14 Σεπτεμβρίου 2009

Αισιόδοξος μετά την ήττα από τη Ρωσία ο αρχηγός της Εθνικής μπάσκετ Αντώνης Φώτσης: “Πήραμε ένα καλό μάθημα”

Δεν χάνει την αισιοδοξία του εν όψει της συνέχειας του Ευρωμπάσκετ ο αρχηγός της Εθνικής, Αντώνης Φώτσης. Ο έμπειρος φόργουορντ χαρακτήρισε την ήττα από τη Ρωσία “ένα καλό μάθημα”, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα τα δώσει όλα κόντρα στη Γαλλία για την πρωτιά.
«Μπήκαμε συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά ήμασταν βιαστικοί στις επιθέσεις και αυτό μας δημιούργησε ανησυχία και νευρικότητα που μας στοίχισε στην άμυνα. Οι Ρώσοι έβαλαν κάποια καλάθια και μετά είχαν καλή ψυχολογία με αποτέλεσμα να φτάσουν στη νίκη. Δεν είναι δυνατό σε κάθε ματς να παίρνουμε διαφορές 20 πόντων από το πρώτο δεκάλεπτο. Εδώ που έχουμε φτάσει υπάρχουν καλές ομάδες, πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Τα παιχνίδια από εδώ και πέρα θα κρίνονται στον πόντο, όπως σήμερα και πρέπει να φανούμε δυνατοί για κάτι τέτοιο. Σήμερα δεν ήμασταν έτοιμοι, αυτή η ήττα θα είναι ένα καλό μάθημα για εμάς. Σίγουρα υπάρχει κάποια κούραση, αλλά έχουμε μια ημέρα ρεπό και μπορούμε να ξεκουραστούμε και να φανούμε καλύτεροι στη συνέχεια. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας και να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Στο παιχνίδι με τη Γαλλία θα κριθεί η πρώτη θέση, θέλουμε τη νίκη και μετά να δούμε με ποια ομάδα θα παίξουμε στο χιαστί που θα είναι και το πιο σημαντικό», τόνισε ο Αντώνης Φώτσης.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: «Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για ήττα. Ήταν μια δύσκολη βραδιά. Τίποτα δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Δεν κάναμε ό,τι μας χαρακτήρισε μέχρι στιγμής ως ομάδα. Δεν παίξαμε αρκετά δυνατά. Θα πρέπει να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν και να τα αναλύσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και μετά ακολουθεί το χιαστί. Κολλήσαμε και φταίμε μόνο εμείς. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, φταίμε μόνο εμείς. Το παιχνίδι ήταν στα μέτρα μας και δεν τα καταφέραμε. Αυτό που μιλάει είναι το σκορ και η στατιστική».

Γιάννης Μπουρούσης: «Η άμυνα ζώνης των Ρώσων που μας εγκώβισε και στο τέλος κάναμε κάποια λάθη που μας κόστισαν. Η ήττα αυτή δεν σημαίνει κάτι γιατί, αν κερδίσουμε τη Γαλλία, θα είμαστε πάλι πρώτοι. Εκεί θα κριθούν όλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο 26χρονος σέντερ.

Στράτος Περπέρογλου: «Αρχίσαμε πολύ άσχημα. Οι Ρώσοι πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι αυτό μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Έπαιζαν άμυνα "ζώνης" κι άλλαζαν σε "μαν του μαν". Το καλό είναι ότι η ήητα έγινε τώρα και μπορούμε να μάθουμε από αυτή».

Κώστας Καϊμακόγλου:
«Αν κερδίσουμε τη Γαλλία, δε θα μας πειράζει και τόσο αυτή η ήττα. Απλώς, πρέπει να βγάλουμε κάτι καλό από αυτή την ήττα, να δούμε τι έφταιξε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι. Όσα ματς τα αρχίσαμε καλά, συνεχίσαμε έτσι. Όσα όχι, κάτι που έγινε και στα φιλικά, δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό. Καλύτερα που ήρθε τώρα η ήττα, αφού ακολουθούν δύο κρίσιμα παιχνίδια, ένα με τη Γαλλία κι αυτό του προημιτελικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: