21 Σεπτεμβρίου 2009

Μπλάνκο: «Είχα προσφορά από άλλον "μεγάλο" ελληνικό σύλλογο!»

Το περασμένο καλοκαίρι αναπτύχθηκαν πολλά «σενάρια» πώλησης γύρω από τα μεγάλα αστέρια της ΑΕΚ. Ένα απ' αυτά επιβεβαιώθηκε τον περασμένο Αύγουστο με τη μετακίνηση του Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ.
Όλα έγιναν ξαφνικά με τον «Sotis» και σήμερα, με τα πρωτοβρόχια, μαθαίνουμε «από πρώτο χέρι» ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο...πολιορκήθηκε και ο Iσμαέλ Μπλάνκο από άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα!!

«Αποκάλυψη τώρα», λοιπόν, από τον ίδιο τον μεγάλο «κανονιέρη» της ΑΕΚ, στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» που θα συζητηθεί.

«Είχα σημαντική οικονομική προσφορά από ανταγωνιστικό σύλλογο του ελληνικού πρωταθλήματος» μας είπε ο Ίσμαελ, δίχως να προχωρήσει... σε διευθύνσεις και ονόματα. Ωστόσο πλην του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ποια άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας διαθέτει την οικονομική δύναμη για να προσεγγίσει (έστω) αυτόν τον ποδοσφαιριστή;
Επίσης ο «Ζορρό» έβγαλε... τη μάσκα του και μίλησε για το νέο του συμβόλαιο με την «Ένωση», για την περσινή (καταστροφική) χρονιά, για τη νέα ΑΕΚ και τις...πελώριες φιλοδοξίες που «τρέφει» στη φετινή αγωνιστική περίοδο και για....τον ΑΕΚτζή Ισμαέλ Μπλάνκο και φυσικά για το μεθαυριανό μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Απολαύστε τον!...

To νέο συμβόλαιο και η δελεαστική πρόταση από
ανταγωνιστική ομάδα της Ελλάδας!!


Την ημέρα που «κλείστηκε» αυτή η συνέντευξη ο Ισμαέλ Μπλάνκο περίμενε από τον Νίκο Θανόπουλο να στείλει εγγράφως στον μάνατζέρ του την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2013. Ο 26χρονος φορ εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σε πλήρη αντίθεση με την άκρατη αισιοδοξία που 'χε βγάλει ο πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου της 9ης Σεπτεμβρίου.

Πάνω στην κουβέντα ο Αργεντινός έμελλε να....ρίξει και τη βόμβα του! Μέσα στο δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε η ΑΕΚ, ομάδα της Σούπερ Λίγκας (δεν αποκάλυψε ποια) τον προσέγγισε και του πρόσφερε «γη και ύδωρ» για να τον πείσει να αλλάξει φανέλα!...

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ισμαέλ Μπλάνκο μέχρι το 2013; Να θεωρήσουμε δεδομένη την ανανέωση του συμβολαίου;
ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Όχι. Προς το παρόν ισχύει η συμφωνία μέχρι το 2011. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα με το θέμα της ανανέωσης».

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος, χαρακτήρισε «σχεδόν τελειωμένο» το ζήτημά σου. Είναι, τελικά, τόσο προχωρημένο το θέμα της πρόωρης ανανέωσης της συνεργασίας σου με την ΑΕΚ;

ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Μίλησα με τον πρόεδρο και μου είπε ότι σήμερα (Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου) θα στείλει την προσφορά της ΑΕΚ στον ατζέντη μου. Θα εξετάσουμε τον πρόταση της ομάδας με τον μάνατζέρ μου και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Αν γίνει αποδεκτή από την πλευρά μας, θα υπογράψω. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ξέρω τι θα γίνει...».

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Θα ήθελες να δεσμευθείς με την ομάδα για δύο επιπλέον χρόνια ή θα επιδιώξεις να εξαντλήσεις το συμβόλαιό σου έως το καλοκαίρι του 2011, προκειμένου να επιχειρήσεις το «άλμα» σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα; Το 'χεις στην «άκρη του μυαλού σου» αυτό το «σενάριο»;

ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Είμαι ήρεμος και πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Άρα, λοιπόν, όλα εξαρτώνται από την προσφορά που θα μου κάνει η ΑΕΚ. Μακάρι να πάνε όλα καλά, γιατί μου αρέσει η ομάδα και θέλω να συνεχίσω».

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αποτελεί «κοινό μυστικό» ότι οι αποδοχές σου σε σχέση με άλλους συμπαίκτες σου δεν αντιστοιχούν στη μεγάλη προσφορά σου στην ΑΕΚ την τελευταία 2ετία. Περιμένεις μια ηθική ανταμοιβή, ή, θα στο θέσω διαφορετικά, σε επηρεάζει αρνητικά αυτή η κατάσταση;
ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Αυτό είναι ένα «κομμάτι» που εξαρτάται αποκλειστικά από τον σύλλογο. Δούλεψα και πρόσφερα επί δύο χρόνια, προκειμένου να αναγνωριστώ ως ποδοσφαιριστής και ως αξία. Αν αναγνωρίσει η ομάδα την προσφορά μου, θα ήταν ιδανικό για μένα. Επαναλαμβάνω, όμως, είναι ζήτημα της ΑΕΚ και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να περιμένω».

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αλήθεια, αν σε ρωτούσε ένας φίλαθλος της ΑΕΚ αν θα πήγαινες σε άλλη ελληνική ομάδα τι θα του απαντούσες;
ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Το περασμένο καλοκαίρι μού έγινε μια πρόταση να αγωνιστώ σε ανταγωνιστική ομάδα της Ελλάδας. Η απάντηση που έδωσα στον μάνατζέρ μου ήταν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω σε άλλη ελληνική ομάδα πλην της ΑΕΚ». Ακόμη κι αν έφευγα κάποια στιγμή για το εξωτερικό, θα επέστρεφα στην Ελλάδα μόνον για την ΑΕΚ».

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μπορείς να αποκαλύψεις και το όνομα της ομάδας;
ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
Δεν θα αναφέρω το όνομά της. Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι δέχθηκα μια ιδιαίτερα δελεαστική προσφορά για μένα, την οποία και απέρριψα, διότι έχω «δεθεί» με την ΑΕΚ.

Μπλάνκο...ORIGINAL 21!

Ο Αργεντινός κανονιέρης έχει χαράξει στο δεξί του χέρι ένα τατουάζ με το όνομα της κόρης του. Δεν γνωρίζουμε αν «υπάρχει χώρος» στο μπράτσο του για τον δικέφαλο αετό, αλλά ο ίδιος δήλωσε απερίφραστα ότι είναι πλέον ένας από τους οπαδούς της Ένωσης!

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πόσο «δένεσαι» με τις ομάδες στις οποίες αγωνίζεσαι;
ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Εγώ όταν ξεκινάω την καριέρα μου σε μια ομάδα, επικεντρώνομαι στη δουλειά μου προκειμένου να προσφέρω όσα περισσότερα γίνεται σ' αυτήν. Από 'κει και πέρα, σίγουρα «δένεσαι» με τις ομάδες που αγωνίζεσαι, κυρίως όταν σου δείχνουν κι από την πλευρά τους αγάπη και φροντίδα. Στην ΑΕΚ, λοιπόν, μου έχουν δείξει πολύ μεγάλη αγάπη, κι αυτός είναι ο λόγος που δεν πρόκειται να αγωνιστώ ποτέ σε καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Προοδευτικά, «δέθηκα» με την ΑΕΚ κι έχω φθάσει πλέον στο σημείο να είμαι οπαδός της. Έτσι όταν φέρνουμε κάποια ισοπαλία ή χάνουμε, πονάω και υποφέρω ακριβώς όπως οι φανατικοί οπαδοί της».

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Φανταζόσουν όταν ερχόσουν στην ΑΕΚ ότι θα κατάφερνες να...εισβάλεις στις καρδιές των φίλων της ομάδας, μέσα σε διάστημα 26 μηνών;
ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Το πρώτο που επιδίωξα φθάνοντας στην ΑΕΚ ήταν να προσαρμοστώ γρήγορα στην ομάδα και να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες. Ήμουν τυχερός και πέτυχα τους στόχους μας σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Απο 'κει και πέρα, όσον αφορά τον κόσμο με τη δουλειά που κάνω στην προπόνηση και την επιθυμία που είχα για να πετύχω, κατάφερα να πείσω κι αυτούς κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα».

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αυτή η λατρεία σού προκαλεί άγχος και πίεση, στην προσπάθειά σου να σκοράρεις; Το 'χεις νιώσει αυτό το συναίσθημα;
ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Θα έλεγα ότι η βοήθεια του κόσμου, οι φωνές και η στήριξή του, κάνουν τη διαφορά, κυρίως στις δύσκολες στιγμές ενός αγώνα. Εκεί, όταν χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου ή νιώθεις απογοήτευση, οι φίλαθλοι σε «σπρώχνουν» με τις φωνές τους και σε βάζουν ξανά τη σωστή κατεύθυνση. Το συναίσθημα της πίεσης και του πρωταθλητισμού γενικότερα, το 'χουμε όλοι όσοι αγωνιζόμαστε στην ΑΕΚ, διότι πρέπει να κερδίζουμε όλους τους αγώνες. Θα 'λεγα ότι διαχειρίζομαι πολύ αυτή την κατάσταση».

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο περιμένει δίχως κανένα φόβο αλλά με μέγα πάθος το μεθαυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ζει γι' αυτόν τον σπουδαίο αγώνα! Στη συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» δεν δίστασε να πει ότι θέλει να πάρει ρεβάνς από τους «ερυθρόλευκους» για την απώλεια του Κυπέλλου, τον περασμένο Μάιο!

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αλήθεια, πώς περιμένεις το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Το αντιμετωπίζεις ως μια συνέχεια του χαμένου τελικού;
ΙΣΜ. ΜΠΛΑΝΚΟ:
«Πράγματι, είμαι ανυπόμονος γι' αυτό το παιχνίδι γιατί «κουβαλάω» μεγάλη πίκρα μέσα μου, από τον τρόπο που χάσαμε το Κύπελλο την περασμένη αγωνιστική χρονιά.. Δεν σου το κρύβω ότι και σε μένα αλλά και σ' όλη την ομάδα έμεινε μια πίκρα από εκείνον τον τελικό, στον οποίο βρισκόμασταν ''μια ανάσα'' πριν από μια μεγάλη κατάκτηση και τελικά ''προσγειωθήκαμε'' πολύ απότομα και άσχημα! Υπάρχει μέσα μου και το αίσθημα της ρεβάνς σ' αυτό το ματς, αλλά το κυριότερο είναι ότι είναι πολύ σημαντικά για την ΑΕΚ και τον κόσμο μας να κερδίζουμε σε τόσο σπουδαία παιχνίδια».

Σύνεντευξη στους Γιώργο Γαλάτση, Στέφανο Μπρούσαλη


Δεν υπάρχουν σχόλια: