23 Σεπτεμβρίου 2009

"Έσφαξε" τον ΠΑΟΚ ο Κύρκος, αφού του ακύρωσε κανονικό γκολ...

Στον εξ΄ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Στο 73' ακυρώθηκε γκολ του Βιεϊρίνια και στο 74' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παπάζογλου.

Το α' ημίχρονο ήταν πολύ καλό και αδικείται από το 0-0 με το οποίο έληξε. Όμως αυτό οφείλεται εν μέρει και στην ατυχία, αφού οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αρχικά οι γηπεδούχοι στο 18' με μονοκόματο σουτ του Καστελιόνε σε φάουλ του Ρεκόμπα και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι στο 25' με «κεραυνό» του Γκαρσία έξω από την περιοχή. Και αυτές δεν ήταν οι μόνες ευκαιρίες. Στο 14' και μετά από ατομική προσπάθεια, ο Βιεϊρίνια «νικήθηκε» από τον Μπέλιτς, ενώ στην αντεπίθεση ο Κουμορτζί βρέθηκε απέναντι στον Χαλκιά αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 33' ο Ρεκόμπα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε διαγώνια, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έπεσε και μπλόκαρε.

Στο β' ημίχρονο οι φάσεις δεν ήταν πολλές, όμως υπήρχε ρυθμός και μια εμφανής διάθεση του ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη, αφού μέχρι το 63' ο Φερνάντο Σάντος είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, βάζοντας Κονσεϊσάο, Παπάζογλου και Φωτάκη. Οι επιθετικές βλέψεις ευδοκήμισαν στο 73', όταν ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ κι ενώ η μπάλα έφτασε στον Πορτογάλο από αντίπαλο (Μπέλιτς). Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό αργότερα (74') ο «Δικέφαλος» έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο νεαρός Παπάζογλου αντίκρισε κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό τάκλιν στον Κοντοέ.

Πάλι ο Βιεϊρίνια στο 79' βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μπέλιτς έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, ενώ στο 82' ο Πανιώνιος είχε την καλύτερη στιγμή του στο β' ημίχρονο, όταν ο Ρεκόμπα εκτέλεσε κόρνερ και ο Μανιάτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε κάτι άλλο σημαντικό κι έτσι παρέμεινε η «λευκή» ισοπαλία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 74' Παπάζογλου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζαβέλλας - Τσιρίλο, Γκαρσία

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν (86' Σίμωσης), Ρεκόμπα, Καστελιόνε (77' Σκούφαλης), Κουμορτζί, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης (46' Κονσεϊσάο), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (63' Φωτάκης), Φιλομένο (46' Παπάζογλου), Σαβίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: