συνεργασία, ώστε να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του και να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο.

«Είναι η πρώτη προπόνηση που κάνουμε μαζί και θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να σας μάθω και να με μάθετε. Θέλω να περάσω στην ομάδα ορισμένα πράγματα που θεωρώ σημαντικά για να μπορέσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αν έχουμε καλή συνεργασία και είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας και για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε σωστά» είπε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος τεχνικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: